Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Inspiracje z Hameryki -rrmi , Luc i House

rrmi

Recommended Posts

Zeby bylo merytorycznie to ja tak troszke przynudze.

Deczko się wytłumaczę, czemu się dzisiaj śmiałem ze zdjęcia, które pokazala Zeljka. Najpierw od pana Edka slow pare. Z pamieci wiec nie wszystko skladnie.

Wysmiewany przez lata styl amerykańskich wnetrz doczekal się prawdziwej nobilitacji . Nie tylko o to chodzi , ze tworza tu przeciez wybitni projektanci, ale rowniez o to, ze amerykanski , kiczowaty midlle standard stal się inspiracja dla projektantow ze starego swiata. Amerykanie nie mieli tego szczęścia we wzornictwie co Europejczycy, którzy opierali swoje wzorce na tradycji i wiekowej kulturze, wypracowali sobie wlasny styl poprzez ponad stuletnie mieszanie wzorcow zawleczonych do Stanow. Ironicznie do niedawna traktowany przez architektow, styl z "Dynastii" Caringtonow tak chętnie przyjmowany zwlaszcza przez nowobogackich z Europy ma dzisiaj swoje 5 minut wśród powaznych projektantow. To już nie tylko popart i jego rozowe lodowki, ale cale eklektyczne wnętrza żywcem wzięte z filmow o Krainie Marzen. To one zajmuja glowe nawet takich wydawalo by się konserwatystow jak chociażby projektanci angielscy. Nie wiadomo co jest dzisiaj bardziej amerykańskie? Wnetrza projektowane przez Angielke Althei Wilson i wychowanego w palacach Buckingham Magloire , wloskiego specjaliste od loftow Tutti’ego czy tez dziela amerykanskiego Rashida tworzącego tworzącego w NYC.Pomieszalo się to. Amerykanie sa bardziej europejscy, Europejczycy na odwrot.To co nas dzisiaj czasem smieszy – rustyk bawarski wymieszany ze stylem kolonialnym z domieszka stylu wiktoriańskiego dzis jest dopuszczalnym zabiegiem po naszej stronie oceanu.

I meritum. Zdjecie pokazene przez Zeljke , bylo kwintesenscja tego czego najczesciej Europejczyk do konca nie moze zrozumiec.

Ale powaznie to zabrzmialo - przepraszam ale obiecalem , ze sie wytlumacze.

• Odpowiedzi 7,6k
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

Najaktywniejsi w wątku

http://4rusticlighting.com/pics/temp/colpl01plcb36-t.jpg

http://4rusticlighting.com/pics/min46263.jpg

http://4rusticlighting.com/pics/smism1215crvi.jpg

http://4rusticlighting.com/pics/max11983sooi.jpg

to prosze , moze omowimy te lampki

do kuchni :D

te do jadalni ladniejsze , poszukam wiec jadalnianych

Panowie tak milo sobie gawedza widze , to ja lampek przy wieczorze poszukam :D

prosze jak miło tu zajrzeć :)

może macie dla mnie jakieś ogromniaste kanapy z poduchami, takie co to można się przy kominku się na takiej wygodnie rozłozyć :)

ja znalazłam lampkę z winkiem :wink:

za miłe pogawędki od tej pory winem a nie jadem zakrapiane

:D

Rrmi kazdy model powinien miec swoja nazwe . Mam nawet swoje typy. Najbardziej podoba mi sie podoba model nr 3, nazwal bym go "Harry Kruger".

typ to wasc jestes

i to jeszcze jaki :lol:

kanap nie nazywam , bo jak juz nazwe to sie za bardzo przywiaze :lol:

tesknic moge :p

Rrmi kazdy model powinien miec swoja nazwe . Mam nawet swoje typy. Najbardziej podoba mi sie podoba model nr 3, nazwal bym go "Harry Kruger".

typ to wasc jestes

Tylko ja o lampach a nie kanapach, ale jesli juz o kanapach to ten zielony szezlong moze sie naywac np. "green sie zlonk"

typ to wasc jestes

Tylko ja o lampach a nie kanapach, ale jesli juz o kanapach to ten zielony szezlong moze sie naywac np. "green sie zlonk"

nazwij jak chcesz , jako glowny krytyk mozesz :p

Sprostowanie jest super , masz kanapke z dzemem za to :roll: