Dominik Z. 05.02.2011 21:39 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Lutego 2011 Ja mam taki sprzęcik i moim zdaniem to jest bardzo dobry odkurzacz. Jest na worek, moc silnika 1800 W, do tego filtr Super Clean Air HEPA i coś, co bardzo mi się podoba czyli wskaźnik zapełnienia worka. Dodatkową, fajną opcją jest elektroniczna regulacja mocy. Jak dla mnie super, więc szczerze polecam ) FC8445 czyli seria Gladiator to moim zdaniem najbardziej nieudana seria odkurzaczy Philipsa od wielu lat. Słaby materiał, mocno się nagrzewa i obudowa potrafi się odkształcać przy dłuższym sprzątaniu. Obudowa trzeszczy, przy mocowaniu worka jest nieszczelny i część zbieranego "materiału" nie trafia do worka. Dla mnie koszmar. Dużo lepsze były FC86xx (seria Expression), a z droższych wspomniany już Jewel (FC9071) i Performery (FC91xx), ale w tych ostatnich trzeba uważać na rączkę, bo potrafi się wyłamać (to jedyna ich wada). Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Mariolka1719505394 10.02.2011 09:50 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Lutego 2011 Haniula Teściowa powinna pozbyc się alergii ............................sama ,a nie udawac ,że się ,,leczy" Pozdr. Pozbyć się alergii na kurz?? jak? ja jestem alergikiem właśnie na kurz - i co mi powiedział alergolog - że nic mi z tym nie zrobi, trzeba po prostu utrzymywać mieszkanie czyste, wszystko wietrzyć itp. Niestety ja kupiłam taki bez workowy przed diagnozą lekarza - teraz muszę się męczyć - taki odkurzacz alergikom odradzam. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
stilla 18.02.2011 08:13 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Lutego 2011 A te z filtrem hepa tez nie pomagają? Bo widziałam w programie miedzy Kuchnią a Salonem jak jeden z odkurzaczy kompresował kurz, zbijał go w taką kosteczkę. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Mariolka1719505394 28.02.2011 10:53 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Lutego 2011 A przyznam nie słyszałam o takich - to są same filtry czy odkurzacze z takimi? i w jakich cenach? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Qbass 11.03.2011 09:20 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Marca 2011 Zdecydowanie odradzam electrolux'a - mam jednego z filtrem i jest dramat. Zapycha filter po 1 odkurzaniu mieszkania 50m2! W domu mam zelmera workowego i z czysytym suminiem moge kazdemu polecic ta firme Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Sziva 18.03.2011 12:16 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Marca 2011 My mamy już drugi rok Zelmera Syrius 1600.3 HQ (są różne wersje Syriusa). W mieszkaniu 60m2 spisuje się bardzo dobrze - moc ssania jest regulowana i na ostatnim poziomie nie można oderwać końcówki od dywanu. Do tego ma na tyle kompaktowe wymiary, że łatwo się go przesuwa i przenosi. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
megi24 19.03.2011 18:25 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Marca 2011 Filtry Hepa są dobre, tylko trzeba patrzeć, który rodzaj. Taki model bezworkowy z funkcją kompresji kurzu powinien być dobry dla alergików i nie tylko, każdy lubi mieć czysto w mieszkaniu i nawet jak ktoś nie jest alergikiem, to kurz przeszkadza. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Kodak 20.04.2012 10:51 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Kwietnia 2012 Moja mama w przyszłym tygodniu obchodzi 65 urodziny, jako prezent chce jej kupić odkurzacz bo ten co ma nadaje się już do wyrzucenia, jest ciężki, nieporęczny ogólnie słaby. Szukam czegoś leciutkiego, najlepiej żeby sam odkurzał, bo mama do najmłodszych już nie należy. Jakie propozycje? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Piosk 20.04.2012 11:43 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Kwietnia 2012 http://allegro.pl/vileda-robot-sprzatajacy-odkurzacz-nowosc-i2263453564.html Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Piosk 20.04.2012 11:46 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Kwietnia 2012 polecam ten odkurzacz ze względu na łatwość jego obsługi, co w tym wypadku może mieć znaczenie. być może znajdą się lepsze odkurzacze, jednak trudniejsze w obsłudze. jak zwykle w takich sytuacjach trzeba wyważyć i podjąć decyzję "coś za coś". Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
maska45 20.04.2012 11:55 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Kwietnia 2012 Teraz istnieją takie odkurzacze tzw roboty.Odkurzają same:) Szczegółów niestety nie znam,ale może to jest jakaś myśl:)? Popatrz w Internecie-może coś znajdziesz. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
sylwek44 21.04.2012 06:20 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Kwietnia 2012 mnie tam, jego jakość też zadowala. Nie mam napaskudzone bardzo to sobie radzi przyzwoicie. I ja się nie męczę przy sprzątaniu. Same plusy:) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Trociu 24.04.2012 06:51 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Kwietnia 2012 Ja mam i bardzo zadowolony jestem z mojego iRobota. Cenowo to trochę więcej aniżeli wspomniana Vileda czy RoboJet, ale wszystkie testy pokazują, że iRobot jest na tym polu najlepszy. Więc można i poszukać w tą stronę. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
badboys 17.07.2012 13:36 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Lipca 2012 Ja mam i bardzo zadowolony jestem z mojego iRobota. Cenowo to trochę więcej aniżeli wspomniana Vileda czy RoboJet, ale wszystkie testy pokazują, że iRobot jest na tym polu najlepszy. Więc można i poszukać w tą stronę. No ja osobiście wolałbym własnie zaoszczędzić kupując RoboJeta. Moja zona mnie namówiła i skuszę się. Dodatkowo czytając fora dużo się o nim dowiedziałem, w tym wiele osób się o nim pozytywnie wypowiada. Grzech nie kupić. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Trociu 17.07.2012 19:38 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Lipca 2012 No ja osobiście wolałbym własnie zaoszczędzić kupując RoboJeta. Moja zona mnie namówiła i skuszę się. Dodatkowo czytając fora dużo się o nim dowiedziałem, w tym wiele osób się o nim pozytywnie wypowiada. Grzech nie kupić. To koniecznie po czasie napisz, czy się dobrze sprawdza. Bo ja na swoją Roombę nie narzekam i ciągle (codziennie) nią sprzątamy. Niestety nie udało mi się spojrzeć na tego RoboJet'a bo ich stronka się wykrzacza przy wejściu... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Kodak 20.07.2012 14:21 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Lipca 2012 ja kupiłem mamie RoboJeta, sam troszkę nad nim posiedziałem i jest jak najbardziej ok, mama też zachwycona, duży plus to cena właśnie a myślę, że nie działa gorzej od Roomby, bo mój kuzyn ma Roombę właśnie i zrobiliśmy test porównawczy, praktycznie żadnej różnicy nie było. Mama włącza go co 2 dni z tego co mówiła, 40 min odkurza jej całe mieszkanie i mówi, że nawet go za bardzo nie słyszy. A z radości wszystkie zmiotki powyrzucała Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Delfina 31.07.2012 17:45 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 31 Lipca 2012 A czy jest coś takiego jak podróbka Rainbowm, ma ktoś coś takiego? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
aberowski 27.06.2014 08:52 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Czerwca 2014 mówisz? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Resoviax 27.06.2014 09:42 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Czerwca 2014 nie sondze Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
bings 02.07.2014 09:51 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Lipca 2014 ja mam jakiś odkurzacz z tym wirem / tornadem co tworzy. Moim zdaniem ssa lepiej niż taki tradycyjn. W dodatku wydaje się, że zasysa także więcej drobnego brudu. Jedyne co to muszę często czyścić filtry, ale plus jest taki że można to robić pod wodą, więc koszty obslugi są minimalne. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts