Gość plaza123 18.12.2005 00:35 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Grudnia 2005 Dokanczam resztke, ta co jest powyzej. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
rrmi 18.12.2005 00:38 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Grudnia 2005 Dokanczam resztke, ta co jest powyzej. i jeszcze jeden i jeszcze raz , sto lat ..hm nie pamietam dalej , ale to chyba nie ta okazja http://pics.uglychristmaslights.com/2005/little.jpg u mnie podobnie wyglada , bo mam mala choinke Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
rrmi 18.12.2005 00:41 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Grudnia 2005 Bodziu , ja te Twoje pisanie czytam , tylko duzo czasu mi zabiera , bo sie musze troche domyslac ale bardzo lubie to do dna , na zdrowko to specjalnie tak pisze coby wszystkich ... zniechęcić do czytania głupot zaraz tam glupot , ja lubie wszystko co jest smieszne , wychodze z jednego zalozenia , ze powaznie bede wygladala jak zejde smiech to zdrowie autoironia jest najwazniejsza Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
bodzio_g 18.12.2005 00:46 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Grudnia 2005 rrmi - bo schodzisz z tematu i maksiu cie .... pisz i wklejaj !! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
rrmi 18.12.2005 00:52 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Grudnia 2005 maksiu pewnie tu nie zaglada ale masz racje Bodziu , to cyk http://pics.uglychristmaslights.com/2005/stop.jpg http://pics.uglychristmaslights.com/2002/toys.jpg a tak poza tym zdrowko maksia Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
rrmi 18.12.2005 03:23 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Grudnia 2005 http://www.bettyschristmashouse.com/trees/images/sierra.jpg http://www.bettyschristmashouse.com/trees/images/windsor.jpg http://www.bettyschristmashouse.com/trees/images/carolina.jpg http://www.bettyschristmashouse.com/trees/images/majestic.jpg http://www.bettyschristmashouse.com/trees/images/douglas.jpg http://www.bettyschristmashouse.com/trees/images/tiffany.jpg http://www.bettyschristmashouse.com/trees/images/black_forest.jpg http://www.bettyschristmashouse.com/trees/images/tahoe.jpg http://www.bettyschristmashouse.com/trees/images/oregon_slim.jpg http://www.bettyschristmashouse.com/trees/images/alpine.jpg http://www.bettyschristmashouse.com/trees/images/alpine_red.jpg http://www.bettyschristmashouse.com/trees/images/glacier.jpg Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
rrmi 18.12.2005 03:30 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Grudnia 2005 http://www.bettyschristmashouse.com/trees/images/northern.jpg http://www.bettyschristmashouse.com/trees/images/norway.jpg http://www.bettyschristmashouse.com/trees/images/walkway.jpg http://www.bettyschristmashouse.com/trees/images/stake.jpg http://www.bettyschristmashouse.com/trees/images/frosted_cedar.jpg http://www.bettyschristmashouse.com/trees/images/flocked_spruce.jpg Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
anSi 18.12.2005 18:21 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Grudnia 2005 anSi dawaj fotke ... Dawam http://www.impact-models.com/models/men/Eric1.jpg Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
rrmi 18.12.2005 18:26 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Grudnia 2005 Witaj anSi , dobrze , ze sie znalazlas Chlopiec dzisiejszy bardzo w moim typie Chyba zaczne dzisiaj bigos warzyc , a Ty kiedy z gotowaniem startujesz? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
anSi 18.12.2005 18:30 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Grudnia 2005 Znalazłam się ...na końcu strony kapustę już kupiłam, zaczynam od jutrzejszego poranka Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
gosia1719499730 18.12.2005 18:36 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Grudnia 2005 Ja kupuje czosnek marynowany , bo ten taki w zabkach za malo pachnie czosnkiem jak dla mnie .Jak robie krewetki duzo go daje i wtedy to jest to . A jak to mozliwe , ze nie ma w Polsce czosnku porzadnego? starczy tego winka dla mnie jest czosnej, ja kupuje w Sopocie na rynku Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
rrmi 18.12.2005 18:38 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Grudnia 2005 Ja chyba tez jednak od jutra, dzis pieke poledwiczki na obiad to i tak duzo zapachow . Kapusty juz nie zaczne . Jutro Starszy mi poszatkuje , wrzuce do gara i bedzie sie gotowalo . Na karpia zapoluje w srode . Ech , kiedys to bylo jak sie czlowiek cieszyl z kilograma pomaranczy na Swieta .I szynka byla tez taka swiateczna Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
rrmi 18.12.2005 18:41 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Grudnia 2005 Gosiula dla Ciebie to ja swoje oddam . Jak super , ze do nas zajrzalas. Ech my juz prawie wszystkie sasiadki Jak tam Twoja suczka w zime sie spisuje? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
gosia1719499730 18.12.2005 18:43 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Grudnia 2005 Znalazłam się ...na końcu strony kapustę już kupiłam, zaczynam od jutrzejszego poranka Ja tez od jutra, chociaz pierniki juz upiekłam.Jutro zakwas na barszcz wstawiam i bigosik,we wtorek miecha pieke, a w srode do Szczecina fruuu Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
gosia1719499730 18.12.2005 18:47 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Grudnia 2005 Gosiula dla Ciebie to ja swoje oddam . Jak super , ze do nas zajrzalas. Ech my juz prawie wszystkie sasiadki Jak tam Twoja suczka w zime sie spisuje?Moja super, ale zre snieg :roll:zachwycona jak dziecko Na działce dzielna jest, pilnuje i szczeka jak prawdziwy pies obronny a, mam prosbe, zernij mi ile w hameryce takie cudo kosztuje, moj Szkodnik chce, a u nas kosztuje ok 500 zeta i to bez silnika.No to łyk...aaa, http://www.playmobil.com ja nie moge sie zlogowac, bo Polski nie uwzglednili to jest statek piratów 3940 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
rrmi 18.12.2005 18:48 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Grudnia 2005 na Swieta jedziesz do Szczecina? Qrcze wstyd sie przyznac , nigdy nie pieklam piernikow Zaczne juz w Polsce chyba , bo ochoty nabralam na te pierniczenie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
rrmi 18.12.2005 18:51 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Grudnia 2005 a, mam prosbe, zernij mi ile w hameryce takie cudo kosztuje, moj Szkodnik chce, a u nas kosztuje ok 500 zeta i to bez silnika.No to łyk... ale co Gosiu mam sprawdzic? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
gosia1719499730 18.12.2005 18:54 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Grudnia 2005 na Swieta jedziesz do Szczecina? Qrcze wstyd sie przyznac , nigdy nie pieklam piernikow Zaczne juz w Polsce chyba , bo ochoty nabralam na te pierniczenie Pierniczki 1 kg mąki 8 żółtek, 3 białka 1 ½ szkl. cukru 3 łyżki kakao 1 pojemnik śmietany 3 łyżeczki sody 4 łyżeczki przypraw (2 cynamonu, 1 goździków, trochę gałki muszkatołowej, ½ łyżeczki kawy rozpuszczalnej, ½ łyżeczki pieprzu – ja biorę 2 łyżeczki przyprawy do pierników, 1 łyżeczkę kawy, ½ łyżeczki pieprzu i trochę cynamonu) 1 kostka margaryny 1 słoik miodu (400g) Kakao wymieszać z mąką w dużej misce i odstawić. Niby zadna filozofia, ale...Miód zagotować z przyprawami, odstawić, i włożyć margarynę, żeby się rozpuściła. Poczekać aż wystygnie W śmietanie rozpuścić sodę i odstawić. Białka ubić na pianę, dodać cukier i ubijając dodawać żółtka.Ubite jajka wlewać do mąki i delikatnie wymieszać, wlać miód i dalej mieszać.Odstawić ciasto na dobę w chłodne miejsce. Ja miske zapakowana w torbe foliowa wynosze na balkon. W ciagu 24 godzin ciasto gestniejeCiasto podsypać mąką, rozwałkowywać na grubość ok. 3 mm i wykrawać pierniczki. Ciasto ma konsystencje klejaca dlatego maki nie zalowac, bardzo ladnie wchlonie sie w ciasto.Blachę wyłożyć papierem lub folią, "przykurzyc" mąką. Pierniczki ulozyc w pewnej odleglosci od siebie, bo sporo rosna nie tylko w goreMale lub "dziurawe" piec w temperaturze ok. 200 stopni 7-8 minut, duze pelne bez wyciec w srodku około 10 minut. Polukrować lukrem zrobionym z wody i cukru pudru. Tutaj zostaly posmarowane najpierw rzadszym, a po wyschnieciu ozdobione gestrzym za pomoca zapalki i strzykawki. Uwaga – pierniczki jak są jeszcze ciepłe to są miękkie, potem twardnieją a na koniec znow miekna. Dlatego najlepsze są po dwóch tygodniach. Prawda, ze to proste? Zycze wszystkim milej zabawy w pierniczenie.U mnie juz sie prawie koncza ale sa pycha Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
rrmi 18.12.2005 19:00 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Grudnia 2005 Zaraz Ci sprawdze , a powiedz co to jest & frac12? w tym przepisie to jest i nie bardzo rozumiem Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
rrmi 18.12.2005 19:05 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Grudnia 2005 u mnie te 3940 jest jako jeep http://froogle.google.com/froogle?q=playmobil+3940&hl=en&lr=&sa=N&tab=ff&oi=froogler poszukam inaczej Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts
Dołącz do dyskusji
Możesz dodać zawartość już teraz a zarejestrować się później. Jeśli posiadasz już konto, zaloguj się aby dodać zawartość za jego pomocą.