Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Inspiracje z Hameryki -rrmi , Luc i House

rrmi

Recommended Posts

• Odpowiedzi 7,6k
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

Najaktywniejsi w wątku

moja kuzynka kupiła działke obok mnie i bedzie chciała ja pewnie sprzedac. Jesli byłabys zainteresowana to moze sie uda załatwić zeby sprzedała po cenie jaka kupiła.... juz ja to załatwie dla teściowej mojej córki :)

Moze i tak , tylko , ze my wracamy w sierpniu .Powiedz jak duza jest dzialka , dla mnie minimum to 2500m2 , ale raczej wiecej .

A przy drodze jest?

cha , cha , moze ja jeszcze dzieki Forum dobra dzialke kupie , w milym sasiedztwie :D

Wesele sie sprawi jak nalezy , dla wszystkich :p :p

metea, wiadomo cos juz z tą autostradą do Strykowa?

W Poznaniu mówią ,ze ma być w lipcu oddanie. Nie chce mi się wierzyć ,że dopiero w lipcu

rrmi , jakiej wazności ma być ta droga?

rozumiem,że jakas krajowa?

jest na północy Poznania taka ul. Lechicka , cały ruch z zachodu na wschód nią podąża- masakra, ale myslę że nie o taką drogę Ci chodzi.

jest na północy Poznania taka ul. Lechicka , cały ruch z zachodu na wschód nią podąża- masakra, ale myslę że nie o taką drogę Ci chodzi.

Chyba o bardziej lokalna droge mi chodzi , ale tez nie o taka , ktora w planach jest do powiekszenia .

Nie chce mieszkac przy autostradzie :D

Wydaje mi sie , ze lokalna droga miedzy miastami ,

w okolicy Tarczyna chyba , jest taka , dochodzaca do trasy katowickiej .

Chodzi mi o ruch lokalny . Jakis wyjazd z duzego osiedla .

Dzieki Fayrus za chec niesienia pomocy :D

metea, wiadomo cos juz z tą autostradą do Strykowa?

W Poznaniu mówią ,ze ma być w lipcu oddanie. Nie chce mi się wierzyć ,że dopiero w lipcu

Co do autostrady to powiadaja ze latem ma juz byc a dokładnie kiedy to ja nie wiem.

A przy takiej ulicy Lechickiej to fajnie byłoby kupic działke na restauracje z hotelikiem :) przy takim ruchu niezły biznes...

Mlodych podstepem sie wezmie :lol: czego sie nie robi dla sasiedztwa :wink:

zasadniczo to dla dobrego sasiedztwa to i ja na jakies ustepstwa tez moge isc :D

No! bo po co Ci taka wielka działka??????? pomysl jakie korzysci beda gdy bedziesz mieszkac blisko mnie ;) ale o wnukach na razie myslec nie bedziemy....qrde, za wczesnie :evil:

Widze , ze dyskusja w domach szkieletowych jest dosc bolesna , wiec moze , zeby zaspokoic ciekawosc

O tym jak sie pali dom drewniany

Jako ciekawostke , dodac moge , ze gasi sie domy sasiednie , bo tez co sie pali , to juz i tak do spalenia .Tyle , ze leja wode , zeby sie ogien nie rozprzestrzenial .

Sa to wielkie pochodnie

http://www.deskpicture.com/DPs/Miscellaneous/HouseFire_3.jpg

Poza tym czas cos w temacie dodac :oops:

Co do autostrady to powiadaja ze latem ma juz byc a dokładnie kiedy to ja nie wiem.

A przy takiej ulicy Lechickiej to fajnie byłoby kupic działke na restauracje z hotelikiem :) przy takim ruchu niezły biznes...

no tak, tylko nie wiem czy mają już zatwierdzony plan zagospodarowania przestrzennego. bo jak nie nie ma planu , a w Poznaniu to jest na porzadku dziennych - to d... zimna .

Ja będę mieszkać przy lotnisku, przynajmniej wiem ,że mi wysokiego budynku nie postawią

ale o wnukach na razie myslec nie bedziemy....qrde, za wczesnie :evil:

ja przyszlosciowo , dosc odlegle mysle :D

Nie boj sie tak :wink:

http://www.hhirschmannltd.com/images/fp-cnorton-fire.jpg

tu jakos sie udalo szybko w miare , ale to i tak chyba rozbiorka

http://www.hhirschmannltd.com/images/fp-cnorton-afterfire.jpg

Ja będę mieszkać przy lotnisku, przynajmniej wiem ,że mi wysokiego budynku nie postawią

mozna sie przyzwyczaic .Mam znajomych co mieszkaja na linii ladujacych .Jakos zyja .A tu co minuta podchodzi da ladowania jakis samolot .

Chyba w Poznaniu az takiego ruchu nie ma .

Tak czy inaczej lepsze lotnisko , niz wiezowiec

http://homepage.mac.com/bobky/shippenblog/C1216544088/E176809921/Media/house-on-fire.jpg

Hy... piec lat mieszkalismy niedaleko Heathrow, niestety dokladnie pod jednym z podejsc samolotow do ladowania.

Jak przelatywaly nad nami, to jeszcze tak zupelnie na dachu nam nie siedzialy, ale jak np. gadalam przez telefon, to przy podwojnych szybach musialam prosic rozmowce, zeby pare sekund poczekal... :roll:

Mimo to wspominam ten czas z duzym sentymentem, moja wtedy 3-letnia cora zarazona entuzjazmem taty dwa razy dziennie leciala przyciskac nosek do drzwi na taras jak startowal concorde :D

nasza ulica jest prostopadła do poczatku pasa startowego, czyli miejsca gdzie teoretycznie ma dotknąc go kołami, tak więc nie widze z okien :(

ale jak jadę z osiedla , to mi na głową lądują.

No tak Heathrow , ok 150 mln ludzi rocznie przewija się przez same lotniska w Londynie, a w całej Polsce około 14 mln

tak mówił jakiś człowiek z Lot-u w Tok-fmie o ile nie pomyliłam czegoś.

ale proporcje były gdzieś takie