annaz 07.11.2005 21:55 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Listopada 2005 Kozanka, dziekuje za podpowiedz aaa sciana jednak zostanie (trzeba nam bylo gapom myslec o tym wczesniej, a nie teraz, jak juz dom postawiony) bo jak zaczniemy burzyc, to z rozpedu cala chalupke zburzymy Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
annaz 17.11.2005 12:35 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Listopada 2005 ...a zapomnielismy o jednym. Pod schodami pozostala wolna przestrzen ktora mozna bylo jakos wykorzystac.....i wykorzystalismy. Wejscie z lazienki. 1. Tu bedzie kompakcik lub jak kto woli WC 2. Prysznic (wersja bez brodzika) 3. Wejscie do "komorki' http://img365.imageshack.us/img365/1601/schowekcopy7on.jpg Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
annaz 28.12.2005 16:10 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Grudnia 2005 Dosc dlugo cichutko u nas bylo, bo zima, swieta itd... Ale co nieco sie pozmienialo, mamy juz szambo, wode i lada moment bedzie prad i gaz :) A jak tylko wiosna zawita, wtedy sie zacznie ciag dalszy naszych zmagan. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
marcinwro 26.07.2006 09:09 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Lipca 2006 Witam,niedlugo zaczynam budowe domu w margaretkach, chetnie poslucham rad kogos kto go juz budował,pozdraswaim Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
motyczka 26.07.2006 12:19 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Lipca 2006 ...aaaaa zapomnialam napisac ze przez te nasze modyfikacje doszlo nam nowe pomieszczenie "jadalnia" ktora chcemy umiescic zaraz za kuchnia. Nastepna kiszka w tym domku ktorej nie lubimy http://img495.imageshack.us/img495/9868/kuchnia5nh.jpg 1. Kuchnia 2. Jadalnia Tytułem wstępu ...z okazji imienin....Wszystkiego co najlepsze Aniu dla Ciebie , spełnienia marzeń i realizacji planów na budowie w szybkim tempie wszystkie zmiany mi sie podobają, myślę że na Waszą korzyść są dokonane, ale jedynie zamieniłabym kolejnośc kuchni z jadalnią....ponieważ stól który wstawisz na koncu tego pomieszczenia nie bedzie w ogóle dostepny dla gosci z salonu i mysle ze to rozwiązanie jest mało praktyczne...ja osobiście kuchnie zrobiłabym pod oknami tego pomieszczenia na końcu a stól pięknie wyeksponowała między salonem a jadalnią...co o tym myślisz?? pozdrawiam motyczka Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
motyczka 26.07.2006 12:22 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Lipca 2006 ps. w konsekwencji troszeczkę trzeba byłoby powiększyć to przejscie z kuchni do salonu, ale całkowicie tej ściany bym się nie pozbywała... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
marcinwro 27.07.2006 06:35 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Lipca 2006 przegladając plan równiez pokusiłem sie o kilka zmian, moj domek jest bez garazu, bo zdecydowlem ze garaz bedzie samodzielny i bedzie odgradzal dom od ulicy (dosc dluga dzialka 60 metrów), główna zmiana to poszerzyłem o metr dom od strony schodów (dłuższa kuchnia i szerszy pokój przy wejsciu, oraz wieksze pomieszczenia gospodarcze), na pietrze pozwolilo to na zmiane ukladu pokoi, od strony tarasu, sypialnia dalej pokój i łazienka (chyba lepiej to wykorzysta skosy).Napiszcie co o tym sądzicie,Pozdrawiam, Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
annaz 03.08.2006 09:31 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Sierpnia 2006 motyczko, dzieki ogromne za zyczenia bardzo dawno sie nie odzywalam, bo netu nie bylo , jak tylko nadrobie zaleglosci w czytaniu i w ogole, to sie odezwe. Jesli chodzi o zamiane kuchni z jadalnia, przemysle ta kwestie tymczasem pozdrawiam serdecznie i dziekuje, za cenne uwagi Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
jaszczurka 28.08.2006 11:29 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Sierpnia 2006 czesć, jesli mogę coś podpowiedziec to lepszym rozwiązaniem byłoby ustawienie ciągu roboczego-czyli mebli w głębi pomieszczenia a jadalnie z brzegu, po co ktos ma przechodzic przez cała kuchnie zeby zjeś obiad czy napic sie kawy, a i przyjemniejszy widok z jadalni bedzie i odwrotnie z salonu na jadalnie a nie na garki .Bardzo fajniutki domeczek (jeszcze jesli mogę-jak juz robisz łuki to nie mieszaj z prostymi wejsciami a przynajmniej nie na tej samej scianie) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
annaz 28.08.2006 20:20 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Sierpnia 2006 przegladając plan równiez pokusiłem sie o kilka zmian, moj domek jest bez garazu, bo zdecydowlem ze garaz bedzie samodzielny i bedzie odgradzal dom od ulicy (dosc dluga dzialka 60 metrów), główna zmiana to poszerzyłem o metr dom od strony schodów (dłuższa kuchnia i szerszy pokój przy wejsciu, oraz wieksze pomieszczenia gospodarcze), na pietrze pozwolilo to na zmiane ukladu pokoi, od strony tarasu, sypialnia dalej pokój i łazienka (chyba lepiej to wykorzysta skosy). Napiszcie co o tym sądzicie, Pozdrawiam, marcinwro- przepraszam, ale gdzies mi umknal Twoj post :(dopiero teraz przez przypadek go przeczytalam. Napisz prosze na jakim jestes etapie budowy, a moze juz budowa skonczona Chetnie zobacze, jak wyglada Twoj domek po zmianach, mysle ze to byl trafiony pomysl z poszerzeniem domu, nam teraz troszke dol wydaje sie klaustrofobiczny. Masz moze na forum swoja stronke, chetnie podpatrze co sie u Ciebie dzieje na placu boju Pozdrawiam, Ania Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
annaz 28.08.2006 20:30 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Sierpnia 2006 czesć, jesli mogę coś podpowiedziec to lepszym rozwiązaniem byłoby ustawienie ciągu roboczego-czyli mebli w głębi pomieszczenia a jadalnie z brzegu, po co ktos ma przechodzic przez cała kuchnie zeby zjeś obiad czy napic sie kawy, a i przyjemniejszy widok z jadalni bedzie i odwrotnie z salonu na jadalnie a nie na garki .Bardzo fajniutki domeczek (jeszcze jesli mogę-jak juz robisz łuki to nie mieszaj z prostymi wejsciami a przynajmniej nie na tej samej scianie) Witaj jaszczurko, pewnie ze mozesz, a nawet powinnas cos podpowiedziec i dzieki za podpowiedz. Takie rozwiazanie bedzie w naszym domku czyli kuchnia w glebi. Jak zaczelismy sobie w marzeniach ustawiac mebelki w kuchni, to wlasnie sie okazalo, ze nijak nie mozna nic rozplanowac, bo malo, ze to "waska " kiszka, to jeszcze ubzdurala nam sie jadalnia w kacie, a kuchnia po srodku tej kichy. Jesli chodzi o luk, to byl to wybryk moje przyszlego tescia, ktorym nam zupelnie sie nie spodobal , cos z tym lukiem zrobimy, postaramy sie mocno, zeby go jednak nie bylo. Serdecznie pozdrawiam, Ania Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
jaszczurka 29.08.2006 20:21 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Sierpnia 2006 Cześć, a powiedz czy stol nie zmiesci sie pod oknem w salonie?tam gdzie ta zielona strzalka, a na koncu kuchni mozna zrobic spizarnie jest długa wiec naprawde mozna w niej wydzielic takie wlasnie pomieszczenie, wtedy kuchnia bedzie mniejsza moze bardziej kwadratowa co?a o spizarni niejedna z nas marzy tylko nie mamy takiej mozliwosci jak ty.wiesz ja bym nie rezygnowala całkiem z tej scianki co skreslilas -tej szerszej ,przy wejsciu do salonu,zostaw choć wąski słupek(połowe) ,tak zeby przesłonic troche widok na drzwi do wc.po co z salonu patrzec na nie? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
marcinwro 30.08.2006 07:10 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Sierpnia 2006 witaj dzieki za odpowiedz,ja dopiero zaczynam budowe, od dzis mam pozwolenie i zaczynam starania o wycinke drzew (bo to teren lesny),wlasnie studiuje jak sie wkleja zdjecia i pewnie niedlugo bede sie mogl pochwalic swoim forum, na poczatek pojdzie dzialeczka, jest super, pewnie gdyby nie ona to jeszcze dlugo bym sie nie decydowal na budowe Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
marcinwro 30.08.2006 07:40 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Sierpnia 2006 oto i dziłeczka, przy okazji testuje czy umiem juz sie poslugiwac zdjeciamihttp://foto.onet.pl/upload/4/14/_626079_n.jpg Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
annaz 30.08.2006 09:06 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Sierpnia 2006 Jaszczurko, myslelismy o wyburzeniu sciany (tej szerszej), ale kilku forumowiczow na szczescie nam to wybilo z glowy. Jesli chodzi o stol w salonie, to w projekcie, architekt takie rozwiazanie wlasnie zaproponowal, natomiast nam wydaje sie, ze salon nie jest az tak duzy, zeby wsadzac tam jeszcze stol. Dlatego narodzil sie pomysl dobudowania, a raczej rozbudowania kuchni, bo w oryginale jest ona mniejsza, tzn krotsza o okolo 2,5-3 m. Wiesz poki co plan jest taki, ze dom ma pelnic funkcje: na dole tesciowie (salon, kuchnia wspolne), natomiast gora nasza (3 sypialnie, salon+aneks kuchenny). Moi przyszli tesciowie, jakos tak troszke dziwnie chca/planuja urzadzic dom (chyba maja nawyki mieszkania od zawsze w bloku) z tego wzgledu cenne sa dla mnie Wasze wszelkie wskazowki, bo to co nieraz wymodzi moj przyszly tesc to Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
jaszczurka 31.08.2006 07:24 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 31 Sierpnia 2006 A to co innego-nie wiedzialam ze tescie mają z wami zamieszkac to niech robią po swojemu, potem cale zycie beda wygadywac ze to przez ciebie cos tam im nie pasuje. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
annaz 31.08.2006 07:51 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 31 Sierpnia 2006 A to co innego-nie wiedzialam ze tescie mają z wami zamieszkac to niech robią po swojemu, potem cale zycie beda wygadywac ze to przez ciebie cos tam im nie pasuje. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
agi58 04.04.2007 09:50 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Kwietnia 2007 Witam! Również zastanawiamy się nad wyborem tego projektu. Będziemy wdzięczni za wszelkie sugestie, rady oraz zdjecia z realizacji tego projektu.Z góry dziękujemy!!! [email protected] Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
agi58 04.04.2007 09:51 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Kwietnia 2007 Witam! Również zastanawiamy się nad wyborem tego projektu. Będziemy wdzięczni za wszelkie sugestie, rady oraz zdjecia z realizacji tego projektu.Z góry dziękujemy!!! [email protected] Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
agi58 25.07.2007 06:09 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Lipca 2007 Witam! Aniu, żałuję, że tak dawno Cię tutaj nie było. Ciekawa jestem, jak się sprawdza domek w margaretkach. Czy już mieszkacie w nim? A może ktoś jeszcze dołączy się do tematu i podzieli się opiniami na temat tego projektu. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts