IH 24.10.2005 21:56 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Października 2005 Mam starą szafkę, niestety dość zniszczoną. Chciałabym ją odrestaurować ale nie dam rady zrobić tego sama /parę fragmentów trzeba wymienić, dosztukować/. Czy możecie polecić jakiś zakład renowacji/restauracji mebli z Warszawy lub okolić?Poszukuję kogoś, kto faktycznie zna się na odnawianiu staroci i zachowa tyle oryginalnych części ile się da /szafka po babci więc mam do niej ogromny sentyment/ a wymieni tylko to, co koniecznie trzeba wymienić /zachowując styl/. Jest wiele osób i firm na giełdach staroci, które obiecywały zrobić mi z szafki cudo ale kiedy przyjrzałam się meblom przez nich restaurowanym i na tych giełdach sprzedawanym to się przeraziłam. Z wierzchu politura a w środku albo w mało widocznych miejscach korniki i zwykła szpachla. Ja chcę nie tylko, żeby ta szafka znowu dobrze wyglądała ale przede wszystkim, żeby przetrwała kolejne kilkadziesiąt lat. Może ktoś korzystał z usług jakiegoś zakładu albo konserwatora staroci i może go polecić? Będę wdzięczna za namiary. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
katalina 25.10.2005 10:07 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Października 2005 dopisuję sie do tego wątku. Ja z kolei mam piekny stół, który chciałabym odnowić.Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
martyska 25.10.2005 18:10 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Października 2005 IH napisz z jakiego regionu Polski jesteś? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
IH 30.10.2005 21:26 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Października 2005 IH napisz z jakiego regionu Polski jesteś? Z opóźnieniem ale jednak odpowiadam. Z okolic Warszawy - Stare Babice Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
martta 09.02.2006 14:27 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Lutego 2006 jeżeli ktoś może kogoś polecic to poprosze o namiar, najlepiej z okolic warszawy, renowacja stołu Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts