Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Odkurzacz. Wybór odkurzacza - wątek zbiorczy

tom soyer

Recommended Posts

• 4 months później...
  • Odpowiedzi 202
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

A ja ostatnio zakupiłem, jednostkę centralną kanadyjskiej firmy Drainvac. Jak wiadomo, Kanada i Stany to ojczyzny centralnych odkurzaczy. Jestem bardzo

zadowolony, ponieważ oprócz ciał stałych mogę również odkurzać wszelkiego rodzaju płyny bez użycia separatora. Ranking popularności odkurzaczy centralnych DRAINVAC: http://www.dominujacesystemy.pl/informacyjna-11.html

• 1 month później...
  • 4 weeks później...

czy rodzaj podlogi ma znaczenie dla wyboru odkurzacza? hmmmmm

mam najtanszy model dysona i stwierdzam,ze nie mialam w rekach lepszego odkurzacza

http://www.electro.pl/produkt-DYSON_Odkurzacz_DYSON_DC29_Base-142831,168.html

opinie sa ponizej opisu produktu,takze nie bede sie rozpisywac

• 2 weeks później...
Ja od jakiegoś czasu (około 3 m-ce) używam tego cuda: dobry odkurzacz, odkurzacz cena również była zachęcająca. Normalny, workowy philips, ale na ssanie absolutnie nie narzekam, plus jest dość lekki i na dodatek cichy. Mój miał od razu w komplecie nasadki do czyszczenia parkietów, a że takowych u nas w domu nie brakuje, toteż cacko sprawdza się wyśmienicie ;)

• 2 weeks później...

A ja jeszcze o Roombie.

Mam od 2 miesięcy i jestem bardzo zadowolona i bardzo polecam, ... ale nie wszystkim! Po pierwsze najlepiej się sprawdza w pomieszczeniach, w których nie ma zbyt wiele mebli, ewentualnie meble mają wysokie nóżki (ok. 15 cm). Wtedy Roomba spokojnie wjeżdza sobie pod meble, sofy itp i sprząta. Dywany nie przeszkadzają. Po drugie najlepsze efekty osiąga się przy codziennym odkurzaniu ( co 3 dzień też jest ok). Akumulator działa ok 2 godziny. Po jednym takim seansie mój 35 m salon jest czysty, ale czasem się coś zdarza znależć. Po trzecie polecam ją dla zajętych: idziesz do pracy, lub - jak ja - na spacer z dzieckiem i na do widzenia włączasz Roombe. Wracasz, a tu krasnoludki posprzątały. :))

No i cena, zawsze jest Allegro!

• 4 weeks później...
  • 3 weeks później...
Powiem wprost: chcę kupić dobry odkurzacz. W tym sklepie kupowała już moja siostrzyczka i bardzo go sobie chwali, że niby o wiele taniej jest i nie ma problemu z wysyłką, dlatego chciałbym wybrać coś od nich z oferty. I teraz... kto będzie tak dobry i zerknie na to, co oni mają w swojej ofercie?? Ja się absolutnie na odkurzaczach nie znam i sam nie wiem czego chcę ;/ W sumie to chciałbym, żeby był na worek, bo nie widzę się w roli kogoś, kto często czyści ten pojemnik na kurz. No i żeby on dobrze ciągnął i... w zasadzie to tyle. Większych wymagań nie mam, może tylko tyle, żeby nie był za duży.:)

Ja posiadam odkurzacz piorący który kupiłam w tamtym sklepie i jestem z niego całkiem zadowolona. I na mokro i na sucho bardzo dobrze ciągnie, dywany zostają suche i na szczęście w ogóle nie są przemoczone. Czysto, schludnie i w miarę szybko. Nie jest może zbyt leciutki, ale w końcu gdzieś te wszystkie funkcje muszą się w nim zmieścić... :).

• 2 weeks później...
Wreszcie wczoraj zdecydowałem się na to, żeby kupić taki odkurzacz philips. Cacko jest już zamówione, pieniądze wpłaciłem wczoraj. Teraz wystarczy tylko zaczekać na przesyłkę... Jak wreszcie do mnie dojdzie i będziemy już po pierwszy odkurzaniu, to od razu dam znać jak się sprzęcik sprawuje

Ja mam taki sprzęcik i moim zdaniem to jest bardzo dobry odkurzacz. Jest na worek, moc silnika 1800 W, do tego filtr Super Clean Air HEPA i coś, co bardzo mi się podoba czyli wskaźnik zapełnienia worka. Dodatkową, fajną opcją jest elektroniczna regulacja mocy. Jak dla mnie super, więc szczerze polecam :))

• 1 month później...

miele

mam model cat and dog

rewelacja

kocham ten odkurzacz miłoscią bezgraniczną

wczeniej kupiliśmy bezworkowowego Hoovera. Nie wiem dlaczego , jakieś zaćmienie nas w sklepie dopadlo. Nigdy wiecej bezworkowca. Przez pierwsze pół roku nawet się spiywał, później przestał. Opróżnianie pojeminika mnie irytywało, wszystko wokół w kurzu