jarq11 26.10.2005 08:46 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Października 2005 na temat szczelności izolacji termicznej przeczytałem wiele i tutaj i w drukowanym M ale nurtuje mnie pytanie, dot. mostków przez dach. chodzi o to że nigdzie nie znalazłem rysunków i opisów jak prawidłowo i dobrze zaizolować ściany działowe na poddaszu OD GÓRY. chodzi o to że spotkałęm się z tym że budujący podciągnął ścianki działowe i szczytowe prawie do samej folii na krokwiach. moim zdaniem takie "zetknięcie" ścianek z folią to idealny mostek. i ocieplenie z boku nic nie da, aby to poprawić. WYDAJE mi się że zbyt mało uwagi poświecacie w MURATORZE na właśnie takie izolacje, zamiast tego systematycznie podajecie jak izolować ściany przy drzwiach i oknach. proszę o więcej na temat izolacji w trudnych miejscach (albo mniej oczywistych) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts