Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Parawany nawannowe

janus_z

Recommended Posts

z uwagi ze mam dosyc mała łazienke i nie zmieszcze w niej kabiny i wanny nosze sie z zamiarem zakupu parawanu, myślałem o firmie sanplast jest tam jeden taki trójelementowy PW3/ZDPLUS-s kosztuje około 700zł, jest i drugi KWAL/ZDPlus lepszy pod taka specjalną wanne z wydzielonym wiekszym miejscem pod ten własnie parawan ale kosztuje juz około 1900zł.

Jest może ktoś uzytkownikiem takich parawanów, jak sie one sprawuja, czy jest sens kupować ten droższy?

http://www.sanplast.pl/SAN_images/SzczegolyProduktu.jpg

Ja mam taką okrągłą kabinę na wannie (obrazek w prawym górnym rogu) własnie z Sanplastu. Jest to wg mnie świetne rozwiązanie. Wanna ma takie dwie, półokrągłe części i dlatego jest super wygodna - zarówno do leżenia w niej jak i brania prysznica. Szkło mam takie "rzeźbione", nieprzezroczyste. Całość bardzo łatwa do utrzymania w czystości. Polecam. Aha, bez panelu, tylko bateria prysznicowa i wannowa.

Mieliśmy możliwość zamontowania i wanny i kabiny, ale szkoda nam było miejsca. Zdecydowalićmy się więc tylko na wannę (ale dustronną) z parawanem. Wybraliśmy parawan nawannowy firmy Huppe. Wannę mamy 180 cm długości i 90 szerokości, a parawan ma szerokośc 95 cm. Tak wię po rozłożeniu tworzy się fajna kabina 90 na 90, a więc całkiem szeroka. Jestem bardzo zadowolona i mój mąż też (a on ma 185 wzrostu i waży 115 kg :D ).Polecam

Rożnice w parawanach są gigantyczne.

Wg mnie Sanplast to STRASZLIWE BADZIEWIE.

Jeżdzę od 20 lat spię po hotelach i dużo się napatrzę.

Ważna jest sztywnośc konstrukcji i opory przy otwieraniu / przesuwaniu, dokładnośc wykonania. Diabeł śpi w szczególach. Warto więc dac więcej. Ideał to taki Huppe, ale 1700 pln to starczy na pierwszy element...

Sanplast zdecydowanie odradzam, a te najtańsze w szczególności - czasami to kabiny nie da się otworzyć, bo się klinuje.

• 1 year później...

Podciagam temat, bo stoje prze decyzja jakiej firmy parawan wybrac. Bardzo podoba mi sie parawan Novellini - czeskiej firmy. Produkuja oni tez kabini i brodziki, tylko ze ja nigdy nie slyszalam opinii na temat ich produktow. Ich parawan ma chromowa ramke i kosztuje w granicach 800 zl. Podobne parawany ale innych firm kosztuja dwa razy tyle, wiec boje sie, ze za tak niska cena (w porownaniu do innych) kryje sie kiepska jakosc.

Moze ktos ma produkty tej firmy i moze podzielic sie opinia albo podac namiery na inne parawany. A parawan z novellini wyglada tak:

http://www.novellini.com/Nov05/novellinistore/prodimages/PH300/AURORA1_T.jpg

Uzywamy ten parawan od 1,5 roku i nic sie nie dzieje, zdjecia w moim dzienniku.

Ja mam obecnie taki parawan w mieszkaniu. Wanna ma długość ok 180cm. Parawan jest przymocowany wzdłuż całej wanny - od sciany do ściany. Parawan jest 3 drzwiowy, przesuwany, matowy, ramy metalowe, ekrany plastikowe. To również mała łazienka ale ten parawan to najlepsze w niej rozwiązanie. Jestem bardzo zadowolona!!! Możliwość brania prysznica to rzecz oczywista. Jednak w czasie kąpieli zasunięcie parawany tworzy jakby saunę :lol: Można brać kąpiele parowe :lol: To jest dodatkowy plus takiego rozwiązania. Dzięki temu, że jest on między 2 ścianami i na stałe umieszczony jest stabilny (mniej wiecej na zasadzie jak przesuwane okna).

Niestety nie podam producenta. Kupowałam go kilka lat temu. Kosztował ok. 170zł :lol:

• 1 year później...

Witam, nie chce zakładać nowego wątku dlatego pisze w tym. Przjrzałem sporo stron producentów parawanów nawannowych i nie znalazłem takiego co mnie interesuje. Otóż ze względu na małą łazienke i umiejscowienie wanny szukam parwanu 4 lub 5 cio czesciowego składanego w harmonijke ale tak ze zarówno składaja sie skrzydła na dłuższej czesci wanny jak i na krótszej i po złożeniu albo przylega całkiem do sciany na przeciwnym dluzszym boku albo jest złożony na 1 skrzydle na krótkim boku. Nie wiem czy dokładnie opisałem ale wydaje mi sie ze zrozumiale.

Czy wie ktos moze czy jakas firma produkuje tego typu parawan i dobrej jakosci w dodatku (sanplast jest słabej jakosci - mialem kiedys to wiem)

serdecznie pozdrawiam

Podciagam temat, bo stoje prze decyzja jakiej firmy parawan wybrac. Bardzo podoba mi sie parawan Novellini - czeskiej firmy. Produkuja oni tez kabini i brodziki, tylko ze ja nigdy nie slyszalam opinii na temat ich produktow. Ich parawan ma chromowa ramke i kosztuje w granicach 800 zl. Podobne parawany ale innych firm kosztuja dwa razy tyle, wiec boje sie, ze za tak niska cena (w porownaniu do innych) kryje sie kiepska jakosc.

Moze ktos ma produkty tej firmy i moze podzielic sie opinia albo podac namiery na inne parawany.

Witam,

Mam dwie kabiny Novellini w domu i jestem bardzo zadowolony. Jakość super i cena w miarę przystępna. Aha i nie jest to firma czeska, tylko włoska.

• 7 years później...