Kasiorek 05.01.2003 18:53 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Stycznia 2003 Droga TeskoJuż postaram Ci się pomóc.Drewno orzechowe jest dosyć ciemne.W połączeniu z metalem daje eleganckie , nowoczesne połączenie.Ponieważ jak pisałaś,kuchnia z jadalnią jest na jednym poziomie,nie rozdzielałabym ich różną podłogą.Poleciłabym Ci ze wzg.na dosyć dużą powierzchnię płytki w dużym rozmierze,monokolor.Najlepiej jasny,ciepły beż.Płytka gładka o satynowej powierzchni,ew.gdzieniegdzie płytka wtym samym kolorze,ale szkliwiona.Glazura na ścianie w małej ilości,również w tym samym kolorze.Ściany proponuję gładkie,również w kolorze płytek.Podłoga w salonie- prosi się jakieś egzotyczne drewno o ograniczonym rysunku słoiów.Nie napisałaś jakiego koloru są sofy,przydały by sie jasne o nowoczesnej linii np:STRÓMSTAD,KLIPPAN(650 zł)lub DANBO (wszystko IKEA).Całemu wnętrzu dobrze by zrobiły dodatki w kolorze zimnego fioletu.Czy możesz jeszcze raz napisać o kolorze stolarki okiennej? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Teska 06.01.2003 11:03 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Stycznia 2003 Kolor okien złoty dąb...okna w salonie 150x150 180x150 i dwoje drzwi wejsciowych na taras..Sofy myslałam własnie jasne..2 sztuki postawione na srodku salonu..Drewno egzotyczne dossier..ale chyba nie bardzo pasuje do okien..wiec myslałam nad jasnym parkietem..lub panelami drewnianymi.Co myslisz o zrezygnowaniu z gornego oswietlenia?Natomiast kuchnia oddzielona jest od salonu murkiem 11o cm..zeby nie było widac czasami bałaganu( twórczego) natomiast od strony jadalni oddzielona jest szafkami..fronty otwieraja sie od jadalni..2 szt drewniane i 2 szt metalowe..Co myslisz o oswietleniu całego sufitu kuchennego halogenami..a w kuchni 3 lampy nad stolem..I jeszcze jedno..nie przyszedłby mi pomysł z fioletem..Pozdrawiam teska Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Kasiorek 06.01.2003 21:01 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Stycznia 2003 Droga Tesko.Podłoga (jeśli będzie drewniana)w salonie musi być w zbliżonym kolorze do stolarki okiennej i drzwiowej.Niestety za pierwszym wejściem nie zrozumiałam za bardzo jakie masz okna dlatego zaproponowałam drewno egzotyczne.W salonie jak najbardziej polecam panele ,parkiet byłby za drobny a do nowoczesnego wnętrza pasują raczej jednorodne powierzchnie.Nie wiem jak się zapatrujesz na panele na płycie HDF,ale poleciłabym Ci panele palisandrowe.Można takie kupić w KOMFORCIE (ok 80 zł/m2)naprawdę wygląda dobrze.Mam nadzieję,że trafiłam z odcieniem,bo kolorów i odcieni orzecha i dębu jest wiele i każdy je inaczej określa(np.w jednym sklepie orzech wygląda zupełnie inczej niż w drugim) Co do oświetlenia,w salonie niekonieczne jest światło górne.Doskonały nastrój stworzą lampy stojące,o ograniczonej,prostej formie.Kuchnia powinna być mocno oświetlona,więc halogeny w niej spełnią jak najbardziej swoją funkcję.Jeżeli chodzi o oświetlenie stołu w jadalni,liczba 3 lamp trochę mnie oślepiła,chyba że są bardzo minimalistyczne.Wtedy to jest OK.Mam nadzieję że fiolet Ci się spodobał? [ Ta wiadomość była edytowana przez: Kasiorek dnia 2003-01-06 22:27 ] Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Gość 06.01.2003 21:10 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Stycznia 2003 KAsiorku, czy jeśli okna są w kolorze teak, to podłoga jesionowa pasuje? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Kasiorek 06.01.2003 21:39 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Stycznia 2003 Opalko miłaNiestety drewno jesionowe to zupełnie inna bajka.Teak to bardzo ciemne o ciepłym kolorze drewno.Jesion ma trochę za zimny odcień.Spróbowałabym z dębem lub czereśnią. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
am 06.01.2003 22:14 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Stycznia 2003 Kasiorek - jestem pod wrażeniem Gratuluję podejścia i życzę Ci wszystkich dobrze zdanych egzaminów (a sądząc po Twoich wypowiedziach chyba jesteś w tym dobra i na pewno będziesz/jesteś dobrym projektantem wnętrz). Jestem facetem, więc temat wystroju wnętrza jest dla mnie zbyt abstrakcyjny Pozdrawiam serdecznie. am ps Naprawdę miło się czyta takie wątki po lekturze innych - delikatniej mówiąc mniej życzliwych wypowiedzi. [ Ta wiadomość była edytowana przez: am dnia 2003-01-06 23:15 ] Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Kasiorek 06.01.2003 23:20 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Stycznia 2003 Dziękuję za miłe słowa Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Teska 07.01.2003 07:48 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Stycznia 2003 Kasiorku.. Jezeli chodzi o 3 lampy nad stołem myslałam o lampach a raczej lampkach...3 na kablu proste, długie ,mleczne klosze.. a fiolet..hmm..nigdy bym na to nie wpadła...i staram sie wyobrazic jak to wygląda... aha i jeszcze chce w salonie postawic komody i szafki na sprzet tv ..widziałam w Ikei..szafki na sprzet wysokosci 30 cm.. cos mozzesz polecic..jakie komody a moze skusze sie na jedna witryne.. Buziaczki za Twoją pomoc.. Teska Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Kasiorek 07.01.2003 13:02 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Stycznia 2003 TeskoDd Twojego salonu będą pasowały meble niskie,najlepiej modułowe co pomoże stworzyć Ci różne wersje wystroju.IKEA jest bardzo dobrym miejscem ,aby takie kupić.Ale jast jeszcze jedna firma którą mogę polecić.Jest to firma BLACK RED WHITE.Polecam system VIS A VIS.Mają prostą ,nowoczesną linię i są dosyć tanie.Podaję stronę internetową tej firmy, gdzie możesz je zobaczyć i dowiedzieć się o adresy sklepów.http://www.brw.com.plpozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Teska 08.01.2003 07:10 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Stycznia 2003 Kasiorku Oglądałam te meble mam katalog..i ogladałam tez kanapy z firmyMeblotap..brałam pod uwage sofy..OSKAR, SOLANO,MALWA,DIANA (obicia do wyboru)ich strona to: http://www.meblotap.com.plWiesz własnie kuchnie zamawiam z Black Red White..(BOLONIA) tylko w katalogu..kolor jakos nie taki:smile:a z serii vis..chyba wybiore sypialnie w kolorach zółyo - szarymPozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Kasiorek 08.01.2003 09:44 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Stycznia 2003 TeskoKiedy użądzałam mieszkanie pod wynajem również wybrałam kuchnię z BRW,tylko Olę.Natomiast Bolonię zamierzam kupić już do swojego domu.Masz rację że w katalogu wygląda gorzej,ale gdy obejerzałam ją na ekspozycji w sklepie byłam ją zachwycona.A do tego ta dosyć niska cena.Nie zamierzam kupować jednej kuchni na całe życie.U mnie wystrój wnętrz zmienia się bardzo szybko,a wymiana mebli kuchennych za ok 20.000 zł co jakiś czas nie jest dobrym pomysłem Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
am 08.01.2003 10:24 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Stycznia 2003 Opal Przesyłam Ci jeszcze jedną opinię dotyczącą Twojego domku (a dokładniej łazienki na dole). Cytuję (moja żona ): "Gdybym miała możliwość, zamieniłabym miejscami umywalkę i kibelek w łazience na dole. W tej chwili na wprost wejścia jest kibelek".Koniec cytatu Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Gość 08.01.2003 10:26 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Stycznia 2003 A to już zmienione.Nie lubię kibelkow na wprost wejścia. Pozdrawiam i dziękuję. [ Ta wiadomość była edytowana przez: opal dnia 2003-01-08 11:27 ] Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Gość 08.01.2003 15:11 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Stycznia 2003 Kasiorku, troszkę mnie zmartwiłaś z tym jesionem. Mhm, a ja sobie myślałam,ze on taki neutralny w sumie.A w ogóle to u mnie chyba będzie sporo kolorów, bo meble też każdy z innej parafii. Czy taki teak może jakoś narzucić kolorystykę? Dąb jakoś za ciemny dla mnie. PS.A miało być ostatnie pytanie. Nie mogę się powstrzymać. POZDRAWIAM Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Kasiorek 08.01.2003 17:25 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Stycznia 2003 Do OpalkiCzy możesz napisać coś więcej o pomieszczeniu w którym są okna z teaku.Jakie i z czego są tam meble.Na pewno coś wymyślmy. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
avzi 08.01.2003 17:41 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Stycznia 2003 Kasiorku,Zajrzyj na priva. Wysłałem wiadomość. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Gość 08.01.2003 19:59 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Stycznia 2003 Kasiorku, te okna będą wszędzie-w każdym pomieszczeniu. Ale oczywiście najważniejszy jest tu zgranie kolorystyki w salonie, gdyż tam będzie widać podłogę najbardziej. Myślę,że będzie to eklektyczne pomieszczenie Meble stare i różne,ale niewiele (pensjonarka,może kredens,stół krzesła)kanapa jasna nowoczesna, kominek prosty otynkowany w kaształcie pieca,może trochę zaokrąglony-bardzo prosty(wykończony pewno klinkierem,ale tylko wokół wkładu,myślałam o kaflach,ale one chyba jednak zbyt zobowiazują).W niewielkim wykuszu stół.Widoczna trochę kuchnia-drewno w kolorze teaku właśnie,(koniak ewentualnie) ale o łagodnym odcieniu,terakota beżowa (kamienna) trochę ludowych i starych detali ( w kuchni) W salonie na razie mało dodatków-potem i tak w nie obrośniemy. Kolor mebli-jak to starych mebli- brąz. Ściany białe i złamana biel.Oświetlenie punktowe (sufit nisko),lampa stojąca. Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Teska 09.01.2003 06:34 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Stycznia 2003 KASIORKU Powiedz jak wyglada sprawa z jakoscią mebli z BRW..chodzi mi o to jakie meble sa przywozone do domu klienta..czy miałas jakies problemy? Pozdrawiam w zimowy poranek Teska Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Kasiorek 09.01.2003 09:23 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Stycznia 2003 OpalkoDąb który widzisz w sklepach to już produkt finalny.Faktycznie przeważnie jest on ciemny,ale tak naprawdę jest jasny.Jego kolor zależy od bejcy.Twój salon z opisu przypomina mi stare szlacheckie dworki.Poleciłabym Ci dąb naturalny lub czereśnię,naprawdę wyglądają doskonale.Myślę również,że kilka drobiazgów w kolorze ciemnej czerwieni dopełniłoby całą aranżację. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Gość 09.01.2003 09:31 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Stycznia 2003 KAsiorku, czerwieni? Chciałam kuchnię w takim odcieniu(to się chyba nazywa wiśnia czy czereśnia),ale pomyślałam,że skoro ten teak ma w sobie odcień pomarańczowy jednak, to nie pasuje.I tu mnie zaskoczyłaś. Z tym dębem muszę się przymierzyć-dzięki serdeczne za informację. POZDRAWIAM Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts