Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Inspiracje z Hameryki -rrmi , Luc i House

rrmi

Recommended Posts

Ikea :o :evil: :evil: , no wiesz co. :lol:

No co, no co? :wink: :wink:

Ale ten "kopulak" fajny jest i nie ma obaw o niska temperature. Tak samo konstruuje sie piece do wypalania ceramiki. Calość przykryta jest jak termos dodatkowa scianka.. Ekstra kominek , takiego chlebowego z paleniskiem pod plyta, w ogrodzie nie widzialem jeszcze.

• Odpowiedzi 7,6k
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

Najaktywniejsi w wątku

Gość house...

Ikea :o :evil: :evil: , no wiesz co. :lol:

No co, no co? :wink: :wink:

Ale ten "kopulak" fajny jest i nie ma obaw o niska temperature. Tak samo konstruuje sie piece do wypalania ceramiki. Calość przykryta jest jak termos dodatkowa scianka.. Ekstra kominek , takiego chlebowego z paleniskiem pod plyta, w ogrodzie nie widzialem jeszcze.

A jak jest milo wieczorem polozyc sie przy swoje wybrance 8) , piecyk grzeje , palace sie drewno strzela. 8) ,cudo :p 8) .

Byc moze , jestes w tym ekspertem http://www.superiorclay.com/oven/images/toddoven.jpg

... do stawiania ekspertyz to mnie jeszcze daleko :) , ale ... pomiędzy warstwy ceramiczne dałbym aluminiową folię termiczną i wełnę mineralną :)

pzdr

ps - jak już pisałem dużo zależy od lokalizacji i przeznaczenia urządzenia

http://www.chefpaul.5gigs.com/oven/oven3.jpg

http://www.chefpaul.5gigs.com/w_f_o.html

Gość house...

A jak jest milo wieczorem polozyc sie przy swoje wybrance 8) , piecyk grzeje , palace sie drewno strzela. 8) ,cudo :p 8) .

No i ukochana mozna pocalowac cie i wylizac ci ...palce po swierzutkiej pieczeni

:wink:

Z takiego pieca :p , mniami :lol: 8) , moze byc nawet ostro brazowa. :lol:

A na deser ciemna czekolada. :lol: 8) :lol:

Chef Paul , ten piecyk na desce kreslarskiej to Twoja konstrukcja? No,no ! Ta Hemeryka uczy ludzi tylu przydatnych rzeczy. A moze Ty masz jakies przygotowanie w tym kierunku? Daj uszczknac rabka tajemnicy :lol: :lol:

... grillo-wędzarnię, ogrodowy piec chlebowy, i częściowo piwniczkę zaprojektowałem dla własnych potrzeb :) (piec na bazie doświadczeń i podpowiedzi kolesi z Włoch) ... grillo-wędzarnia już zbudowana i bardzo często w użyciu, piwniczka wybudowana u kolegi (u mnie bardzo wysoko woda gruntowa, ponieważ mieszkam nad samym jeziorem, chyba bym musiał wbić ściankę szczelną :( co wiąże się z ogromnymi kosztami :( ) , piec będzie budowany w tym roku :)

... zawód ... organizacja i zarządzanie ... wielkie hobby to kuchnia - szczególnie w zarysie historycznym, ... dawne rękopisy i starodruki ... na ich bazie powstają moje przepisy kulinarne :) ... i zdrowa naturalna żywność ... jak najdalej od hipermarketów :) ... to żarcie to jeden z powodów mojego powrotu do Polski ... tu jeszcze nie wszystko zdążono zepsuć i "zgenetyzować" :)

... (najstarsi indianie nawet nie pamiętają od jak dawna się tym interesuję :lol: )

pzdr

...,

... reasumując: ... USA to wielki i piękny kraj, wspaniali, dumni i szczerzy ludzie (choć jak wszędzie i kretynów nie brakuje) ... poprostu to: moja druga ojczyzna i kocham ją głównie za to, że nigdy nie dano mi odczuć, że jestem kimś gorszym

Zgadzam sie z tym .Nie spotkalam do tej pory tylu wspanialych ludzi .

Jakos do kretynow nie mialam wielkiego szczescia .

Zasadniczo nie dano mi odczuc , ze jestem :lol: swieza , kiedy jeszcze bylam :lol:

Bardziej to chyba w mojej glowie siedzi , moze akcent mi dokucza :D

Moj syn nie ma akcentu , wiec nie ma tego problemu.

Pytanie o to skad jestem , zawsze bylo mile i czesto zdarza mi sie spotkac kogos z polskimi korzeniami , kto wypytuje o Polske , o pierogi , o kielbase .

Reasumujac moj czas tutaj .

Jestem bardzo zadowolona , by nie powiedziec szczesliwa , ze dane mi jest :p pozyc w takim kraju jak Usa , ale z wielka radoscia wroce do siebie .

Jak piszesz Majka nie brakuje w naszej Rodzinie humoru i radosci zycia razem , wiec wszedzie powinno nam byc dobrze.

Amen

Mojego IP nie komentuje , bo chyba strzal byl wymyslony .

Pisalam zawsze , ze jestem w NJ i chyba stad te nowojorskie IP :lol: :lol: :lol:

Wiadoma osobo , NJ to nie to samo co NY :lol:

Ale sie narazilam , nastepnym razem bedzie NJ :lol:

http://images.hollywood.com/images/4_365734.jpg

:p :p :p