Kasiorek 09.01.2003 09:41 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Stycznia 2003 TeskoWitam w zimowe przedpołudnie.Takie najlepiej spędzić z dobrą kawą w internecie. Co do mebli z BRW ,są przywożone w paczkach i trzeba je samemu skręcać.Dołączone są do nich dosyć czytelne instrukcje,śrubki i kleje.Ich jakość związana jest z ceną.Są wykonane z płyty i dosyć dobrze wykończone.Ale za 300-400 zł trudno się spodziewać mebli z litego drewna.Kupiłam kilka mebli ,mój mąż dzielnie je skręcał i narazie nie mamy do nich zastrzeżeń.A jak sprawdza się Twoja śliczna kuchnia.Sama dobierałaś szafki czy zrobili Ci projekt? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Teska 09.01.2003 13:47 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Stycznia 2003 Projekt mi zrobili..ciut poprawiłam ..ale mebli jeszcze nie mam..zamierzam je zamówić..Myslałam,ze jak meble przywoza to sami je składają..:smile:ale własnie tak mi powiedział pan który te meble sprzedaje..ze oni je przywoza i składają w domku klienta:smile:musze jeszcze raz zapytać..aha oglądalaś te kanapy z Meblotapu?Teska Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Kasiorek 09.01.2003 14:14 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Stycznia 2003 TeskoJeżeli chodzi o meble kuchenne,to faktycznie oni montują meble ,robią to szybko i sprawnie ,chociaż u mnie były 3 poprawki.Niezgadzały się szerokości szafek,mimo że sami mierzyli mi wcześniej kuchnię.Natomiast meble pokojowe trzeba skręcać samemu,chyba że zamówisz dodatkowo "skręcacza".Mnie również zrobili projekt kuchni,miała kosztować jakieś 6000 zł,po moich poprawkach kosztowała mnie 2300.Zagracili mi aneks kuchenny strasznie,ale nie ze mną te numery.Rozumiem,że chcieli sprzedać jak najwięcej,niezwracając uwagi na potrzeby klienta.Jeśli chodzi o meble z "Meblotapu" podoba mi się że mają taki wybór obić,a linią przypominają mi meble z KLER.Całkiem nieżle. [ Ta wiadomość była edytowana przez: Kasiorek dnia 2003-01-09 15:17 ] Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Teska 09.01.2003 14:21 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Stycznia 2003 U mnie szafki sa stojące..a wiszace to tylko 4 wiesz te metalowe..mam wycene do domu tych szafek Bolonia na 8000 tys..duzo? w porównaniu do innych wcale nie lepszych kuchni cena hmm..nieduza dodam zw jedno studio ( te same meble inna nazwa) wyceniło na prawie 20 tyś..zdębiałam..ale cóż niektórzy wolą zamawiac meble niby w firmowych studiach .. Teska Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Kasiorek 09.01.2003 14:35 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Stycznia 2003 TeskoTa cena jest bardzo przyzwoita,pewnie zamówiłaś meble również do zabudowy sprzętu.Nie sztuką jest kupowanie mebli w firmowych salonach i wydanie ogromnych pieniędzy,jak się dobrze poszuka to można te same żeczy kupić o wiele taniej.I nie żal ich wymienić za jakiś czas. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Teska 10.01.2003 06:43 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Stycznia 2003 Zgadzam się.. Pozdrawiam cieplutko z zimnego Szczecina Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Linka 10.01.2003 07:25 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Stycznia 2003 Teska, podoba mi się Twój wybór co do kanap z Meblotapu. :smile:Pozdrawiam Ciebie i Kasiorka Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Teska 10.01.2003 11:41 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Stycznia 2003 LINKA I wcale nie są drogie te kanapy w porównaniu z innymi.. Wiesz gdzie mozna w Szczecinie je zobaczyć..salon maja tam gdzie była kiedys Selfa..na Gumiencach..zamawiam tam tez kuchnie z BRW na III pietrze..a na drugim saaame kanapy:smile: Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Linka 10.01.2003 12:11 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Stycznia 2003 Teska, ja normalnie za Tobą nie nadążam:smile: Hihi jestem pełna podziwu dla Ciebie za to, że załatwiasz wszystko naraz, jeszcze masz stan surowy (z tego co wiem od Mar35) a Ty już wiesz jaki wystrój, jakie meble, jaka glazura itd. Rannny, ja czasu nie mam na to wszystko, siedze w pracy do 17-tej a potem dom itd. W weekend jedziemy w końcu na miasto porozglądać się za meblami, frontami do kuchni, może zdążymy wybrac akcesoria łazienkowe...Co do kanap to niestety nie zdązylam się zorientować gdzie można w Szczecinie obejrzeć..uff Teska , czy Ty pracujesz? Czy zajmujesz się wyłącznie budową? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Teska 10.01.2003 18:36 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Stycznia 2003 Linka to wynika z tego , ze wiekszość czasu jestem sama..jak moja połowa jest to wtedy wszystko uzgadniamy co i jak:smile: :smile: pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Kasiorek 10.01.2003 21:59 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Stycznia 2003 Witam serdecznieDużo wcześniejsze planowanie jak urządzić dom naprawdę się sprawdza.Przekonałam się o tym gdy urządzałam mieszkanie pod wynajem.Mieszkanie jeszcze ne było gotowe,a ja już miałam zaprojektowane wnętrze.Uniknęłam w ten sposób niepotrzenego chodzenia po sklepach.Po prostu wchodziłam kupowałam i wychodziłam.W ten sposób mieszkanie zrobiłam w 3 tygodnie.Z stanu surowego bez białego montażu.pozdrawiam [ Ta wiadomość była edytowana przez: Kasiorek dnia 2003-01-10 23:01 ] Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Teska 11.01.2003 08:08 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Stycznia 2003 WITAM Najlepiej jest urzadzic wszystko juz w głowie..zgadzam się z Kasiorkiem..wchodze wiem co kupic i nie zastanawiam sie ,ze moze jest cos lepszego..bo jak bym zaczeła...raany..pewnie wtedy kupiłabym cos przypadkowego:smile: Pozdrawiam..milusiego weekendu :smile: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Linka 13.01.2003 07:24 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Stycznia 2003 Dziewczyny! Ja też się z Wami zgadzam tylko cierpię na brak czasu. Jeśli taki mi się zdarzy, od razu pędze do sklepów żeby coś upatrzyć od kwietnia tamtego roku już mam w głowie nasz dom i jak będzie wyglądał. Oczywiście jestem przygotowana na to, że moja wyobraźnia nie wszystko przewidziała...oj jak ja czekam na ten moment kiedy będe mogła realizować swoje plany. Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Remon 14.01.2003 12:28 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Stycznia 2003 Witaj Kasiorek,rzeczy, które robisz na Forum zasługują na duże uznanie, żeby nie powiedzieć na medal.Mam także do Ciebie jedno pytanie, ponieważ nie wiem do końca jak kolorystycznie wyjdzie całość. W salonie, który będzie obniżony w stosunku do kuchni o ok. 15-20 cm mamy zamiar położyc podłogę z jatoby (impregnowanej olejem aby kolor drewna był nasycony). Natomiast w pozostałej części domu mają przeważać rózne odcienie szarości, ew. beże). Moje pytanie dotyczy koloru kuchni (myslimy o brw) oraz koloru kominka (myślimy o prostym, białym piecu kaflowym,w którym będzie osadzony wkład kominkowy. Uf, trochę to wszystko przydługie, ale mam nadzieję, że zrozumiałe. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Kasiorek 14.01.2003 15:41 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Stycznia 2003 Drogi Remon:smile: Gratuluję wyboru podłogi.Jatoba jest naprawdę piękna.Mam kilka pytań.Czy już wybrałeś konkratną kuchnię z brw,który model i kolor?Czy już wiesz w jakim stylu chcesz mieć urządzone wnętrza.I kominek,czy możesz opisać pomieszczenie w którym będzie stał.Postaram się pomóc,tylko daj mi trochę więcej informacji. pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Remon 15.01.2003 09:15 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Stycznia 2003 cześć Kasiorku, Bardzo Ci dziękuję za kolejne pytania Co prawda razem z żoną mamy ogólny zarys urządzenia domu, ale zapytać fachowca nigdy nie zaszkodzi co do stylu urządzenia domu: ma być funkcjonalnie i "ponad czasowo" Na pewno bez żadnych najnowszych "krzyków mody") Jeżeli chodzi o kafle, to na stronie http://www.kafle.com.pl/kafle wzorem, który najbardziej przypadł nam do gustu jest a-009. Sam wygląd kominka - http://www.kominki.rzeszow.pl/galeria/kaflowe/20.jpg (adres podany przez "brzozę" - dzięki). Co do mebli kuchennych to kompletnie nie mam pojęcia jaki kolor i model A teraz czas na opis salonu, co nie będzie łatwe - powierzchnia 30m2, o wymiarach 6x5. Na ścianie zachodniej (krótszym boku) znajduje się wyjście na taras oraz przejście do kuchni, a własciwie do części jadalnej. na ścianie północnej ok. 1,3 m od "Zachodu" jest przejście do dalszej części domu (hall), na prawo od przejścia, na ścianie o długości ok. 3m chcemy umieścić w/w kominek. Sciana wschodnia nie jest skalana żadnym otworem okiennym, natomiast na ścianie południowej, przy wyjściu na taras jest wykusz o średnicy ok. 2,3m Tak to mniej więcej wygląda. Mogę jeszcze zaznaczyć, iż salon (dawniej po poznańsku tzw. pokój męski ) jest/będzie obniżony w stosunku do pozostałych pomieszczeń parteru o jeden stopień (ok. 20cm), a w prejściach do części jadalnej oraz hallu nie przewidujemy żadnych drzwi (od "góry" ograniczają wysokość podciągi). Prościej pewnie byłoby przesłać zdjęcie, ale mam nadzieję, iż opis daje jako takie wyobrażenie o pomieszczeniu. miłego dnia. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Kasiorek 15.01.2003 22:21 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Stycznia 2003 Drogi Remonie Dzięki opisowi mam już wyobrażenie o twoim salonie.Podoba mi się kominek który wybrałeś.Ale ponieważ będzie biały trzebaby zrobić mu oprawę,inaczej zleje się z ścianą.Proponuję aby fragment ściany na kt€rej będzie stał kominek potraktować jak tło i pomalować go intensywnym kolorem,np pomarańczowym .Kolor pomarańczowy powinien wtedy być kolorem przewodnim w całym otwartym pomieszczeniu.Co do kuchni proponuję meble z brw model bolonia lub jowita.Mają prostą i nowoczesną linię .Kolor ścian w kuchni jasny,beżowy.Płytki na podłodze również,natomiast na ścianie nad szafkami stojącymi płytki powinny być pomarańczowe-matowe.W salonie postawiłabym jasne beżowe ,tapicerowane meble.Nie wiem czy odpowiedziałam na wszystkie pytanie,jeśli nie zapraszam ponownie. [ Ta wiadomość była edytowana przez: Kasiorek dnia 2003-01-15 23:26 ] Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Gość 15.01.2003 22:46 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Stycznia 2003 Kominek jest piękny.Moje serce też on zdobył-własnie ten!.Ale coś chyba moje zaintereswanie kaflami spada.Doszłam do wniosku,że taki kominek jednak zabiera sporo miejsca i przy mojej nie za duzej powierzchni może być przyciężki. Obawiam się,że będzie narzucał pewien styl.Dlatego chyba,jako bezpieczny,wybiorę zwykły otynkowany o nowoczesnym kształcie. No i kafle są drogie. Tym sposobem pozostaje mi tylko popatrzeć na zdjęcia kafli. Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Remon 16.01.2003 07:15 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Stycznia 2003 Kasiorek, bardzo dziękuję za rozwiązania, jakie zaproponowałaś. Mam jeszcze pytanie co do kuchni. Co prawda jest trochę przydługa (3x6, na ścianie zachodniej dwa okna 120 x 150, na ścianie północnej jedno okno 150 x 150, pod którym chcemy umieścić zlew - teoretycznie wszystko jest wyliczone tak, że parapet okna będzie stanowił część blatu; na ścianie południowej tylko mur - chyba idealne miejsce na kredens; a na wschodnie przejście do salonu i osobne do hallu), i zastanawiamy się czy jej nie złamać (tej długości) innym rodzajem podłogi. W części kuchennej - kafelki (marzy się gres ), natomiast w części jadalnej "dechy" z salonu. OK? Kasiorku, a czy do ciemnego (ciemno szary lub czarny) blatu będą pasowały pomarańczowe kafle? Jeszcze raz bardzo dziękuję za pomoc i pozdrawiam serdecznie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Remon 16.01.2003 07:47 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Stycznia 2003 opal, Mam nadzieję, że kominek nie narzuci zbytnio swojego stylu w całym pomieszczeniu. Jeżeli jego głebokość na wysokości wkładu nie przekracza 50 cm (szerokość ok. 1m) nie powinno być tak źle. Jestem przekonany, że Twój kominek będzie jeszcze ładnieszy. Dzisiaj napisze do producenta aby podał cenę za cały "komplet". pozdrawiam, Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts