Katarina78 13.04.2008 20:57 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Kwietnia 2008 Witam! Ja używam odkurzacza HydroDio optimum VC412 i jestem z niego bardzo zadowolona. Swietnie czyści dywany i tapicerkę jak również panele podłogowe. Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
zielonooka 13.04.2008 21:22 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Kwietnia 2008 a jaki ma to zwiazek z odkurzaczem ??? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
w mordke jeża 14.04.2008 20:39 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Kwietnia 2008 Witam! Ja używam odkurzacza HydroDio optimum VC412 i jestem z niego bardzo zadowolona. Swietnie czyści dywany i tapicerkę jak również panele podłogowe. Pozdrawiam a jak z wykwitami i rdzą ? he. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
grave 17.04.2008 10:37 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Kwietnia 2008 do Jola z melisy: miałaś identycznego Samsunga??? ja swój kupiłem ze 2 miesiace temu i na razie jestem zachwycony...mam nadzieję, żę Twoje słowa się ne sprawdzą, bo mnie będą przelklinąc moi rodzice i teściowie, bo też sobie kazali takowy kupić! a nie był tani bo 400zeta... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Mikazuu 17.04.2008 16:41 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Kwietnia 2008 Z bezworkowych chwalę sobie Philipsa. I rzeczywiście, żeby ssanie było dobre, trzeba czyścić filtr, a worek "tylko" opróżniać. Ale odkurzacz pt. rewelacja to firmy Miele. Mój ma mocy ledwie 1600W, a ssanie takie, że az podnosi dywany. Fakt, sa droższe ale warto (zwłaszcza jak ktos lubi pedantyczny porządek na podłodze). Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Jan1975 23.04.2008 14:24 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Kwietnia 2008 Poszukuje cichego odkurzacza. CICHEGO!!! Macie jakieś typy, pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
brigid 28.04.2008 10:05 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Kwietnia 2008 Moja mama ma Bosch silence i jest cichszy od mojego Siemensa dino. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
sharoon 28.04.2008 11:09 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Kwietnia 2008 Użytkuję SIEMENS VS 07G2222 HYGIENICPOWER i jestem bardzo zadowolona. Świetna moc, płynna regulacja i bardzo cichy. Na moje ucho cichszy od ultra silencera, którego miałam wcześniej. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
retrofood 28.04.2008 18:36 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Kwietnia 2008 Z bezworkowych chwalę sobie Philipsa. I rzeczywiście, żeby ssanie było dobre, trzeba czyścić filtr, a worek "tylko" opróżniać. Ale odkurzacz pt. rewelacja to firmy Miele. Mój ma mocy ledwie 1600W, a ssanie takie, że az podnosi dywany. Fakt, sa droższe ale warto (zwłaszcza jak ktos lubi pedantyczny porządek na podłodze). ja mam z Allegro niemiecki AFK 2000W. ssanie faktycznie jak u smoka. ssawki od dywanu odciągnąć się nie da, trzeba redukować siłę ciągu (ma płynną regulację) i to przy otwartej przysłonie otworu w rurze szczotki. Rura teleskopowa. Mój kosztował 109 PLN, a taki 1600 W kosztuje 80 PLN. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
MAREK S 04.05.2008 20:48 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Maja 2008 Rainbow tylko....Spory koszt ale na wiele lat wiele,,,,,,,,,,,,,,,,, Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Gość 05.05.2008 05:47 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Maja 2008 Mam Rainbow , dobry jest , ale jak mam te wszystkie klamoty dzwigac na pietro plus odkurzacz z woda to mi sie odechciewa.Zastanawiwm sie nad kupnem odkurzacza Miele. Slyszalam , ze jest cichy , lekki i dobrze odkurza. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
dasio 29.07.2008 13:41 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Lipca 2008 ja też posiadam Boscha, jest w miarę cichy- , natomiast mam go już dosyć długo i chciałbym go już wymienić- może ktoś poleci jakiś model? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Adar 26.08.2008 08:31 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Sierpnia 2008 Chciałam odświeżyć temat, z pytaniem jaki odkurzacz polecacie, zależy mi żeby dobrze ssał, żeby nie śmierdział i nie było mocno obsługowy. I bardzo proszę wszystkich miłosników i użytkowników odkurzaczy centralnych o nie wychwalanie swojego sprzętu, bo na pewno jest świtny, ale już go nie założę więc szukam modelu jeżdżącego o w/w zaletach. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
dandi3 26.08.2008 09:07 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Sierpnia 2008 Ja miałem wczoraj w domu prezentację wyżej wzmiankowanej ROOMBY. Żona chciała to obejrzeć więc niech ma. Absolutnie w to gów...o nie wierzę. łazi gdzie chce, jest niedokładna. Nie wierzę w pieprzenie o opracowanym kosmicznym algorytmie za pomoca którego roomba robi sobie w swoim elektronicznym mózgu plan domu. Zbiera sierśc zwierząt a i owszem ale zostawia ją na brzegu dywanu i po nią nie wraca. Jest głośna jak Bizon. Być może jestem rozczarowany bo osoba prezentująca była marketingową nędzą ale uważam, że człowiek odkurza lepiej nawet odkurzaczem niższej klasy. Dla silnie zainteresowanych tym cudem, LINK Na temat centralnego się nie wypowiadam bo nie mam ale widziałem, znajomi opiniowali i nie chcę. Widziałem też pracę i jej efekty odkurzaczy z filtrem wodnym np Karchera i to chyba będzie mój sprzęt do nowego domu Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Andriu 26.08.2008 09:10 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Sierpnia 2008 Wodnik duo z Zelmera tylko kłopot z płukaniem zbiornika na wodę Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Adar 26.08.2008 10:42 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Sierpnia 2008 Widziałem też pracę i jej efekty odkurzaczy z filtrem wodnym np Karchera i to chyba będzie mój sprzęt do nowego domu Obecnie jeszcze uzytkuje odkurzacz wodny zelmer wodnik, taki z opcja prania, jest ekstra jeżeli chodzi o kompletny brak zapachu w opcji odkurzania z wodą, ale sprzątnąć to ustrojstwo po odkurzaniu - zajmuje mi to ok 20 min - umyć zbiornik (a jeszcze jak odkurzam bez worka - tragedia, syf starszny, tylko w rękawiczkach), przepłukać filtry, dodam że pół łazienki zabrudzone... przy codziennej pracy, dwójce małych dzieci, nie mam na to czasu, doszło do tego że wolę w domu pozamiatać (i tu do "kotów: panelowych, sierści zwierząt przy podłogach bez dywanów - polecam miotły antystatyczne - takie jak mają fryzjerzy, nie wiem z czego to silikon albo coś takiego) niż wyciagać odkurzać. Czytałam, że obecnie filtr hepa daje bezzapachowe odkurzanie, ale co z jego czyszczeniem , jak często, jakiej firmy i jaki model możecie polecić (żeby nie tracił siły ssania przy lekko zabrudzonym filtrze, jak to się ma w przypadku sierści zwierząt, dużo częściej się zapychają, a może przy zwierzętach mimo filtrów czuć nieprzyjemny zapach. Jka często zmieniac filtry... wszelkie praktyczne wskazówki baaardzo proszę Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
zielony_listek 26.08.2008 11:05 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Sierpnia 2008 Co do kwestii turboszczotki i elektroszczotki - jesli juz to elektroszczotka! Turboszczotka jest napędzana "ciągiem powietrza" z rury, a elektroszczotka ma własny napęd tych wałeczków, więc "moc odkurzania" bardzo się zwiększa. Obecnie jeszcze uzytkuje odkurzacz wodny zelmer wodnik, taki z opcja prania, jest ekstra jeżeli chodzi o kompletny brak zapachu w opcji odkurzania z wodą, ale sprzątnąć to ustrojstwo po odkurzaniu - zajmuje mi to ok 20 min - Ha, ha! Bardzo długo uzywałam Wodnika Trio i tez mnie wkurzało to wylewanie wody. Co prawda mnie to zajmowało ok. 5 minut (wylałam, wyplukałam, chowałam - bez dokładnego mycia i sudzenia zbiornika, chyba że wylewając syf zalałam pół podłogi w łazience ). Potem zaczęłam do niego zakładać worki papierowe (mój mial taka opcję), ale one były malutkie (u mnie mnóstwo sierści jest). Poza tym on jest po prostu duży i ma nieporęczną rurę (jest sztywna i ma wężyk na płyny podczepiony). Niedawno przesiadłam się na zwykłego Elfa (tez Zelmer) i jestem super zadowolona! Full wypas - z regulacja mocy (o dziwo czasem sie przydaje), gniazdkiem na elektroszczotkę (ale nie uzywam jej teraz, nie ma potrzeby), rura teleskopową i wskaznikiem zapelnienia worka (ale to juz bajery mnie wcale niepotrezbne). Uzywam zwykłych worków, żadnych tam nie ma super filtrów i jeszcze mnie roztocza nie zjadły. Fakt, że nikt w domu nie ma alergii. Mam za to 2 psy i 3 koty Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
zielony_listek 26.08.2008 11:17 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Sierpnia 2008 "Chmura kurzu" nie ma prawa wpadać do pokoju, bo to działa w dokładnie odwrotna stronę. Kurzu nie wyrzuca na trawniki - wyrzuca go do pojemnika (opróżnianego 2 razy w roku). A niewidzialne dla Twojego oka drobne ustroje wyrzuca na wiatr gdzie "rozcieńczone" w powietrzu, dla nikogo juz nie sa groźne. Nie majac pożywki z Twoich własnych dzieci - po prostu zdychają! No Eskimos, nie pij więcej Znaczy jak to? Wrzuca śmieci do pojemnika, a dla roztoczy jest drogowskaz "A państwa prosimy do innego wyjscia, lewo na wiatr"? A te drobnoustroje co się dziećmi tylko żywią to jakis specjalny gatunek jest? Rozcieńczalny A co się dzieje po pół roku nieczyszczenia w takim worku to ja sie boję myślec nawet... Nie to żebym miała cos przeciwko odkurzaczom centralnym, bo pewnie wynalazek to jest naprawde niezły, po prostu Twoje ujecie tematu mnie zaintrygowało A ten samobiezny odkurzaczyk ROOMBY to podobny do Trylobita (tez taki kiedys reklamowali). Tylko że one maja bardzo małe brzuszki, a czy umieja same opróżniac zbiorniczki na smieci? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
ashca 26.08.2008 11:45 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Sierpnia 2008 Polecam ze zwykłaych odkurzaczy PHILPS MOBIL lub jakiś jego nowszy model, bo nie wiem czy te jeszcze są w sklepach.Jak dla mnie rewelacja, lekki a siła ssąca nawet nieporównywalna z odkurzaczami, które przerabiała moja mama (zelmer, clatronic). Ciągnie jak smok. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
dandi3 26.08.2008 12:19 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Sierpnia 2008 A niewidzialne dla Twojego oka drobne ustroje wyrzuca na wiatr gdzie "rozcieńczone" w powietrzu A te drobnoustroje co się dziećmi tylko żywią to jakis specjalny gatunek jest? Rozcieńczalny DROBNE USTROJE - nie umiesz czytać ze zrozumieniem liściu. Skoro drobne to się rozcieńczają. Boże... to takie proste... A ten samobiezny odkurzaczyk ROOMBY to podobny do Trylobita (tez taki kiedys reklamowali). Tylko że one maja bardzo małe brzuszki, a czy umieja same opróżniac zbiorniczki na smieci? Nic nie umieją a pojemniki prawie nie istnieją Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts