Kasiorek 03.01.2003 21:47 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Stycznia 2003 Cieszę się,że mogłam pomóc.Z przyjemnością czekam na kolejne pytania Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Luśka 04.01.2003 08:25 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Stycznia 2003 On 2003-01-03 12:53, Kasiorek wrote: Do Lusi Tego rodzaju płytki dobrze wyglądają w dużych pomieszczeniach.Aby zastosować je w mniejszym pomieszczeniu należy uważać aby nie zdominowały go.Najlepiej aby były wtedy w jasnej kolorystyce i miały jak najcieńszą ,jasną fugę Dzięki, Kasiorku. Faktycznie kuchnia nie jest z tych największych, ale na jednej stronie (wykusz) jest duuuże okno, na drugiej drzwi do spiżarni i wejście do kuchni, trzecia jest w połowie otwarta na jadalnię a w połowie zabudowana (lodówka). Zostaje właściwie tylko jedna ściana na płytki i na tej ścianie będzie kuchenka. Pomyślałam więc, że przy takiej różnorodności elementów w kuchni te duże płytki wprowadzą pewien "spokój wizualny". Meble kuchenne prawdopodobnie będą w kolorze zbliżonym czereśni, podłoga jeszcze nie wiem jaka, ale płytki na ścianie - masz rację - powinny być jasne. [ Ta wiadomość była edytowana przez: Luśka dnia 2003-01-04 09:27 ] Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Kasiorek 04.01.2003 11:19 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Stycznia 2003 LusiuUrodę mebli z drewna oczerwonym zabarwieniu -czereśni podkreślą kolory ziemi.Płytki na ścianie i podłodze powinny być w tym wypadku w kolorze jasnego beżu.Byłoby dobrze aby płytki te były gładkie o satynowej powierzchni.Kuchnia nabierze nowoczesnego charakteru, a jednocześnie bądzie przytulna.Pomyśl też o dodatkach w kolorze kości słoniowej i ciepłego pomarńczu.Jeśli będziesz zamawiała kuchnię w jakimś sklepie,firmie to dokładnie przemyśl koncepcję projektanta.Mają skłonność do jak najbardziej zabudowanych kuchni.Kuchnie zabudowane po sufit bardzo ograniczają wizualnie powierzchnię,a przy małej powierzchni kuchni nie wygląda to dodrze. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Gość 04.01.2003 15:23 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Stycznia 2003 KAsiorku,a jakie płytki polecasz do mebli w kolorze koniaku (czyli bardziej głeboki brąz o odcieniu pomarańczowym)Podobają mi się takie jakie opisałaś do przypadku Lusi.Czyli też kolory ziemi-surowizna.Czy słusznie? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Kasiorek 04.01.2003 16:36 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Stycznia 2003 OpalkoJak najbardziej,tylko kolor płytek musi mieć ciepły odcień Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Gość 04.01.2003 18:42 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Stycznia 2003 Kasiorku, nie chcę Cię już zanudzać.Ale mamy na oku rodznę płytek-cerdomusa.Durango.Są w kilku odcieniach.Nas powaliło w sklepie ułożenie białej.W taki sposób,że bardzo powiększa powierzchnię.Nie umiem tego opisać,ale użyto tam 3 rodzajów płytek , w tym jedną prostokątną i to ona niejako nadaje ton i rozszerza to ułożenie, gdyż leży w poprzek. (jest 40x60) Zresztą ten efekt chłodnej (aż szarej) bieli, z grubymi fugami bardzo nam się podoba.Jednak uznaliśmy,że biały jest chłodnym odcieniem i potem będzie nam trudno poprowadzić płytki dalej-połaczyć z meblami w kuchni i całą resztą.Jest beż więc myślimy ,ze moze go wykorzystamy.Bardzo podobały man się Twoje sugestie. I tak myślę,aby w wiatrołapie użyć tych płytek w kolorze gliny (proste ułożenie).Potem pójść w beże (ułożenie o którym wspominałam) Następnie w przejściu do kuchni zrobić zaznaczenia komunikacji (znowu tym glinianym kolorem, co 2 płytka, ułożenie proste) I potem kuchnia, jak pisałaś.Dywanik zrobic z płytek małych-10x10 czy 15x15.Nie wiem, czy te małe wytrzymają. Z tych płytek robione są też kuchnie-murowane.Oj, cudne one są.Ale trochę sie obawiam wykonania. Aha, no i kominek też bym "objechała" tymi płytkami na podłodze. A może w ogóle użyła ich do obudowy, bo chcę kominek zwykły , otynkowany, trochę taki jak piec chlebowy. Tylko wykończenia wokół wkładu. Kasiorku, czy znasz plytki Cerdomusa.I czy takie płytki bardzo narzucają styl pomieszczeń. Jak? Pozdrawiam i przepraszam za serię pytań,ale Twoje uwagi to naprawdę przewonik dla nas-bardzo nam rozjaśniasz.Potem już w czaszcze wszystko lepiej zaskakuje. http://www.enter.net.pl/www/phantom/plytki.png [ Ta wiadomość była edytowana przez: opal dnia 2003-01-04 20:16 ] Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Gość 04.01.2003 19:19 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Stycznia 2003 Wprawdzie ten rysunek wygląda "strasznie" ,ale takie jest ułożenie.Poza tym płyeki są jakby z kamienia.Wyglądają jak kostka brukowa.Nie wiem tylko jak bedzie wyglądać przecięcie tego wzoru skoro ma on 1 m szer.a przedpokoj ma ok.1,5. Przy białych płytkach, i jasnych w ogóle wygląda duuuużo lepiej. [ Ta wiadomość była edytowana przez: opal dnia 2003-01-04 20:20 ] Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Gość 04.01.2003 20:30 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Stycznia 2003 Prace projektowe trwają i jednak dochodzimy do wniosku,że na szerszej powierzchni wychodzi miszmasz. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Kasiorek 04.01.2003 21:34 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Stycznia 2003 Droga OpalkoSiedzę właśnie nad pracą semestralną.Robię makietę aranżacji 200m2 ,piętrowego domu w skali 1:25.Z wszystkimi szczegółami,są już nawet kwiaty.Mam tak dosyć,że robię wszystko ,żeby tego nie robić.I dlatego z przyjemnością zaglądam na strony forum. Co do Twoich projektów, to obawiałabym się układania płytek,które układają się w wzór 1m,są niepodzielne,żeby ułożyć je na 1,5m.Tam musi być coś prostego,nieskomplkowanego. A płytki z tej włoskiej firmy są rzeczywiście urocze.A co do kuchni,płytki tej wielkości nadają się na "dywanik" lecz musi mieć to potwierdzenie w innych elementach,żeby nie wzieły się z księżyca. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Gość 04.01.2003 22:05 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Stycznia 2003 Kasiorku, co masz na myśli-w innych elementach.Oczywiscie plytki nad blatem też będą w tym rozmiarze.Czy myślisz o czym innym? pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Kasiorek 04.01.2003 22:19 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Stycznia 2003 OpalkoWłaśnie o to mi chodziło,jeżeli te płytki będą powtórzone nad szafkami to będą pasowały do całości.Aranżacja wnętrz jest jak zabawa w zbiory w I klasie:zbiór A,zbiór B i część wspólna AB Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Gość 04.01.2003 22:24 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Stycznia 2003 Czyli myślisz,żeby nie mieszać rozmiarów w p.pokoju tylko wziąc jeden-średni, ew.z dekorem, i dalej pojechać jak pisałaś?Albo dodać ciemniejszy (glina) na zaznaczenie konunikacji? Kasiorku, dzięęęęękiiiii serdeczne. To było ostatnie pytanie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Kasiorek 04.01.2003 22:25 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Stycznia 2003 To jeszcze raz ja.Mam pytanie, w jaki sposób przesyłasz rysunki na forum? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Gość 04.01.2003 22:27 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Stycznia 2003 Żeby rysunek znalazł się na forum musisz miec swoją stronę www, na którą możesz wgrywać pliki z ilustracjami.A potem podajesz link do tej ilustracji na stronie. Pozdrówka Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Kasiorek 04.01.2003 22:49 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Stycznia 2003 Do OpalkiDo przedpokoju weż płytki ok 30cm.Jeśli nawet te pod ścianą trzeba będzie przyciąć to nie będzie tego tak widać.Dla zaznaczenia ciągu komunikacyjnego możesz dać co drugą płytkę na środku ciemniejszą (chyba takie chciałaś w wiatrołapie) A tak wogóle witam na drugiej stronie.Chyba temat nam się rozwinął.Może powinnam stworzyć osobną sronę z poradami, żeby wszyscy mogli trafić (niekoniecznie w ogłoszeniach)Pozdrawiam. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Gość 05.01.2003 08:42 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Stycznia 2003 KAsiorku, jak tam praca? Dokończyłaś? Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Kasiorek 05.01.2003 10:51 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Stycznia 2003 OpalkoWłaśnie siedzę nad łazienką i sklejam wannę.A został mi jeszcze pokój dziecięcy.Mój kochany mąż zrobił mi właśnie kawę i delektuję się nią przeglądając strony forum.Lubię takie niedzielne poranki. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Gość 05.01.2003 10:53 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Stycznia 2003 To faktycznie miło z tą kawą. A jaka wanna-żeliwna czy akrylowa? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Kasiorek 05.01.2003 11:02 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Stycznia 2003 Wanna na razie jest z pianki modelarskiej,ale w założeniu jest akrylowa. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Teska 05.01.2003 16:55 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Stycznia 2003 Kasiorku... Dzięki bardzo za odzew..nie miałam netu,,wiec stąd ta cisza..Mam problem..kuchnia, salon i jadalnia łącznie 60m2..kuchnia z jadalanią wyzej niz salon...30 cmW kuchnii meble orzech włoski..i akcenty aluminiowe..oswietlenie w kuchni ..halogeny na całej powierzchni sufitu..pojecia nie mam jaka terakota glazura..W jadalni stół z orzecha..nad stołem 3 lampy..natomiast salon???? kanapy z Ikeii..ale zupełnie nie mam pojecia co dalej...chce zrezygnowac z górnego oswietlenia..podłoga raczej jasna? kominek chce miec raczej nowoczesny..Okna kolor od srodka golden oak...Jakie mozna zastosowac kolory czy lepiej zrobic jednolity kolor...hmm ale jaki..i ta terakota w jadalni..czy lepiej drewno...Ratunku...PozdrawiamTeska Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts