mafla 24.10.2005 19:43 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Października 2005 Mam wykusz, nad którym jest mały taras. I tak się zastanawiamy, czy to powinno być orynnowane? Jak jest u Was? Czy woda z tarasu nie będzie ciekła po ścianach?Będę zobowiązana za wszystkie opiniePozdrawiam serdecznie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Aga KN 25.10.2005 07:02 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Października 2005 Witam, lepiej jest orynnować, przeglądałam ostatnio muratory , rózne projekty i doszłam do wniosku, że lepiej zabezpieczyć. Nie będzie zacieków, wilgoci itd.. Tak też mówił architekt, który adaptował nasz dom. pozdrawiam Aga Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
budwa 25.10.2005 09:36 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Października 2005 Też mam orynnowane.I to dwa.Koszt niewielki i święty spokój. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
araman 25.10.2005 09:40 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Października 2005 Musi być rynna. mam jeszcze bez rynny ale muszę to zrobić jak najszybciej. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Honorata 25.10.2005 10:04 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Października 2005 jak najbardziej orynnowac, w przeciwnym razie woda poszuka sobie najkrotszej drogi -po scianch. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
bobo30 25.10.2005 11:26 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Października 2005 my też mamy małą rynnę, wyszło bardzo ładnie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
JMaciek 25.10.2005 15:45 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Października 2005 Nie mam rynny - psuła by bryłe budynku a i nie miałbym którędy odprowadzić wody - poniżej znajduje się szeroki taras. Mam więc szeroki okap z wyłożoną płytką i jest ok.Ale jeśli masz możliwość położenia rynny to jest to lepsze rozwiązanie. Pozdrawiam,Maciek Jot Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
pattaya 25.10.2005 17:46 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Października 2005 Nie musi.Wystarczy obróbka blacharska,parapet z kapinosem wystająca min. 5cm za zewnętrzną krawędź ściany. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mafla 25.10.2005 19:30 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Października 2005 Dzięki wielkie za porady. Mam jeszcze jedno pytanie - w jaki sposób powinno się umocować rynnę - w którym momencie? Przed izolacją czy po? Na razie mamy tylko wylany strop, wiem że należywykusz porządnie zaizolować, ale to chcemy zrobić na wiosnę - jak będziemy robić wylewki na poddaszu, żeby dopasować się z wysokością. Na razie jest zabezpieczony przed deszczem i śniegiem. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts