Gość house... 24.01.2006 03:54 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Stycznia 2006 ... trening czyni mistrza ... No nie, jak bym starszego brata sluchal. Super Chyba trzeba sie trenowac do miedzystanowych mistrzostw. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
rrmi 24.01.2006 03:55 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Stycznia 2006 To ja sie pozegnam . Cienki bolek jestem ny , ny Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Gość house... 24.01.2006 03:58 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Stycznia 2006 To ja sie pozegnam . Cienki bolek jestem ny , ny Dzisiaj czy z mistrzostwami . Obiecuje , ze bede grzeczny. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Chef Paul 24.01.2006 03:59 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Stycznia 2006 ... to dobranoc http://www.chefpaul.5gigs.com/Emotka/rose12.gif ... nie zapomnij iść przedtem "pi ... pi" ........... "du ... du" (albo "kaku") zrobisz rano Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Gość house... 24.01.2006 04:01 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Stycznia 2006 Dobranoc rowniez. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Chef Paul 24.01.2006 04:03 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Stycznia 2006 ... trening czyni mistrza ... No nie, jak bym starszego brata sluchal. Super Chyba trzeba sie trenowac do miedzystanowych mistrzostw. ... a kiedy te mistrzostwa? ... może się załapię ... wystartujemy w jednej drużynie , ... ja tam mogę nawet kwas siarkowy, ... tylko później jak sikam to się beton pali Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Gość house... 24.01.2006 04:09 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Stycznia 2006 ... trening czyni mistrza ... No nie, jak bym starszego brata sluchal. Super Chyba trzeba sie trenowac do miedzystanowych mistrzostw. ... a kiedy te mistrzostwa? ... może się załapię ... wystartujemy w jednej drużynie , ... ja tam mogę nawet kwas siarkowy, ... tylko później jak sikam to się beton pali W kazdej chwili, jetBlue kosztuje jak bilet PKP z Warszawy do Gdanska. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Chef Paul 24.01.2006 04:09 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Stycznia 2006 ... @ rrmi ... na poczatek spróbuj zrobić to: Likwor doskonałej miłości czyli Parfait amour Zdejm cienko skórkę z czterech cytryn i z czterech pomarańcz, włóż ją w sześć kwart wódki, dodaj półtora łuta cynamonu, dziesięć goździków, pięć łutów kolendry, niech tak zatkane moknie przez dziesięć dni. Wlej potem w alembik, dodaj kwartę wody i przepędź z wolna, ażeby tylko sączyła się jak cienka nitka. Odbierz cztery do cztery i pół kwart spirytusu; rozpuść trzy i pół funta cukru, w trzech kwartach wody; gdy ostygnie, wlej w spirytus, rozmieszaj i przepuść przez worek sukienny, dodawszy trochę koszenilii ażeby kolor był różowy; zlej potem w butelki i zakorkuj. autor tego likworu: Kuchmistrz Polski z roku Pańskiego 1856 - starym językiem napisany, i takimż spisany przez Chef Paul'a Proporcya na miary nowe: łut = 12,66 g. kwarta = 0,9422 litra funt = 32 łuty koszenila = E 120 (Kwas karminowy / karmin - z drobno zmielonych specjalnych mszyc - , można zastąpić czerwonymi barwnikami roślinnymi, np. czerwonym burakiem). http://www.chefpaul.5gigs.com/images/cook01.gif Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Chef Paul 24.01.2006 04:13 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Stycznia 2006 W kazdej chwili, jetBlue kosztuje jak bilet PKP z Warszawy do Gdanska. ... dobra, ... napewno będę (pigwówkę i domowy jarzębiak będę miał ze sobą) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Gość house... 24.01.2006 04:16 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Stycznia 2006 W kazdej chwili, jetBlue kosztuje jak bilet PKP z Warszawy do Gdanska. ... dobra, ... napewno będę (pigwówkę i domowy jarzębiak będę miał ze sobą) Super . To zaczynam trenowac. Do jutra. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Chef Paul 24.01.2006 04:18 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Stycznia 2006 ... a to dla Ciebie house , ... "co byś nie był pokrzywdzony" Dereniówka "dziadka Feliksa" Proporcya: 1 kg owoców derenia (dziko rosnącego z dala od dróg i autostrad), 1 litr spirytusu, 1 kg cukru, 1 litr wody. Owoce oczyścić, opłukać, wytrzeć, ponakłuwać śpikulcem, wsypać do gąsiora. Zalać wszystek spirytusem, zakorkować szczelnie i odstawić w ciepłe miejsce na miesiąc. Po upływie czasu tego, zlać spirytus do odrębnego gąsiora przesączony przez miślin i szczelnie zakorkować, odstawić. Z wody i cukru nagotować syropu, a gdy ostygnie zalać ulepem owoce derenia w pierwszym gąsiorze i znowu szczelnie zakorkowany, trzymać w cieple przez miesiąc. Odcedzić tak wyrobiony ulep i połączyć z odstawionym spirytusem. Szczelnie zakorkować i wynieść do chłodnej piwnicy. Gotowy do używania po 6 miesiącach, gdy dobrze przejdzie. autor tej dereniówki: dziadek Feliks (zdun) - przepis spisany przez wnuka Chef Paul'a (to zaraz po pigwówce , moja srebrna medalistka w kategorii nalewek) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
ewa 24.01.2006 07:40 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Stycznia 2006 ale ewa powiedziala , ze mozna Można, ale przy zachowaniu pewnych zasad. Trzeba wyrzucić białe pieczywko, białą mąkę, ryż, makarony. Mogą być tylko z pełnego przemiału. Najlepiej samemu piec chlebek. No i nie wolno mieszać węglowodanów z tłuszczami i zachować odpowiednie przerwy między posiłkami. ZERO cukru białego który jest uznawany za trucinę więc najpierw trzeba się odtruć. Normalnie jak odwyk Ale potem przechodzi. A jak już się schudnie to można sobie troszkę pofolgować. A jeśli kogo interesują szczegóły to odsyłam tu: http://forum.montignac.com.pl/index.php Acha- tu nie wróżę pomyślnego zakończenia - nie można pić %% A jako najlepszą dietę polecam zamieszkanie w Polsce teraz. Jest tak zimno, że nawet do sklepu się nie chce wyskoczyć. Ani na pobliską stację po pifko Rano -21C!! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Maluszek 24.01.2006 07:43 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Stycznia 2006 Tak sobie przeglądam zaległe strony i nagle co widzę: Tradycyjne spotkanie forumowiczow rozpoczete : http://img28.imageshack.us/img28/2581/buty7403az.jpg Własnym oczętom nie wierzę Byłam na hamerykańskim spotkaniu Kochani mieliście świetny pomysł - jestem wzruszona Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Chef Paul 24.01.2006 08:49 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Stycznia 2006 ... Ewa napisała: Acha- tu nie wróżę pomyślnego zakończenia - nie można pić %% A jako najlepszą dietę polecam zamieszkanie w Polsce teraz. Jest tak zimno, że nawet do sklepu się nie chce wyskoczyć. Ani na pobliską stację po pifko Rano -21C!! ... no właśnie Droga Ewo, ... o tych białkach i węglowodanach wiemy (pamiętam czasy, że kiedyś "białą trucizną" była sól, miast cukru dzisiaj) ... jeżeli wielka pieczeń to mało pyrów, ... ale ja nie mogę z wszystkiego rezygnować, byłby to dla mnie zbyt duży stres, pozatym nie wszyscy muszą być szczupli i piekni, ... niektórzy sie czują dobrze z lekką nadwagą, ... więc nie będę sobie komplikował (czasami stosuję jednak dietę ŻP czyli "żryj połowę" ... aby moja nadwaga nie zmieniła się z "lekkiej" na "ogromną") ... w odniesieniu do cytatu powyżej: ... a jakież pokusy czekają w taką pogodę na osobników którzy wprawdzie nigdzie nie wyłażą, ale ... mają pełne piwniczki i spiżarki dóbr wszelakich , ... to jeszcze gorzej przecie pozdrawiam niezmiernie serdecznie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Majka 24.01.2006 09:40 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Stycznia 2006 [quote name="rrmi Majka , chyba chcialas zime zobaczyc amerykanska http://www.ci.new-bedford.ma.us/PSAFETY/EMGMGT/winter/winter1.jpg http://www.dola.state.co.us/oem/images/Blizcar.jpg http://wyohomelandsecurity.state.wy.us/graphics/snow1.jpg http://wyohomelandsecurity.state.wy.us/graphics/snow2.jpg http://www.holliston.k12.ma.us/miller/Weatherweb/weathe5.gif no, w końcu jest sprawiedliwość na tym świecie melduję, że o 6.30 było -26 stopni na termometrze za oknem. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
JoShi 24.01.2006 10:05 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Stycznia 2006 wojtek olej bo znow nam zamkna watek... Powiedz lepiej, czy to ty jestes ten od knedelkow ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
2112wojtek 24.01.2006 10:07 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Stycznia 2006 jam ci ten od knedlikow. Rrmi opisala co potrzeba/chyba/ , tylko o jajku zapomniala Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Majka 24.01.2006 10:09 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Stycznia 2006 knedliki sa super, ale dlaczego nie robisz ich na drożdżach? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Chef Paul 24.01.2006 10:09 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Stycznia 2006 ... to z wrażenia na takie smakowitości pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
JoShi 24.01.2006 10:14 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Stycznia 2006 jam ci ten od knedlikow. Rrmi opisala co potrzeba/chyba/ , tylko o jajku zapomniala A czemu maja sluzyc te knedelki bo jakos stracilam watek ? Sa cenne ze wzgledu na wyjatkowe walory kulinarne czy tez cos wiecej ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts
Dołącz do dyskusji
Możesz dodać zawartość już teraz a zarejestrować się później. Jeśli posiadasz już konto, zaloguj się aby dodać zawartość za jego pomocą.