mony 24.10.2005 18:32 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Października 2005 firma - podwykonawca zakładu energetycznego postawiła szafkę zb-1 na mojej działce. co i czy muszę załatwić, aby dostać do niej klucz? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Rom 24.10.2005 21:30 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Października 2005 WitamJeżeli już masz podpisaną z Energetyką umowę na odbiór prądu musisz wystąpić do nich o założenie w tej skrzynce licznika i ewentualne podłącznie odbiórników takich jak np. skrzynka budowlana. Ostrzegam, że od momentu założenia licznika zaczniesz płacić comiesięczny abonament co w przypadku prądu budowlanego wcale nie jest takie tanie. Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mony 25.10.2005 16:29 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Października 2005 licznik powinien być w szafce, a opłaty chyba zacznę ponosić jak dostanę klucz???pzdr Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Rom 26.10.2005 08:15 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Października 2005 Postawienie skrzynki nie jest równoznaczne z założeniem licznika. Trzeba wystąpić do energetyki o jego założenie. I w momencie założenia powinieneś otrzymać klucz. Najlepiej zadzwoń do energetyki. Napisz co Ci powiedzieli. Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
krzysztofh 26.10.2005 10:28 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Października 2005 Trochę namieszane.Ta skrzynka która już jest zawiera przyłącze kablowe, które jest własnościa ZE i klucza do niej nie dostaniesz.Druga skrzynka powinna zawierać licznik i zabezpieczenie zalicznikowe lub/i przedlicznikowe, która będzie nie zamknięta (zamkniesz sam). Licznik założą jak podpiszesz z nimi umowę na dostawę energii elektrycznej. NIe oznacza to jednak że będziesz miał taryfę G11. Do czasu odbioru budynku musisz korzystać z taryfy budowlanej i wcześniej innej umowy nie będą chcieli podpisać. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Rom 26.10.2005 11:43 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Października 2005 Trochę namieszane. Ta skrzynka która już jest zawiera przyłącze kablowe, które jest własnościa ZE i klucza do niej nie dostaniesz. Druga skrzynka powinna zawierać licznik i zabezpieczenie zalicznikowe lub/i przedlicznikowe, która będzie nie zamknięta (zamkniesz sam). Licznik założą jak podpiszesz z nimi umowę na dostawę energii elektrycznej. NIe oznacza to jednak że będziesz miał taryfę G11. Do czasu odbioru budynku musisz korzystać z taryfy budowlanej i wcześniej innej umowy nie będą chcieli podpisać. A to ciekawe???? A ja mam w jednej skrzyne wszystko Ale ze mnie szczęściarz Ja mam taryfę budowlana C11 i płace chyba z 40 zł na miesiąc opłaty stałej Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kabietka 28.10.2005 08:24 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Października 2005 Trochę namieszane. Ta skrzynka która już jest zawiera przyłącze kablowe, które jest własnościa ZE i klucza do niej nie dostaniesz. Druga skrzynka powinna zawierać licznik i zabezpieczenie zalicznikowe lub/i przedlicznikowe, która będzie nie zamknięta (zamkniesz sam). Licznik założą jak podpiszesz z nimi umowę na dostawę energii elektrycznej. NIe oznacza to jednak że będziesz miał taryfę G11. Do czasu odbioru budynku musisz korzystać z taryfy budowlanej i wcześniej innej umowy nie będą chcieli podpisać. A to ciekawe???? A ja mam w jednej skrzyne wszystko Ale ze mnie szczęściarz Ja mam taryfę budowlana C11 i płace chyba z 40 zł na miesiąc opłaty stałej Pozdrawiam Witaj!! Mam pytanie?? Mam dylemat?? Na jaką moc prądu budowlanego mam podpisać umowę?? Czy 6KW wystarczy czy 12kw?? Pytałam w Enei facet doradził 12kw z siłą . Chyba żeby zamówić 6kw a póżniej w miarę zapotrzebowania na siłę podczas budowy podwyższyć moc?? Proszę o radę bo mam teraz mętlik w głowie?? Pozdrawiam Wągrowczanka ) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Rom 28.10.2005 13:14 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Października 2005 no cóż...........ja podpisałem na 16kW, no i oczywiście siłę Może to i trochę dużo ale zależało mi na większym zabezpieczeniu w skrzynce, żeby mieć też w związku z tym większe bezpieczniki w domu i żeby mi nie wywalało ich jak dopłącze więcej odbiorników. Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kabietka 28.10.2005 13:20 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Października 2005 no cóż...........ja podpisałem na 16kW, no i oczywiście siłę Może to i trochę dużo ale zależało mi na większym zabezpieczeniu w skrzynce, żeby mieć też w związku z tym większe bezpieczniki w domu i żeby mi nie wywalało ich jak dopłącze więcej odbiorników. Pozdrawiam Dziękuję za odpowiedż!! Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mony 28.10.2005 16:25 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Października 2005 wyjaśniam:skrzynka jest podwójna, w jednej chyba jest przyłącze, i ta jest dla mnie niedostępna, a w drugiej chyba jest lub będzie mój licznik.wdzwoniłem do energetyki, powiedzieli że:-podwykonawca zgłasza przyłącze do odbioru,- energetyka odbiera,- pisze do mnie pismo że gotowe- idę podpisać umowę, płacę ryczałtowo 8 stów za wnętrze szafki (licznik, bezpieczniki itp...) i dostaję kluczyk to wszystko ma trwać ok. miesiąc od postawienia szafki - wrocławpzdrp.s. jeśli coś skopałem, proszę poprawić Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
marcin714 09.03.2006 22:10 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Marca 2006 Witam. Skoro tematem są klucze do złącza to mam pytanie. Jaki numer Master key mają kłudki w złączach w Warszawie? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
jacekj 09.03.2006 22:27 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Marca 2006 witam Odbiorca nie ma prawa i dostępu do urządzeń Dostawcy. inaczej mówiąc do obwodów niemierzonych. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
przemo33 04.03.2009 22:45 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Marca 2009 Witam Mam pytanko ile kW jest niezbedne do przylacza elektrycznego tymczasowego na czas budowy??(podlaczenie betoniarki, szlifierki , etc?) czy 6kW wystarczy? Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
wingerman 05.03.2009 08:49 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Marca 2009 Takie topicki w dziale z ogloszeniami!ech... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts