anSi 17.12.2005 22:34 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Grudnia 2005 Pracuj rrmi pracuj, ja nadrobię w tygodniu, weekend ma bardzo zajęty e tam , w weekend polez troche AnSi Ubralas choinke? rrmi nie ubrałam jutro po południu jadena swoją działkę wyciąć jakąś, sprzątam, piorę, gotuję, pracuję, do czwartku mam istny sajgon Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Zochna 17.12.2005 22:36 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Grudnia 2005 rrmijak tu ladnie ustroilas a teraz moda na same lampki na choinkach ? Bombka niepoprawna politycznie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
anSi 17.12.2005 22:37 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Grudnia 2005 PS. polecam pod ta atmosfere "NOVAL PORTO UNFILTERED VINTAGE 1998".Wlasnie koncze cala buteleczke. To musisz sie z Wojtasem dogadac , bo ja nie winna jestem Chyba , ze anSi ja winna jestem bardzo z chętnością obalę butelczynę Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Gość plaza123 17.12.2005 22:39 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Grudnia 2005 rrmijak tu ladnie ustroilas a teraz moda na same lampki na choinkach ? Bombka niepoprawna politycznie Lampka i do reki rowniez pasuje. Zdrowie milych Pan. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
rrmi 17.12.2005 22:40 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Grudnia 2005 Pracuj rrmi pracuj, ja nadrobię w tygodniu, weekend ma bardzo zajęty e tam , w weekend polez troche AnSi Ubralas choinke? rrmi nie ubrałam jutro po południu jadena swoją działkę wyciąć jakąś, sprzątam, piorę, gotuję, pracuję, do czwartku mam istny sajgon a nie wystarczy zagrabic? Ja tak robie i mam spokoj house dziekuje , tak sie wzruszylam , ze az lzy mi sie w oczach zakrecily A Ty tak te winko zdrowotnie? I powiedz jak sledzie wyszly? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Gość plaza123 17.12.2005 22:41 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Grudnia 2005 PS. polecam pod ta atmosfere "NOVAL PORTO UNFILTERED VINTAGE 1998".Wlasnie koncze cala buteleczke. To musisz sie z Wojtasem dogadac , bo ja nie winna jestem Chyba , ze anSi ja winna jestem bardzo z chętnością obalę butelczynę No to, pod te swieta. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
rrmi 17.12.2005 22:41 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Grudnia 2005 rrmijak tu ladnie ustroilas a teraz moda na same lampki na choinkach ? Bombka niepoprawna politycznie ja mam z bombkami choinke , chyba jakas wiec niepoprawna jestem Zdrowko Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
anSi 17.12.2005 22:41 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Grudnia 2005 Zdrowie milych Pan. ..może jeszcze przyjdą tak mawiali moi koledzy w akademiku Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Gość plaza123 17.12.2005 22:42 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Grudnia 2005 "Sledzie" sie marynuja, tylko rece cale czerwone mam. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Gość plaza123 17.12.2005 22:45 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Grudnia 2005 Zdrowie milych Pan. ..może jeszcze przyjdą tak mawiali moi koledzy w akademiku Wiem , ze na tym forum jest ich wiecej, znaczy sie milych. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
rrmi 17.12.2005 22:46 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Grudnia 2005 "Sledzie" sie marynuja, tylko rece cale czerwone mam. a to tarles czy w plasterki? A powiedz czy robisz rybe po grecku , a jesli robisz to jaka kupujesz do tego , bo ja dzis kupilam Cod fish Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
anSi 17.12.2005 22:46 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Grudnia 2005 śledzik dla każdego http://www.hel.univ.gda.pl/images/zapdzry2.jpg Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
rrmi 17.12.2005 22:50 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Grudnia 2005 Zawsze sie mowilo , poukladane jak sledzie , wiadomo dlaczego . Fajnie masz anSi ,ze choinke ze swojej dzialki bedziesz miala. Reszta mam nadzieje dobrze sie sprzedala Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
anSi 17.12.2005 22:50 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Grudnia 2005 A to moje, sprawdzone przepisy świąteczne Sałatka śledziowa z orzechami Składniki: 500g śledzi, 2 winne jabłka, 4-5 ugotowanych w łupinie ziemniaków, 2 kwaszone ogórki, średnia cebula, mały ugotowany burak, 3 łyżki posiekanych orzechów włoskich lub laskowych, szklanka kwaśniej gęstej śmietany ,łyżka gęstego majonezu, szczypta cukru, pieprz, marynowana papryka, natka pietruszki. Wymoczone obrane ze skóry i ości śledzie pokrajać w drobną kostkę. Obrane jabłka, ziemniaki, ogórki, cebulę i burak pokrajać również w drobną kostkę. Posiekane orzechy wymieszać dokładnie ze śmietaną, majonezem, cukrem i pieprzem ; ewentualnie doprawić sokiem z cytryny. Połączyć wszystkie składniki sałatki i delikatnie, ale dokładnie wymieszać. Podając udekorować jajkiem ugotowanym na twardo, czerwoną papryką i natką pietruszki. Ryba po grecku Składniki: 750 g filetów z ryby, duży seler, 2 marchewki, 2 pietruszki, 2 cebule, 3 łyżki przecieru pomidorowego, 3 łyżki oleju słonecznikowego, 6-7 ziarenek pieprzu, 3 – 4 ziarenka angielskiego ziela, listek laurowy, sól, pieprz, ćwierć łyżeczki cukru, pół cytryny. Filety z ryby skropić sokiem z cytryny, posypać solą i zostawić na godzinę w chłodnym miejscu. Obrane i umyte jarzyny pokrajać w drobną kostkę lub zetrzeć grubo na tarce. W płaskim rondlu rozgrzać olej, włożyć pokrajane jarzyny i cebulę. Dodać sól, pieprz, cukier i 2 łyżki wody; dusić pod przykryciem. Gdy jarzyny miękkie, dodać przecier pomidorowy i dokładnie wymieszać. Na rozgrzanym na patelni tłuszczu obsmażyć z obu stron filety na rumiany kolor. Na usmażone filety położyć uduszone jarzyny i jeszcze chwilę dusić razem. Podawać na gorąco, z ryżem na sypko lub jako zimną przekąskę z bułką. Karp, cytryna. seler, 2 cebule, łyżeczka cukru, po 6 ziarenek angielskiego ziela i pieprzu, ćwierć łyżeczki sproszkowanego imbiru, 2 szklanki piwa, 50 g piernika, łyżka masła, łyżka powideł śliwkowych, 50 g rodzynków, 30 g migdałów, 30 g łuskanych orzechów włoskich, sól. Oczyszczonego i wymytego karpia rozciąć przez brzuch i wypuścić krew do rondla, do którego uprzednio wciśnięto sok z cytryny. Karpia wymyć, pokrajać na dzwonka, natrzeć prażoną solą i zostawić na godzinę w chłodnym miejscu. Ugotować wywar z wody (2 szklanki), włoszczyzny, cebuli, korzeni, cukru, imbiru i skórki cytrynowej. Ugotowane jarzyny przetrzeć przez sito. Dzwonka karpia włożyć do rondla z krwią, zalać piwem i przetartym przez sito wywarem z jarzyn; gotować kilka minut na małym ogniu. Następnie dodać piernik, powidła, posiekane orzechy, migdały i sparzone wrzątkiem rodzynki ( ewentualnie szczyptę cukru), lekko potrząsnąć rondlem, żeby się sos wymieszał i podgrzewać 10-15 minut, nie dopuszczając do zagotowania. Ułożyć karpia na półmisku i zalać gorącym sosem ; podawać z ziemniakami lub bułką. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Gość plaza123 17.12.2005 22:53 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Grudnia 2005 "Sledzie" sie marynuja, tylko rece cale czerwone mam. a to tarles czy w plasterki? A powiedz czy robisz rybe po grecku , a jesli robisz to jaka kupujesz do tego , bo ja dzis kupilam Cod fish Tarlem , tak jak Paul radzil. Ryby po grecku nie robie, ale sumik jest pyszny. Wlasnie robie gularz z serc sarny. Walne zaras zdjecie, bo tu wolno jedzenie zamawiac. Chodzi o watek. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
rrmi 17.12.2005 22:54 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Grudnia 2005 Ja nie daje do ryby po grecku przecieru pomidorowego , a to trzeba? Karpia kupie w tym roku , ostatnio jakos tak wyszlo bez Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
rrmi 17.12.2005 22:58 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Grudnia 2005 Ryby po grecku nie robie, ale sumik jest pyszny. U nas na Rt 46 jest taki chinski sklep z rybami , tyle tego jest , ze mozna oczoplasu dostac .Czyszcza na miejscu , wiec nie problemu . Chyba sie jutro jeszcze przejade . Fladerke by sie wtrzepalo Pokaz nam te serca , z zalozenia bylo , ze wolno zamamwiac , wiec miejmy nadzieje , ze na Maksiu nie przegoni , wkoncu przed swietami jest zapomnialabym , mam od Ewki , znaczy sie angielska ulica http://www.reminiscethis.co.uk/xmasoxfst.jpg Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
anSi 17.12.2005 23:09 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Grudnia 2005 Ja nie daje do ryby po grecku przecieru pomidorowego , a to trzeba? Ja daję, ale nie wiem, czy trzeba Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Gość plaza123 17.12.2005 23:13 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Grudnia 2005 To narazie jest tylko wywar.Gotuje sie tak go minimum 4h. Pozniej 1/2 butelka czerwonego wina i sie zagestrza. Gulasz jest naprawde mniami. http://img203.imageshack.us/img203/729/sarnina0dh.jpg Karp zawsze , klasyk i w galarecie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
rrmi 17.12.2005 23:17 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Grudnia 2005 anSi dawaj fotke Widze , ze gotujemy na podobnych zasadach house a to Ty tak warzysz czy zonka? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts
Dołącz do dyskusji
Możesz dodać zawartość już teraz a zarejestrować się później. Jeśli posiadasz już konto, zaloguj się aby dodać zawartość za jego pomocą.