Zagłoba 14.11.2007 09:24 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Listopada 2007 Kupowałem ostatnio samsunga z filterkiem Hepa coś za 150 zeta Sebo8877 zgadzam sie samsungi są bardzo dobre i wciągną praktycznie wszystko.U siebie w domu mam jednego działa bez zarzutów natomiast moja mama kupiła sobie ostatnio coś takiego http://www.ceneo.pl/categories.aspx?search=yes&categoryID=0&searchText=SC4147&inDesc=False&minPrice=0&maxPrice=99999999 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
andzik.78 14.11.2007 14:49 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Listopada 2007 ja mam zelmera i jak do tej pory sprawuje się dobrze, biorąc pod uwagę co moje dzieci z nim robią...(tak jak w reklamie zelmera) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
cassie 15.11.2007 09:00 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Listopada 2007 zgadzam sie samsungi są bardzo dobre i wciągną praktycznie wszystko.U siebie w domu mam jednego działa bez zarzutów natomiast moja mama kupiła sobie ostatnio coś takiego http://www.ceneo.pl/categories.aspx?search=yes&categoryID=0&searchText=SC4147&inDesc=False&minPrice=0&maxPrice=99999999 no podoba mi się, cena też moze być.Mają jakąś strone internetową żeby można było sie czegoś więcej dowiedzieć? są jakieś filtry? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
ullerowa 15.11.2007 09:16 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Listopada 2007 To ja przyłaczę sie do watku a jaki doradzacie odkurzacz do odkurzania na mokro, takiego dla alergików? no ale tez taki zeby nie zbankrutowac wszelkie sugestie mile widziane Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Makary 16.11.2007 11:40 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Listopada 2007 mam samsunga z jakimis (niby) wybajerzonymi filtrami hepa,podwojnym i cos tam jeszcze. normalnie kosztuje okolo 600 zlotych,ja kupilam na promocji za 400. kupiony w kwietniu tego roku - do lipca byl perfekcyjny swietnie odkurzal, dzialal bez zarzutu. w lipcu nagle z dnia na dzien sila ssaca bardzo, bardzo znacznie sie zmniejszyla, piorunem zacal sie przegrzewac, sam wylaczal sie - oddalam do serwisu, wymienili silnik. mialo byc ok - nie bylo. jak nie ciagnal, tak nei ciagnie - nie zbiera brudu prawie wcale, nadal sie przegrzewa i wylacza (po jakichs 5-7 minutach dzialania). w serwisie stwierdzili, ze dla nich jest w porzadku i sprawny "bo buczy" ) i nie ma uszkodzen mechanicznych. zglosilam reklamacje do producenta z informacja,iz chce nowy,sprawny odkurzacz albo zwrot kasy - do dzis nie odpowiedzieli (ponad 2,5 miesiaca). uzyskalam tylko telefoniczna informacje na infolinii, ze odkurzacze "tak maja" i to, ze nie wciagaja brudu "jest normalne" a "buczy prawidlowo", wiec ja sie wlasciwie czepiam )!!!!!! i moja reklamacja jest bezzasadna... NIGDY W ZYCIU NIKOMU NIE POLECE SAMSUNGA - produkty dziadowskie do bolu, obsluga klienta na poziomie zenujacym. mam tez starego zelmera meteor, dzis kosztuje cos okolo 200 zlotch- ma ponad 11 lat, dziala bez zarzutu. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Zagłoba 16.11.2007 11:54 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Listopada 2007 hmm a to dziwne co prawda nigdy nie korzystałem z serwisu samsunga bo nie było takiej potrzeby ale ich odkurzacz który mam już od kilku lat działa bardzo dobrze.Moc ssąca tak na oko jest taka sama.Jeśli chodzi o głosność to nic się nie zmieniło od nowości także moze trafiłeś na wadliwy model? sam nie wiem co o tym mysleć ale u mnie naprawde wszystko działa prawidłowo.W dodatku jak wcześniej pisałem moja mam kupiła sobie samsunga z tym ze ma go od niedawna i też spisuje sie ok cassie weź normalnie wpisz w google samsung i jak wejdziesz na strone to znajdziesz dział odkurzacze.co do pytani o filtry itd. to są, jest też kontrolka wskazująca zpełnienie worka, dmuchawa.Co ciekawe do tych zestawów dodają za free jakieś zapachy nie wiem po co ale pachną ładnie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Zagłoba 19.11.2007 15:54 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Listopada 2007 jest ok tylko że cassie chciał odkurzacz do 300złotych natomiast jak przejrzałem powyższe modele electroluxa to nie ma szans zeby się zmieścił w tej cenie. także lepiej chyba pozostać przy tym kwiatkowym samsungu Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Lucia 21.11.2007 10:57 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Listopada 2007 polecam Miele pani sprzątająca jest bardzo zadowolona Miałam Miele, a po nim znacznie tańszy Electrolux. Żadnej różnicy w pracy. Ja jestem z electroluxa zadowolna i polecam. Nie polecam natomiast Philipsa, wprawdzie się nie psuł, ale był zrobiony z kiepskiego plastyku. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Elcia84 08.03.2008 18:16 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Marca 2008 Witam Chciałabym zakupić odkurzacz i zastanawiam się jaki. Interesują mnie głównie Zelmery. Na oku mam Zelmer Jupiter 4000.0 ST i Zelmer 5000.0 SK. Czy ktoś z Was posiada takie modele, jeśli tak to proszę o opinie. A może polecalibyście coś innego? Jestem gotowa zapłacić do 700 zł za ten sprzęt.Aha, sceptycznie jestem nastawiona do bezworkowych bo słyszałam, że trzeba je czyścic po każdym odkurzaniu i to troszkę zajmuje. Co sądzicie o takich modelach? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kalya55 08.03.2008 22:10 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Marca 2008 Osobiście mam Elektroluxa, ten cichy model, Ultra silence chyba, jest mały zgrabny, zwrotny i lekki, dosyć cichy. Kosztował coś koło 300 zł. Poprzednio miałam też Elektroluxa Oxygen ale coś mu przestało kontaktować po 7 latach. A jeszcze wcześniej miałam Zelmera i strasznie buczał no ale teraz to pewnie są lepsze modele.Sąsiadka ma Zelmera wodnego i jest zadowolona, ale mnie się nie chce wylewać wody po każdym odkurzaniu... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Do_rota 11.03.2008 19:23 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Marca 2008 Ja kupiłam elektroluxa bez workowy i jest beznadziejny. Świetnie ciągnie tylko zaraz po wyczyszczeniu. Jak po odkurzeniu zapomnę wymyć filtr to następne odkurzanie mam z głowy. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kalya55 11.03.2008 21:50 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Marca 2008 ja mam z workiem ale jest podobnie - jak pusty worek to ciągnie mocno aim pełniejszy tym słabiej ale to chyba w każdym workowym tak jest bo powietrze przechodzi przez worek.Dlatego w domu instalować będę odkurzacz centralny. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
zielony_listek 12.03.2008 09:40 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Marca 2008 Ja przez lata miałam Wodnik Trio - bo filtr wodny i piorący. Kurcze, wielki grzmot, niewygodny, rura sztywna (bo z podczepionym przewodem dla płynów), w szafce mnóstwo miejsca zajmował.Miałam taka opcję, ze zamiast wlewania wody mozna było worek papierowy włożyc. Wiec i tak rzadko lałam wode, bo wygodniej z workiem, tyle że ten woreczek malutki.A z opcji prania i tak nie korzystałam. Wymysliłam, że dokupie sobie Zelmera Elfa na takie doraźne uzywanie.I to był strzal w dziesiątkę! Moc ssania ma wiekszą niz Wodnik, no czuje się to po prostu odkurzając. Jest malutki, poręczny. Wodnik poszedł w odstawkę. Ja kupiłam taka wersje wypasiona z regulacją mocy 9wczesniej nie sądziłam, że mi sie to przyda - a jednak) i gniazdem na kabel od elektroszczotki (w promocji 200 zł). Naprawdę polecam.Aha, worki są albo papierowe, albo z takiej włókniny. Pozdrawiamzielony_listek Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Elcia84 12.03.2008 11:46 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Marca 2008 Dziękuje za dotychczasowe odpowiedzi, czekam na dalsze posty. Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
agnieszkakusi 12.03.2008 11:53 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Marca 2008 Dorota, ja też mam elektrolux bezworkowy, ale spisuje się b. dobrze. W tym pudle gdzie zbierają się śmieci jest coś w kształcie stożka i tam lubi zalegać brud. Może tamto masz brudne? Ja po jakimś czasie doszłam do tego, że jest tam taki pierdołek, który trzeba czyścić. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
grave 19.03.2008 15:15 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Marca 2008 hej, a ja kupiłem bezworkowca Samsunga sc6571 za 400zł i powiem Wam, że to rewelacja! Nosiłem się generalnie z zakupem tradycyjnego workowca Zelmera, bo teraz dają4lata gwarancji, ale dałem sobie spokój, postawiłem na nowowczesność i nie żałuję! Ten Samsung jest cichy, zgrabny, ma sterowanie w rączce, duża moc ssania, mi przypasował bardzo... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Jola z Melisy 13.04.2008 17:55 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Kwietnia 2008 A długo użytkujesz tego samsunga? Bo ja półtora roku i to największe badziewie jakie kiedykolwiek kupiłam. Nie wiem czy to ten sam, ale mój to ten z cyklonem, turboszczotką, sterowany z rączki. Na poczatku zachwyt, ale po pewnym czasie masakra. Cyklon juz wymieniany (pękł) oczywiście serwis gwaqrancyjny tego nie uznał, tak samo jak tego że złamała sie owa rączka. Kabel juz dawnio sie sam nie zwija. Za to rura rozwaliła sie w dwóch miejscach. Nie jest to pierwszy odkurzacz w moim zyciu i nie jestem "człowiek demolka". Bardzo na niego uważałam, bo drogi był jak...Ku przestrodze. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
magpie101 13.04.2008 19:07 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Kwietnia 2008 Ja uzywam od 7 msc jupitera zelmera i jestem bardzo zadowolona, ciagnie bez zarzutu, a worek wymieniam dopiero jak ten w odkurzaczu jest na maxa napelniony.Poprzednio przez 3 lata uzywalam elektroluk mondo i to byl niewypal, kiepsko wciagal, a worek musialam wymieniac co 3-4 odkurzania mimo, ze byl zapelniony nawet nie w polowie. Jak wymienilam worek to w miare kilka razy moglam odkurzyc, a potem to juz nic nie zbieral. Mialam juz 2 zelmery i 1 elektrolux i w moim przypadku zwycieza zelmer. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
KiZ 13.04.2008 20:40 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Kwietnia 2008 Cóż za wątek! Od kilku miesiecy przeklinam Hoovera Telios 2000W Ten grat pracując na dedykowanych workach i czystych (sprawdzałem) filtrach ssie jak mu sie podoba - kilka minut mocno, potem wręcz jakby dmuchał znów jakies zasysanie itp... Najlepsze, że potrafi się nagle wyłaczyc i z pół godziny nie reagować jakby sie studził Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Jola z Melisy 13.04.2008 20:48 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Kwietnia 2008 Tak więc w nowym domu będzie u nas odkurzacz centralny. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts