Mis Uszatek1719499023 05.06.2006 01:08 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Czerwca 2006 Trawertyn na podłodze w kuchni i w sieni - to prowokacja, prawda?Chyba już nie ma gorszego kamienia, no może pumeks. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
2112wojtek 05.06.2006 07:34 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Czerwca 2006 Trawertyn na podłodze w kuchni i w sieni - to prowokacja, prawda? Chyba już nie ma gorszego kamienia, no może pumeks. No nie koniecznie prowokacja. Trawertyn to faktycznie kamien porowaty i nasiakliwy ,ale jednak stosuje sie go na podlogi w kuchni i lazience a takze na elwacje zewnetrzne. Zeby jednak byl tam uzyteczny trzeba go na koncu obrobki zywicowac a taki ma juz wytrzymalosc sredniej klasy plytki ceramicznej wg PEI ok. III. Rrmi - dwie ceny masz podane prawdopodobnie ze wzgledu na asortyment. Cena kamienia w obrebie nawet tego samego pozysku bedzie zalezec od grubosci i formatu plyty.Za zywicowanie musisz dolozyc jeszcze pare zlotych, za plomieniowanie placisz inaczej niz za ryflowanie czy mlotkowanie - stad moze byc nawet kilka cen lub firmy każą sobie ustalac ceny indywidualnie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Majka 05.06.2006 07:45 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Czerwca 2006 trawertyn na podloge w kuchni kobito, jecie w knajpach czy sprzątaczka na całym etacie? czy nie widział ktoś zdjęć tarasu drewnianego na kamiennych słupach i do tego z naroznym grilem? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
2112wojtek 05.06.2006 10:54 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Czerwca 2006 trawertyn na podloge w kuchni kobito, jecie w knajpach czy sprzątaczka na całym etacie? A mozesz wyjasnic czemu tak uwazasz? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Majka 05.06.2006 11:36 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Czerwca 2006 mogę pomimo zaimpregnowania, jest to materiał porowaty. Brud wchodzi w te maleńkie szparki. Sa ludzie, którzy przepadają za sprzątaniem i dla nich szorowanie szczoteczko do zębów płytek jest samą przyjemnością. Ja jako osoba leniwa, gnusna i coś-tam-jeszcze , majaca w chałupie męża, 2 dziec i do tego pracujaca od rana do wieczora - takim podlogom we własnym domu mówię - NIE co znaczy, że z checią podeptam je w twoim domku Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
2112wojtek 05.06.2006 17:25 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Czerwca 2006 mogę pomimo zaimpregnowania, jest to materiał porowaty. Brud wchodzi w te maleńkie szparki. Sa ludzie, którzy przepadają za sprzątaniem i dla nich szorowanie szczoteczko do zębów płytek jest samą przyjemnością. Ja jako osoba leniwa, gnusna i coś-tam-jeszcze , majaca w chałupie męża, 2 dziec i do tego pracujaca od rana do wieczora - takim podlogom we własnym domu mówię - NIE co znaczy, że z checią podeptam je w twoim domku Majeczko zywicowanie to nie impregnacja. Tylko takie plytki uklada sie na podlodze, elewacjach, kabinach natryskowych. Te malenkie ,zazywicowane juz szparki sa takiego samego rodzaju jak na ceramicznych plytkach rustykalnych. Zywica jest rodzajem blony , ktora zamyka pory i tworzy warstwe ochronna identycznie jak gruba warstwa lakieru na drewnie. Nie ma wiec obaw co do wnikania i wsiakania brudu w glab jak i trudu sprzatania wiec nawet osobom gnusnym nie sprawi to wiekszej roznicy niz przy sprzataniu z plytek tradycyjnych. Co do mojego domku to...coz, nie przepadam za trawertynem na podlodze no chyba ze w termach - jestem tradycjonalista, wole trvertino na scianie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
JoShi 05.06.2006 19:07 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Czerwca 2006 Wojtku a jak sie sprawuja trawertyny jako blaty lazienkowe ? Czy podobnie jak marmur wymagaja specjalnej troski ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Nefer 05.06.2006 19:09 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Czerwca 2006 mogę pomimo zaimpregnowania, jest to materiał porowaty. Brud wchodzi w te maleńkie szparki. Sa ludzie, którzy przepadają za sprzątaniem i dla nich szorowanie szczoteczko do zębów płytek jest samą przyjemnością. Ja jako osoba leniwa, gnusna i coś-tam-jeszcze , majaca w chałupie męża, 2 dziec i do tego pracujaca od rana do wieczora - takim podlogom we własnym domu mówię - NIE co znaczy, że z checią podeptam je w twoim domku Majeczko zywicowanie to nie impregnacja. Tylko takie plytki uklada sie na podlodze, elewacjach, kabinach natryskowych. Te malenkie ,zazywicowane juz szparki sa takiego samego rodzaju jak na ceramicznych plytkach rustykalnych. Zywica jest rodzajem blony , ktora zamyka pory i tworzy warstwe ochronna identycznie jak gruba warstwa lakieru na drewnie. Nie ma wiec obaw co do wnikania i wsiakania brudu w glab jak i trudu sprzatania wiec nawet osobom gnusnym nie sprawi to wiekszej roznicy niz przy sprzataniu z plytek tradycyjnych. Co do mojego domku to...coz, nie przepadam za trawertynem na podlodze no chyba ze w termach - jestem tradycjonalista, wole trvertino na scianie Oj tak - merbau na podłodze w łazience i trawertyn na ścianach ( przecięty poprzecznym pasem merbau) tak mi się marzy - taki właśnie z "zaklejonymi" dziurkami .......pięknie .............tylko ten kibelek psuje widok Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
2112wojtek 05.06.2006 19:39 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Czerwca 2006 Wojtku a jak sie sprawuja trawertyny jako blaty lazienkowe ? Czy podobnie jak marmur wymagaja specjalnej troski ? zywicowany znakomicie, nie wymaga zadnej troski. Zywica epoksydowa, ktora jest pokryty nie przebarwia sie nawet po zalaniu czarna farba do wlosow Czasem sie to niektorym paniom zdarza hihihi /skad ja to znam?/ Nefer - ściany trawertynowe nie poddawane zalewaniu woda wystarczy nawet jedynie zawoskowac i tez bedzie dobrze/sa tansze i z bliska wygladaja naturalniej/. Zestaw travertino veneciano + merbau - ekstra Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Mis Uszatek1719499023 05.06.2006 21:59 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Czerwca 2006 Trawertyn jest śliczności - zgadzam się, ale żywicowanie go jest po prostu niehumanitarne. Dlaczego go zmuszać do pracy w nieludzkich warunkach, skoro on się do tego nie nadaje? I dostać na koniec taki prawie-plastik. Płomieniowac nić można, inne formy obróbki - być może, ale po co, kiedy on już ma swoją fakturę. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
2112wojtek 05.06.2006 22:20 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Czerwca 2006 Mis widze koszerny jest i koneser Pewnie! Piekne to by bylo, zeby ludzie chcieli nature taka jaka jest przyjac i nie poprawiac jej urody, ale... co zrobic? Mnie tam woskowany na ten przyklad wystarcza i na podlodze byc nie musi a taki chropawy i brudzacy sie jest najladniejszy. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Mis Uszatek1719499023 05.06.2006 22:57 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Czerwca 2006 Aha. A taki na przykład wątek "szczerość materiału" - ciekawe jak by się przyjął na tym forum? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Majka 06.06.2006 08:54 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Czerwca 2006 Wojtek, dzięki za wyjaśnienie Wychodzi na to, że każdy porowaty materiał mozna tak zabezpieczyć A ile to kosztuje? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Zochna 06.06.2006 20:15 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Czerwca 2006 Aha. A taki na przykład wątek "szczerość materiału" - ciekawe jak by się przyjął na tym forum? albo " materializm szczerosci " Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Zochna 06.06.2006 20:17 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Czerwca 2006 http://www.kingasliwa.pl/realizacja/w7.jpg Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Zochna 06.06.2006 20:18 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Czerwca 2006 http://www.kingasliwa.pl/realizacja/rezydencja/3.jpg Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Zochna 06.06.2006 20:30 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Czerwca 2006 http://www.kingasliwa.pl/realizacja/sz2.jpg Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
anSi 06.06.2006 20:30 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Czerwca 2006 http://www.kingasliwa.pl/realizacja/w7.jpg Fajne te schody, a ja u tej pani znalazłam takie cóś http://www.kingasliwa.pl/realizacja/radomsk01.jpg albo " materializm szczerosci " albo "materializm dialektyczny" Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Zochna 06.06.2006 20:44 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Czerwca 2006 ja wlasnie na schody patrze - bo odkrylam w projekcie dwie kolumny ( ) konstrukcyjne - w okolicach schodow.. i co ja mam poczac z temi kolumnami wywalic nie mozna .. albo "materializm dialektyczny" a.. ale to klasyka Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
anSi 06.06.2006 20:59 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Czerwca 2006 ...i co ja mam poczac z temi kolumnami wywalic nie mozna .. Wychodzi, ze schody miedzy kolumnami, czy tak? a.. ale to klasyka No i dlatego ....widmo krazy nad Europa.... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts