2112wojtek 18.09.2006 21:19 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Września 2006 Wojtek czy ten dom stoi w stanach na przylądku dorszy? http://img57.imageshack.us/img57/1521/capecod3sw7.jpg Brawo! Od razu widac, ze prawdziwy Zeglarz To typowy Cape Cod jeden z kilkunastu charakterystycznych stylow hamerykanskich. Flaszka dla Jeziera Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
2112wojtek 18.09.2006 21:24 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Września 2006 http://www.split.info/images/front.jpg O, ja tez mam Split. A ten domek, co tak na atrape wyglada , to mi przypomina kraje polnocne... skandynawskie moze... Jasne , ze skandynawskie i piekne jak to w Szwedzkiej Dalmacji Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Zochna 18.09.2006 21:32 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Września 2006 Zeljka - ładny Split wowJezier Ja , nieuk to myslalam, ze moze Irlandia albo Szkocja tyko ze łupkiem kamiennym powinien byc pokryty, za przeproszeniem Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Żelka 18.09.2006 21:34 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Września 2006 Panie Wojtku, prosze tu zerknac, czy to nie podobne do tego Twojego? Ale patrz tak jak zwikly smiertelnik, nie jak spec od tego i tamtego... http://www.scanhome.ie/traditional.php Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
2112wojtek 18.09.2006 22:04 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Września 2006 Panie wojtku, prosze tu zerknac, czy to nie podobne do tego Twojego? Ale patrz tak jak zwikly smiertelnik, nie jak spec od tego i tamtego... http://www.scanhome.ie/traditional.php Bardzo trafnie Pani Zeljko ale troche nie bardzo Cape Cods to domy w jedny z najstarszych stylow ameryki. Charaktrystyczne jest , ze sa symetryczne ale elewacja frontowa w przeciwienstwie do Twoich skandynawskich nie ma wyszczegolnionego frontonu a drzwi sa elementem wspolnej fasady. Niemal wszystkie CapeC maja okiennice a czasem w dachu dormery /facjatki/ no a komin zawsze jest elementem symetrii , lub wywalony i przylepiony z boku budynku po obu stronach. Podobienstwo tkwi w spadzistym dachu i proporcjach a takze w tym, ze Cape C's stawiane sa na planie prostokata lub kwadratu http://img170.imageshack.us/img170/4811/capecod1dj4.jpg Widac to chyba dobrze Ale moze byc tez i tak , bo Cape Cods w ortodoksyjnej wersji to takze domy dosyc obszerne. Tu zepsuto architekture /pewnie w celu komercyjnym/ poprzez dolozenie werandy i zrobienie dachu mansardowego ale z ukladu widac, ze to przeflancowany cape cod http://img85.imageshack.us/img85/6308/capecod2vl1.jpg Masz jednak racje kojarzac oba style. Cape Cods budowany byl najczesciej nad morzem w miasteczkach rybackich Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
ewa 19.09.2006 06:13 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Września 2006 ewa - dziekuje bardzo, znalazlam. bardzo mily Pan i pewnie doby fachowiec.. niestety, zalatany i to doslownie ..bo za chwile leci do Szwecji... No chyba żartujesz!!?? Niedawno z nim rozmawiałam i umawialiśmy się na przyszły rok na przerabianie okien połaciowych na jaskółki. I nic nie mówił o wyjeździe. To może wróci??? Bo jak nie to 3City straci jednego z najlepszych dekarzy. Oj będzie kiepsko. Stolarzy już nie mamy. Ostatni jakiego znalazłam (od obróbek) przekwalifikowuje się na barmana. Nie macie tam w Hameryce zbędnych stolarzy?? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Żelka 19.09.2006 08:04 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Września 2006 Dzienki Panie Wojtku za wyjasnienie. Co prawda te domy nadal dla mnie sa podobne. Jak bladynka do brunetki. I to baba i to baba. Jak wiadc trafnie wybrales profesje=zamilowanie. Bo u Ciebie "diabel tkwi w szczegolach"... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Jezier 19.09.2006 11:56 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Września 2006 A jaka nagroda za rozwiazanie zagadki? Jak flaszka to ja moge zgadywac , a jak lizaki to nie to Jezier z nami na dluzej zostanie Siedzę już tu pięć lat, ale zostanę jeszcze długo gdzie ja znajdę takie fajne miejsce Brawo! Od razu widac, ze prawdziwy Zeglarz To typowy Cape Cod jeden z kilkunastu charakterystycznych stylow hamerykanskich. Flaszka dla Jeziera Wystarczyłby lizak Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
rrmi 22.09.2006 09:29 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Września 2006 Przepraszam , mam pytanie!! Czy my tutaj strajkujemy? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
anSi 22.09.2006 09:32 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Września 2006 E...strajk to chyba nie jest...lenistwo blogie jedynie...placek ze sliwkami robie i tak sie zastanawiam, czy szaroniebieska elewacja bedzie sie dobrze prezentowala wsrod swierkow zielonych i domkow drewnianych Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
anSi 22.09.2006 09:35 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Września 2006 O lazience tez mysle, czy do jasnoszarych i miejscami jasnozoltych kafli pasowalby namalowany na scianie Pocalunek Klimta. Tak vis - a - vis kibelka by ten pocalunek byl... Ot i takie kulinarne mysli w to piatkowe przedpoludnie mnie nekaja Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
rrmi 22.09.2006 10:05 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Września 2006 Z tym pocalunkiem to nie wiem Moze Miszcz bedzie bardziej ode mnie kompetentny Mnie to prawa reka swedzi , bede sie z kims witala dzisiaj Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
anSi 22.09.2006 10:20 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Września 2006 ... Mnie to prawa reka swedzi , bede sie z kims witala dzisiaj To dzisiaj te chrzciny dzialki? Nic dziwnego, z ta reka Prosze o mnie cieplo myslec, ja w robocie popoludniem bede Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
rrmi 22.09.2006 11:09 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Września 2006 Prosze o mnie cieplo myslec, ja w robocie popoludniem bede My i po jednym za Ciebie wypijemy , Kochaniutka Jesli ktos jeszcze chce , zeby za Niego wypic to prosze sie zapiasac Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Maxtorka 23.09.2006 06:28 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Września 2006 Prosze o mnie cieplo myslec, ja w robocie popoludniem bede My i po jednym za Ciebie wypijemy , Kochaniutka Jesli ktos jeszcze chce , zeby za Niego wypic to prosze sie zapiasac No kurna ja kciałam , ale teraz to juz po ptokach Hmmmm , mam nadzieję że to tylko światowa prapremiera chrzcin była i co za tym idzie będą następne Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Mohag 23.09.2006 07:46 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Września 2006 Wczoraj chlapnelam za rrim-iniowa dzialeczke, oby dobrze dom pod kolumnami rosl...a wiadomo ze do rosniecia potrzebna jest jakas ciecz kurde wymyslilam sobie ze w drewnianych schodach wewnetrznych w stopnicach wstawie sobie dwie plytki gresowe, tam gdzie sie "stapa"... kamieniarz obrobi mi brzeg na okraglo, ale nie wiem co na to stolarz Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
rrmi 25.09.2006 06:58 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Września 2006 Tak czulam , ze cos jest na rzeczy , bo jakos tak dzialka ladniej wyglda. Dziekuje Mohag Ja rowniez opilam kogo trzeba. Maxti mialas czkawke ? Powklejalabym , ale ten internet z telefonu jest wolny Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
anSi 25.09.2006 21:25 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Września 2006 Jesien idzie...czas powroty, czas powrotu A kto mi powie, co to coś na dachu jest? http://www.lelavandinprovence.com/images/gallery_02_studio.jpg Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
tola 25.09.2006 21:56 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Września 2006 anShiWydaje mi się, że na tym dachu jest dachówka o nazwie " mnich i mniszka", zakładając, że o to pytałaś. Mocno zniszczona już. http://www.tercjarze.dominikanie.pl/fotki/dachowka.jpg Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
anSi 25.09.2006 22:00 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Września 2006 Tolu wlasnie o to pytalam Ladnie sie ten mnich z mniszka prezentuja, mimo ze..., a moze dlatego, ze zebem czasu nadgryzieni Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts