Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Odkurzacz. Wybór odkurzacza - wątek zbiorczy

tom soyer

Recommended Posts

Ja mam taki sprzęcik i moim zdaniem to jest bardzo dobry odkurzacz. Jest na worek, moc silnika 1800 W, do tego filtr Super Clean Air HEPA i coś, co bardzo mi się podoba czyli wskaźnik zapełnienia worka. Dodatkową, fajną opcją jest elektroniczna regulacja mocy. Jak dla mnie super, więc szczerze polecam :))

FC8445 czyli seria Gladiator to moim zdaniem najbardziej nieudana seria odkurzaczy Philipsa od wielu lat. Słaby materiał, mocno się nagrzewa i obudowa potrafi się odkształcać przy dłuższym sprzątaniu. Obudowa trzeszczy, przy mocowaniu worka jest nieszczelny i część zbieranego "materiału" nie trafia do worka. Dla mnie koszmar.

Dużo lepsze były FC86xx (seria Expression), a z droższych wspomniany już Jewel (FC9071) i Performery (FC91xx), ale w tych ostatnich trzeba uważać na rączkę, bo potrafi się wyłamać (to jedyna ich wada).

• Odpowiedzi 202
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

Haniula

Teściowa powinna pozbyc się alergii ............................sama ,a nie udawac ,że się ,,leczy"

Pozdr.

Pozbyć się alergii na kurz?? jak? ja jestem alergikiem właśnie na kurz - i co mi powiedział alergolog - że nic mi z tym nie zrobi, trzeba po prostu utrzymywać mieszkanie czyste, wszystko wietrzyć itp. Niestety ja kupiłam taki bez workowy przed diagnozą lekarza - teraz muszę się męczyć - taki odkurzacz alergikom odradzam.

• 2 weeks później...
  • 2 weeks później...
My mamy już drugi rok Zelmera Syrius 1600.3 HQ (są różne wersje Syriusa). W mieszkaniu 60m2 spisuje się bardzo dobrze - moc ssania jest regulowana i na ostatnim poziomie nie można oderwać końcówki od dywanu. Do tego ma na tyle kompaktowe wymiary, że łatwo się go przesuwa i przenosi.

• 1 year później...
Moja mama w przyszłym tygodniu obchodzi 65 urodziny, jako prezent chce jej kupić odkurzacz bo ten co ma nadaje się już do wyrzucenia, jest ciężki, nieporęczny ogólnie słaby. Szukam czegoś leciutkiego, najlepiej żeby sam odkurzał, bo mama do najmłodszych już nie należy. Jakie propozycje?

• 2 months później...
Ja mam i bardzo zadowolony jestem z mojego iRobota. Cenowo to trochę więcej aniżeli wspomniana Vileda czy RoboJet, ale wszystkie testy pokazują, że iRobot jest na tym polu najlepszy. Więc można i poszukać w tą stronę.

No ja osobiście wolałbym własnie zaoszczędzić kupując RoboJeta. :) Moja zona mnie namówiła i skuszę się. Dodatkowo czytając fora dużo się o nim dowiedziałem, w tym wiele osób się o nim pozytywnie wypowiada. Grzech nie kupić. :D

No ja osobiście wolałbym własnie zaoszczędzić kupując RoboJeta. :) Moja zona mnie namówiła i skuszę się. Dodatkowo czytając fora dużo się o nim dowiedziałem, w tym wiele osób się o nim pozytywnie wypowiada. Grzech nie kupić. :D

To koniecznie po czasie napisz, czy się dobrze sprawdza. Bo ja na swoją Roombę nie narzekam i ciągle (codziennie) nią sprzątamy.

Niestety nie udało mi się spojrzeć na tego RoboJet'a bo ich stronka się wykrzacza przy wejściu...

ja kupiłem mamie RoboJeta, sam troszkę nad nim posiedziałem i jest jak najbardziej ok, mama też zachwycona, duży plus to cena właśnie a myślę, że nie działa gorzej od Roomby, bo mój kuzyn ma Roombę właśnie i zrobiliśmy test porównawczy, praktycznie żadnej różnicy nie było. Mama włącza go co 2 dni z tego co mówiła, 40 min odkurza jej całe mieszkanie i mówi, że nawet go za bardzo nie słyszy. A z radości wszystkie zmiotki powyrzucała :)

• 2 weeks później...
  • 1 year później...
ja mam jakiś odkurzacz z tym wirem / tornadem co tworzy. Moim zdaniem ssa lepiej niż taki tradycyjn. W dodatku wydaje się, że zasysa także więcej drobnego brudu. Jedyne co to muszę często czyścić filtry, ale plus jest taki że można to robić pod wodą, więc koszty obslugi są minimalne.