kolina 07.10.2008 10:47 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Października 2008 Chcę kupić odkurzacz o dużej sile ssącej, z maksymalna ilościa filtrów , dobrze radzący sobie z deskami i kaflami(tak, odkurzam deski i kafle ). Polećcie sprzęt, za który warto zapłacić, z którego jesteście zadowoleni. Ostatni zakup odkurzaczowy poczyniłam 5 lat temu i to pod wpływem chwili, wieć teraz postanowiłam przygotowac się do zakupu gruntonie.. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
AMFI 07.10.2008 11:00 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Października 2008 ja użytkuję jakieś 2-3 lata electrolux ergospace, tez głównie na podłodze drewnianej i płytkach - sprawuje się świetnie, ma filtry hepa do mycia, baaardzo długą rurę i kabel el. (chyba model XXL), jest nieduży i bardzo poręczny - jedyny minus - nie można go włączyć/wyłączyć nogą - trzeba sie schylić i przekręcić włącznik Poza tym polecam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Justynka 07.10.2008 19:35 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Października 2008 Ja w ubiegłym tygodniu, po mozolnych poszukiwaniach "nabawiłam się" Electroluxa Ultrasilencera - środkowy model jeśli chodzi o cenę i wyposażenie. Wśród końcowek w tym modelu (w nazwie ma PARKETTO) jest ssawka z długim, dość miękkim włosiem właśnie do odkurzania drewnianych powierzchni - tydzień to może za wcześnie na pełną ocenę, ale póki co spisuje się znakomicie (w zasadzie to mam tylko drewno i gres, bez dywnów i wykładzin). Jest to zresztą mój kolejny Electrolux, poprzedni Mondo - gdyby był nadal w produkcji, to bym go zakupiła. Przy zakupie nie kierowałam się reklamowaną "cichością" tego odkurzacza, ale bardzo miło mnie zaskoczył A kabel jest tak długi, że odkurzałam piętro, podczas gdy wtyczka była podłączona na parterze Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Justynka 07.10.2008 19:39 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Października 2008 I można go włączyć nogą ; natomiast nie posiada schowka na końcówki, ale dla mnie to nie wada (małe końcówki, np do mebli) przyczepia się do uchwytu na rurze. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
vendea 07.10.2008 20:21 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Października 2008 tez mam ultrasilencera - wspanialy! nie tylko cichy - mozna w niedziele w nocy wciagnac szklo, jak sie upusci jakies naczynie, ale tez doskonale wykonany i przez to po prostu mily w uzyciu... poprzednie moje odkurzacze mialy male slabe kolka, wypadajaca rure, denerwujacy elektryzujacy sie plastik. electrolux jest wolny od tych wszystkich wad i po prostu az milo go wyciagac do odkurzania!!! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kolina 08.10.2008 07:45 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Października 2008 Dziekuję za podpowiedzi-rozważam elektroluxsa bardzo intensywnie. A co sądzicie o odkurzczch BEZWORKOWYCH?? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
seweryn80 08.10.2008 07:58 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Października 2008 Ja polecam Philisa FC 9160 jest cichy ma największą moc ssania 500W kabel 12 metrów regulacja mocy ssania rura teleskopowa jest na worek wielorazowy ma filtry itp duże koła z tyłu Polecam. jedyny minus to cena około 700 zł Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Malwi 16.10.2008 09:28 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Października 2008 Korzystał ktoś z nich? Zastanawiam się nad kupnem i bardzo kusi mnie cena. Możecie powiedzieć coś o użytkowaniu w/w odkurzacza.. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kaśka maciej 16.10.2008 17:48 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Października 2008 Korzystał ktoś z nich? Zastanawiam się nad kupnem i bardzo kusi mnie cena. Możecie powiedzieć coś o użytkowaniu w/w odkurzacza..Odpuść sobie lepiej, też się połaszczyłam na cenę i po roku kupiłam nowy. Ten z MPM to miał być taki niby bezworkowy z liltrem hepa Jak się dokładnie wszystkiego po każdym odkurzaniu nie wyczyściło to sie nie dało odkurzać. Na domiar złego był głośny niemiłosiernie. ODRADZAM. Mogę za to polecić LG również bezworkowy z hepa, no i Rowentę Silence Force. Super!! Ten ostatni ma jakiś magiczny worek Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Dreikainnen 16.10.2008 17:58 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Października 2008 Oj nie można generalizować, ja do swojego mieszkania kupiłem z mpmu model V-814 i jest w porządku, długi przewód żadnych kłopotów z workami (nie jestem fanem rozwiązań bez workowych). Zastąpił wysłużonego już meteora Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Edmar70 16.10.2008 18:13 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Października 2008 Nie mam odkurzacza, ale mam, a raczej miałam czajnik, który zanim minęła gwarancja zdążył popsuć się 3 razy. Potem w ramach rekompensaty dostałam drugi, któru równiez popsuł się 2 razy. Znajomym po kilku miesiącach zaczął szwankować mikser. Pewnie, że nie można generalizować i wrzucać wszystko do jednego wora, ale akurat ta firma zbyt często wypuszcza wadliwe towary. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Dreikainnen 16.10.2008 18:25 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Października 2008 Dlatego dobrze jest oprócz firmą sugerować się również konkretnym modelem. Każda firma pewne rzeczy robi lepiej a inne gorzej, np. odkurzacz meteor o którym wcześniej wspomniałem chodził grubo ponad 5 lat a żywot zakończył przez nieszczęśliwy upadek ze schodów :| kupiłem czajnik zelmera spalił się po 2 tyg i pociągając za sobą bezpieczniki... (nie tylko ja miałem taką sytuację z tym modelem czajnika). Aktualnie producenci posiadają bardzo rozbudowany asortyment, ale często jego jakość jest mocno zróżnicowana. Mam nadzieje, że nie zanudziłem Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Malwi 16.10.2008 19:59 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Października 2008 Mam suszarkę do owoców i grzybów, toster i mikrofale tej firmy i odpukać wszystko chodzi bez zarzutu. Suszarka mam chyba 2 sezon i co roku od sierpnia chodzi prawie codziennie (susze głównie grzyby, jabłka, śliwki, morele), toster używam raczej sporadycznie a w mikrofali przygrzeje coś raz na 3-4 dni. A pytam się o odkurzacz, bo zdziwiłam się, że ta firma robi takie rzeczy. Wcześniej miałam zelmera cobre, ale niestety po prawie 2 latach zdechł... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Kasia_de 16.10.2008 20:01 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Października 2008 to jak o odkurzaczach mowa, to przestrzegam przed LG CYKING ( ja mam v-cb 371 heu) Jest to odkurzacz bezworkowy, z filtrem hepa. Większego g... nie widziałam. Miał niby zapobiegać rozdmuchiwaniu kurzu przy odkurzaniu, ale efekt taki wcale nie występuje. Podczas odkurzania i po, kurz lata tak jak przy zwykłym odkurzaczu, wydmuchiwany jest normalnie jak z każdego odkurzacza. Poza tym bardzo szybko stracił siłę ssania mimo regularnego opróżniania, mycia itp./ Odkurzanie nim to katorga CO do MPM - miałam suszarkę do włosów tej firmy i nigdy więcej tego sprzętu. Cena adekwatna do jakości. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Malwi 16.10.2008 20:11 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Października 2008 Poprzedni zelmer w sumie dobrze się sprawował. Siła ssania spadała (ale nie znacznie) jak worek był mniej niż w połowie napełniony. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
grzegorz_si 31.10.2008 07:47 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 31 Października 2008 Witam Nie zrobiliśmy odkurzacza centralnego. Nie chcę dyskutować czy to dobrze czy nie. W każdym razie żona obarczyła mnie obowiązkiem zakupu zwykłego odkurzacza do nowego domku. Przeprowadzka na dniach więc sprzęt będzie potrzebny. Co polecacie godnego uwagi? Do odkurzania: wykładziny, parkiety, płytki. W domu nie ma alergików, ale taki nie kurzący, nie śmierdzący by się przydał Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
minkapinka 31.10.2008 08:29 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 31 Października 2008 jestem zadowolona z elektroluxa Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
grzegorz_si 31.10.2008 09:30 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 31 Października 2008 jestem zadowolona z elektroluxa Dzięki za odpowiedź. Możesz podać model który masz?? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
a_kasiek 31.10.2008 19:04 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 31 Października 2008 a ja jestem baaaardzo zadowolona z zelmer syrius Jak dla mnie odkurzacz idealny Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Beaty 31.10.2008 20:05 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 31 Października 2008 posiadam od roku odkurzacz Zelmer Solaris 5000.0 HQ- jak dla mnie rewelacja!a od pół roku posiadam i używam do prania dywanów, mycia okien, podłóg, odkurzania i nie tylko odkurzacz LG V-WA363ND- też rewelacja! sprawdzają się przy dwóch długowłosych psach i dwóch kotach pzd Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts