mia123 22.12.2009 11:24 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Grudnia 2009 Zainteresował mnie tez Zelmer Aquos, który może być używany 2 funkcyjnie albo na worek albo na wodę. Ma ktoś z Was może taki odkurzacz? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Pan Staszek 28.12.2009 07:37 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Grudnia 2009 Ja mam odkurzacz Zelmer Wodnik DUO - z fitrem HEPA - posiada on możliwość odkurzania zarówno na mokro jak i po zmianie wkładu z workiem na sucho - jestem z niego bardzo zadowolony - owszem czyszczenie pojemnika z brudnej wody nie nalezy do najciekawszych ale wolę to niż wymieniać worki (no i nie trzeba ich kupować - na jedno odkurzanie wlewa się ok 0,5 l wody - jeżeli jest bardzo brudno to wodę należy zmienić na czystą i można dalej odkurzać. Mam go do ponad roku i nie ma z nim żadnego problemu. Jedynie elementy drugiego wkładu na worek do suchego odkurzania zajmuja trochę miejsca. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
revalidon 28.12.2009 09:03 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Grudnia 2009 Mam odkurzacz wodny Karchera... Kiedys kosztował około 800 zł, ale to było z osiem lat temu, a więc niemało... Odkurzacz hula do dziś i jakbym miał kupować kolejny to też wodny... Nie wiem o jakim czyszczeniu filtra tutaj mowa, bo u mnie wylewa sie brudną wodę i już... Dodatkowo jest jeszcze filtr HEPA, który od czasu do czasu trzeba umyć... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mia123 28.12.2009 10:54 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Grudnia 2009 Dzięki za opinie, zdecydowałam się na tego Aquosa i powiem szczerze jestem bardzo zadowolona. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Tkanka7 29.12.2009 21:41 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Grudnia 2009 A ja sie dołączę do peanów na temat Rainbowa. W moim domu rodzinnym jest od wielu lat i zmienił moje podejsćie do zakupywania drogiego sprzętu. Jest w 100 procentach warty swojej ceny. Odkurzacze "na wode" mają podstawowy pozytyw w stosunku do tych "na worki" - nie zakurzają a ODKURZAJĄ Jedynym minusem Rainbowa jest to, że to dość ciężkie ustrojstwo (z kilkoma litrami wody nie moze być lekkie) i wciąż pamietam jak mi ręce odpadały po odkurzaniu domu, a szczególnie schodów.. Brrr..Ale cieszył widok odkurzonego dywanu - jaki by nie był brudny, tak po odkurzaniu Rainbowem i szczotką trzepiącą wyglądał jak świeżo przywieziony ze sklepu.. U siebie mam centralny, też nie zakurza;)I jest o niebo lżejszy;) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mia123 30.12.2009 10:23 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Grudnia 2009 Właśnie tego chciałam uniknąć, żeby ten kurz który odkurzam nie lądował sekundę później za odkurzaczem... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
aha26 30.12.2009 10:45 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Grudnia 2009 poszukuję w miarę mały odkurzacz na wodę. Macie może jakieś propozycje? Myślałam o Zelmer Aquarius bądź Wodnik. Czy ktoś z Was taki ma i jest zadowolony? A może na wodę jest bez sensu i lepiej kupić zwykły? O MAtko Mia ..tylko nie Zelmer Wodnik,kupilam w sieprpniu i to jest potrazka na calego,ciężki jak cholera( nie wiem wogole ,ze tez nie zastanowilam sie nad jego wagą w sklepie ),niewygodny,moj jakos słąbo ciągnie,te filtry trzeba w kolko czyscic....kupila teraz karchera i jest super:-) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
revalidon 30.12.2009 10:47 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Grudnia 2009 ....kupila teraz karchera i jest super:-) a ile teraz karcher kosztuje, a ile wodnik..? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mia123 30.12.2009 10:55 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Grudnia 2009 poszukuję w miarę mały odkurzacz na wodę. Macie może jakieś propozycje? Myślałam o Zelmer Aquarius bądź Wodnik. Czy ktoś z Was taki ma i jest zadowolony? A może na wodę jest bez sensu i lepiej kupić zwykły? O MAtko Mia ..tylko nie Zelmer Wodnik,kupilam w sieprpniu i to jest potrazka na calego,ciężki jak cholera( nie wiem wogole ,ze tez nie zastanowilam sie nad jego wagą w sklepie ),niewygodny,moj jakos słąbo ciągnie,te filtry trzeba w kolko czyscic....kupila teraz karchera i jest super:-) Kupiłam Aquos, jest o połowę lżejszy od Wodnika (i mniejszy). Jestem z niego zadowolona, chociaż nie należy do super małych ani super lekkich. Ale w super małym i super lekkim to za wiele funkcji nie jest. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
softer.sex 02.02.2010 18:59 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Lutego 2010 Witam wszystkich, właśnie zastanawiam się nad kupnem odkurzacza i już prawie zdecydowałam się na wspomniany w temacie zelmer odyssey, tylko chciałabym poznać opinie na jego temat. Może ktoś z was posiada??? Wielkie dzięki za każdą odpowiedź Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
zetka 02.02.2010 20:17 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Lutego 2010 Tu masz dużo opinii:http://www.ceneo.pl/;004+szelmer~~Modyssey Też brałam go pod uwagę wybierając odkurzacz dla rodziców, ale jednak zdecydowałam się na Syriusa:http://www.ceneo.pl/;004+szelmer~~Msyrius Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Saskja 02.02.2010 21:33 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Lutego 2010 Ja też kupiłam syriusa z elektroszczotką i jestem bardzo zadowolona. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
iwcia43 03.02.2010 07:49 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Lutego 2010 Też mam syriusa- tego z "nawigacją". Też jestem bardzo zadowolona Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
softer.sex 03.02.2010 15:41 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Lutego 2010 Dzięki wielkie, chyba się jeszcze zastanowię. A czy ta elektroszczotka jest w komplecie, czy ją się osobno kupuje? Ile to kosztuje i czy jest dużo lepsze od turboszczotki? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
softer.sex 03.02.2010 16:22 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Lutego 2010 Weszłam na to ceneo, ale za diabła nie wiem który z tych syriusów? Nie rozumiem dlaczego ten sam model ma kilka kolorów, a każdy inne funkcje Oczywiście nie tyczy się to tylko syriusa, ale przez odyssey już przebrnęłam Błagam, poradźcie, nie mam czasu tyle siedzieć przy necie Chcę żeby dobrze wciągał i był workowy. Mam trochę dywanów, trochę terakoty i niedługo panele i od czasu do czasu kota, więc jakaś turboszczotka byłaby wskazana. Wielkie dzięki za każdą odpowiedź Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
chrisowaty 03.02.2010 20:08 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Lutego 2010 Od roku czasu używam:http://www.zelmer.pl/odkurzacze/odkurzacze-klasyczne/odyssey/art296,odkurzacz-odyssey-450-0-st.html I jestem zadowolony. W ub roku przeżył remont mieszkania (pył po skrobaniu ścian, pył gipsowy itd).Turboszczotka - piękna sprawa przy dywanach, a przy dwójce małych dzieci mam co sprzątać. Polecam. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Saskja 03.02.2010 20:27 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Lutego 2010 Turboszczotka działa na zasadzie wiatraczka, powietrze zasysane do odkurzacza ją obraca. Z tego wynika, że jeśli siła ssania jest słabsza (bo np. worek pełny), to i dzialanie turboszczotki będzie slabsze.Elektroszczotka ma osobne gniazdko na obudowie odkurzacza - jest zasilana osobno - więc jej działanie będzie zawsze takie samo. Szczególnie polecana do kudłatych lub miękkich dywanów albo do takich, które od dawna nie miały porządnego odkurzania.Ja mam syriusa bialo-pistacjowego. Ma elektroszczotkę w komplecie. Kupowałam go na allegro, z dostawą płaciłam 420 zł, moim zdaniem dobra cena. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Justynka 21.02.2010 09:46 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Lutego 2010 Z góry sorki jeśli temat już był, ale mnie nie rzucił się w oczy.. Jak w temacie - noszę się z zamiarem zakupu w/w odkurzacza - kolumnowy z wypinanym małym, ręcznym odkurzaczem, do tzw. szybkiego sprzątania. Proszę użytkujących o opinie, czy warto...Jakie ma zalety, a jakie wady... Pozdrawiam Justyna Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
e-mól 21.02.2010 10:05 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Lutego 2010 wystarczyło użyć wyszukiwarki http://forum.muratordom.pl/post4025615.htm?highlight=ergorapido#4025615 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Justynka 21.02.2010 10:26 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Lutego 2010 dzięki wpisywałam "odkurzacze", ale nie dopatrzyłam się bezprzewodowych Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts