Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Inspiracje z Hameryki -rrmi , Luc i House


rrmi

Recommended Posts

  • Odpowiedzi 7,6k
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

Najaktywniejsi w wątku

Gość plaza123
uff ale sie nameczylam zanim to wino przynioslam :)

udalo mi sie zdjecie do internetu wrzucic ! zdrowie :)

 

http://mryan55.photosite.com/~photos/tn/1_348.ts1134861043640.jpg

 

 

Fajnie , ze jast tu wiecej nas pijacych :D 8)

 

 

Rrmi, lubie sie bawic w gotowanie. :D 8)

Odnośnik do komentarza
Udostępnij na innych stronach

Gość plaza123
house - a te serca to nie sa twarde ? na ostro ten gulasz robisz ?

 

Nie, 4h gotowania wystarcza.

 

Najpierw po opukaniu i pokrojeniu zasmazam je na oleju z ziaren winogronu.

 

Nastepnie zalwam woda , doje przyprawy i slodka papryke wegierska.

 

Na konie 1/2 butelki wina czerwonego i zagestrzam .

 

Pych :D , mozna rowniez tak samo zrobic gulasz wolowy. 8)

Odnośnik do komentarza
Udostępnij na innych stronach

anSi nam przepadla ze zdjeciem , albo sie zapatrzylaa tu prosze gwiazda i krzyz , jak to w Ameryce , nikt sie o nic nie wykloca , kazdy robi jak uwaza :roll:

i nie ma tego obrazania uczuc

 

http://pics.uglychristmaslights.com/2004/unknown.jpg

Odnośnik do komentarza
Udostępnij na innych stronach

zdrowie !

ja tam "zasmazkie" robie jak zageszczam..

albo smietane z maka - tez zageszcza ..

 

to jest pyszne :

gulasz wolowy (takie bitki - a nie w kostke) podsmazone , potem duszone z prawdziwkami suszonymi, na malym ogniu - ze 2-3 godz., sporo pieprzu, troche papryki suszonej

Na 15 min przed koncem ziemniaki surowe (2-3 sztuki) krojone w plastry sie do tego wrzuca i wolno gotuje dalej .. Na sam koniec smietane - taka 30%..

no pycha .

Odnośnik do komentarza
Udostępnij na innych stronach

Gość plaza123

To podstawowe przyprawy , jest jeszcze pieprz sol i nac z pietruszki.

http://img211.imageshack.us/img211/349/przyprawy7rm.jpg

 

Zasada zageszczania jest prosta zawsze zimne do wrzadku(aby nie bylo kluch).

Ja daje 3 lyzki maki na szklanke zimnej wodu i zabarwiam to naturalnym sosem sojowym.

Wlewam do wywaru i gotuje 5 minut. :D

Odnośnik do komentarza
Udostępnij na innych stronach

Gość plaza123
Po takim przeszkoleniu nastepnym razem zageszcze .

A dlaczego masz jakas chinska vegete ?

Inna jest niz Polska?

Dziekuje :p

 

Opakowanie(metalowe) ma 20 lat i wtedy w takie pakowali. :D

 

Poprostu opakowanie to juz klasyk antyczny :D 8) .

Odnośnik do komentarza
Udostępnij na innych stronach

Dołącz do dyskusji

Możesz dodać zawartość już teraz a zarejestrować się później. Jeśli posiadasz już konto, zaloguj się aby dodać zawartość za jego pomocą.

Gość
Odpowiedz w tym wątku

×   Wklejono zawartość z formatowaniem.   Usuń formatowanie

  Dozwolonych jest tylko 75 emoji.

×   Odnośnik został automatycznie osadzony.   Przywróć wyświetlanie jako odnośnik

×   Przywrócono poprzednią zawartość.   Wyczyść edytor

×   Nie możesz bezpośrednio wkleić grafiki. Dodaj lub załącz grafiki z adresu URL.




×
×
  • Dodaj nową pozycję...