2112wojtek 25.01.2006 17:28 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Stycznia 2006 Ikea , no wiesz co. No co, no co? Ale ten "kopulak" fajny jest i nie ma obaw o niska temperature. Tak samo konstruuje sie piece do wypalania ceramiki. Calość przykryta jest jak termos dodatkowa scianka.. Ekstra kominek , takiego chlebowego z paleniskiem pod plyta, w ogrodzie nie widzialem jeszcze. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Gość house... 25.01.2006 17:32 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Stycznia 2006 Ikea , no wiesz co. No co, no co? Ale ten "kopulak" fajny jest i nie ma obaw o niska temperature. Tak samo konstruuje sie piece do wypalania ceramiki. Calość przykryta jest jak termos dodatkowa scianka.. Ekstra kominek , takiego chlebowego z paleniskiem pod plyta, w ogrodzie nie widzialem jeszcze. A jak jest milo wieczorem polozyc sie przy swoje wybrance , piecyk grzeje , palace sie drewno strzela. ,cudo . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Chef Paul 25.01.2006 17:33 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Stycznia 2006 Byc moze , jestes w tym ekspertem http://www.superiorclay.com/oven/images/toddoven.jpg ... do stawiania ekspertyz to mnie jeszcze daleko , ale ... pomiędzy warstwy ceramiczne dałbym aluminiową folię termiczną i wełnę mineralną pzdr ps - jak już pisałem dużo zależy od lokalizacji i przeznaczenia urządzenia http://www.chefpaul.5gigs.com/oven/oven3.jpg http://www.chefpaul.5gigs.com/w_f_o.html Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
ewak39 25.01.2006 17:36 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Stycznia 2006 Watek sie ciutek skurczyl... No to niech kwiatuszek sobie poczeka, az znow dojdziemy do nastepnej strony... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Gość house... 25.01.2006 17:36 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Stycznia 2006 ps - jak już pisałem dużo zależy od lokalizacji i przeznaczenia urządzenia Tak aby sie polozyc kolo niego, wieczorem oczywiscie . Z braku laku moze byc urzadzenie . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
2112wojtek 25.01.2006 17:40 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Stycznia 2006 A jak jest milo wieczorem polozyc sie przy swoje wybrance , piecyk grzeje , palace sie drewno strzela. ,cudo . No i ukochana moze cie pocalowac i wylizac ci ...palce po swierzutkiej pieczeni Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Gość house... 25.01.2006 17:42 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Stycznia 2006 A jak jest milo wieczorem polozyc sie przy swoje wybrance , piecyk grzeje , palace sie drewno strzela. ,cudo . No i ukochana mozna pocalowac cie i wylizac ci ...palce po swierzutkiej pieczeni Z takiego pieca , mniami , moze byc nawet ostro brazowa. A na deser ciemna czekolada. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Chef Paul 25.01.2006 17:47 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Stycznia 2006 ... http://www.superiorclay.com/oven/images/toddoven3b.jpg ... house to na "kopułce" ... to granulowany pumex ? pzdr Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Gość house... 25.01.2006 17:51 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Stycznia 2006 ... ... house to na "kopułce" ... to granulowany pumex ? pzdr beton Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
2112wojtek 25.01.2006 17:51 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Stycznia 2006 Chef Paul , ten piecyk na desce kreslarskiej to Twoja konstrukcja? No,no ! Ta Hemeryka uczy ludzi tylu przydatnych rzeczy. A moze Ty masz jakies przygotowanie w tym kierunku? Daj uszczknac rabka tajemnicy Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
martta 25.01.2006 17:55 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Stycznia 2006 ale fajne te piecyki ogrodowe , już kombinuję gdzie sobie taki "walnąć" na swojej maleńkiej działeczce... poproszę o jeszcze Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Gość house... 25.01.2006 17:58 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Stycznia 2006 ale fajne te piecyki ogrodowe , już kombinuję gdzie sobie taki "walnąć" na swojej maleńkiej działeczce... poproszę o jeszcze Bedzie wiecej , teraz mam przerwe na posilek . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
martta 25.01.2006 18:00 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Stycznia 2006 Bedzie wiecej , teraz mam przerwe na posilek . smacznego Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Chef Paul 25.01.2006 18:09 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Stycznia 2006 Chef Paul , ten piecyk na desce kreslarskiej to Twoja konstrukcja? No,no ! Ta Hemeryka uczy ludzi tylu przydatnych rzeczy. A moze Ty masz jakies przygotowanie w tym kierunku? Daj uszczknac rabka tajemnicy ... grillo-wędzarnię, ogrodowy piec chlebowy, i częściowo piwniczkę zaprojektowałem dla własnych potrzeb (piec na bazie doświadczeń i podpowiedzi kolesi z Włoch) ... grillo-wędzarnia już zbudowana i bardzo często w użyciu, piwniczka wybudowana u kolegi (u mnie bardzo wysoko woda gruntowa, ponieważ mieszkam nad samym jeziorem, chyba bym musiał wbić ściankę szczelną co wiąże się z ogromnymi kosztami ) , piec będzie budowany w tym roku ... zawód ... organizacja i zarządzanie ... wielkie hobby to kuchnia - szczególnie w zarysie historycznym, ... dawne rękopisy i starodruki ... na ich bazie powstają moje przepisy kulinarne ... i zdrowa naturalna żywność ... jak najdalej od hipermarketów ... to żarcie to jeden z powodów mojego powrotu do Polski ... tu jeszcze nie wszystko zdążono zepsuć i "zgenetyzować" ... (najstarsi indianie nawet nie pamiętają od jak dawna się tym interesuję ) pzdr Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
2112wojtek 25.01.2006 18:38 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Stycznia 2006 Dzieki Chef Paul ! Bardzo mi sie samcznie na sercu zrobilo.pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
martta 25.01.2006 19:29 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Stycznia 2006 http://www.gregpiec.pl/themes/gregpiec/zdjecia/ulica/8.gif Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
rrmi 25.01.2006 20:24 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Stycznia 2006 ..., ... reasumując: ... USA to wielki i piękny kraj, wspaniali, dumni i szczerzy ludzie (choć jak wszędzie i kretynów nie brakuje) ... poprostu to: moja druga ojczyzna i kocham ją głównie za to, że nigdy nie dano mi odczuć, że jestem kimś gorszym Zgadzam sie z tym .Nie spotkalam do tej pory tylu wspanialych ludzi . Jakos do kretynow nie mialam wielkiego szczescia . Zasadniczo nie dano mi odczuc , ze jestem swieza , kiedy jeszcze bylam Bardziej to chyba w mojej glowie siedzi , moze akcent mi dokucza Moj syn nie ma akcentu , wiec nie ma tego problemu. Pytanie o to skad jestem , zawsze bylo mile i czesto zdarza mi sie spotkac kogos z polskimi korzeniami , kto wypytuje o Polske , o pierogi , o kielbase . Reasumujac moj czas tutaj . Jestem bardzo zadowolona , by nie powiedziec szczesliwa , ze dane mi jest pozyc w takim kraju jak Usa , ale z wielka radoscia wroce do siebie . Jak piszesz Majka nie brakuje w naszej Rodzinie humoru i radosci zycia razem , wiec wszedzie powinno nam byc dobrze. Amen Mojego IP nie komentuje , bo chyba strzal byl wymyslony . Pisalam zawsze , ze jestem w NJ i chyba stad te nowojorskie IP Wiadoma osobo , NJ to nie to samo co NY Ale sie narazilam , nastepnym razem bedzie NJ http://images.hollywood.com/images/4_365734.jpg Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Gość house... 25.01.2006 21:31 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Stycznia 2006 Witam. Pozdrowienia dla ewka39, masz bardzo przyjemny glos. Bede musial sobie ten program zainstalowac, swietna sprawa. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Zochna 25.01.2006 21:35 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Stycznia 2006 a Luc powiedzial ze lepiej ciagnac niz pchac Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Zochna 25.01.2006 21:36 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Stycznia 2006 w ogole to rece precz od renifera Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts