Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Inspiracje z Hameryki -rrmi , Luc i House

rrmi

Recommended Posts

• Odpowiedzi 7,6k
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

Najaktywniejsi w wątku

A ja się cieszę, że Rrmi z getdecorating zdjęcia wrzuca. Już mnie dawno kusiło, żeby sobie conieco wykupić :)

Ja poszukuję pomysłów zasłonowo-roletowych na wykusz balkonowy (czyli nie taki od ziemi ale typu "do siedzenia") i rozwiązanie problemu wysokich ścian w salonie z antresolą (może jakaś decha, 2 kolory).

czyli znasz ten numer z decha ?

czy wyjasnic?

:)

Ahem, o wyjaśnienie proszę.

Ludzie, czy Wy sobi wyobrażacie ile czasu zajmuje przebrnięcie przez TAKĄ ilość postów? A co będzie po długim weekendzie?

A czy mogę zamówić sobie u Was Extreme Makeover (House edition) czy jakoś tak? Pokazują u nas ostatnio w TV. Ja też jestem zasłużona :)

I na wakacje bym sobie pojechała.

A u nas co? Dekoratornia! :(

O kurcze, ile pieknych rzeczy sie zrobilo! :D

rrmi taka skrzynie to ja rozwazam, tylko jakby kto sie napalil na Twoja sugestie, to sie glupio rozczaruje, co w srodku! :lol: Albowiem u nas moje magazyny i zabawki dzieci okazuja sie zywiolem nieokielznanym... 8) a to moze pomoze...

http://www.gltc.co.uk/images/products/medium/G9142.jpg

Ale ale... czy te wszystkie krysztaly to Swarovski? 8)

Bo mojego nie ma... :( Nigdzie go w internecie nie moge namierzyc, a jest taaaki piekny! Kiedys w Warszawie w Walterze mieli caly dzial na parterze, teraz guzik... Taki nowoczesny, jeden jest na linii prostej, drugi na spirali, chrom i tylko te krysztaly... cudo! :p

Ahem, o wyjaśnienie proszę.

Ludzie, czy Wy sobi wyobrażacie ile czasu zajmuje przebrnięcie przez TAKĄ ilość postów? A co będzie po długim weekendzie?

A czy mogę zamówić sobie u Was Extreme Makeover (House edition) czy jakoś tak? Pokazują u nas ostatnio w TV. Ja też jestem zasłużona :)

I na wakacje bym sobie pojechała.

A u nas co? Dekoratornia! :(

Ja mysle , ze my sie z Panio

nie dogadali :lol:

Ty chyba pytasz jak deskami wneke wykonczyc , a ja mowie o zaslonach czy firankach :lol:

Deska na zaslony to tak proste , ze nijak nawet napisac o tym .

Deske wycinasz jako prostokat czy trapezik , mocujesz do tego material , przybijasz zszywki i juz .

Istotne jest jak material ulozysz .

Proste jak kilo drutu i ladnie wyglada do ciezkich zaslon

ps . u mnie od rana skunks zaatakowal , tak daje , ze az sie obudzilam :evil: :evil:

Ewak39 skrzynia jest bardzo praktyczna , jak widac i na zabawki i na kosztownosci

rrmi - a ciuchy Ci nie "przeszły", bo jak teraz ten zapaszek za sobą w miasto pociągniesz, to nie wiem czy czekać na Ciebie :wink:

mam nadzieje , ze nie

nie kracz :lol:

juz lepiej jest , ufff

ale on tu czesto przychodzi , moze mnie lubi :lol: :lol:

chyba ma tu przelotowa trase do lasu :roll:

No wyobrażam sobie :)

I czym toto wywabiasz? :)

A myśmy sie rzeczywiście nie dogadały. Mam ci ja tak: saloon bardzo wysoki bo z antresolą i ścianka kolankową. I muszę go pomalować kiedyś. I teraz opcje są takie: albo na całą wysokość ścian aż do skosu, albo do wysokości stropu. Jeśli to drugie to czym to oddzielić? I tu ta deska właśnie, zwłaszcza że lecą u mnie na wys. stropu belki które będą obłożone deskami. Więc mogłabym podobne "wkleić" w ścianę. Nigdzie takiego rozwiązania nie widziałam i stąd moja prośba o pomysły wysokich ścian.

A druga sprawa to zasłonięcie bardzo słonecznych okien na wykuszu.

Wnęka nie jest od ziemi tylko taka "balkonowa". Jak często w Hameryce maja z poduchami. U mnie poduch raczej nie będzie ale wygląd podobny.

Myślę albo o roletach rzymskich na każdym oknie (po 3) albo zasłonka na zewnątrz czyli na scianie pokoju. Takich rozwiązań już więcej widziałam ale jeszcze nie znalazłam takiego w którym bym się zakochała.

:)