Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Recommended Posts

Oczywiście przebieg, cena, stan ogólny, wyposażenie...

Ale po czym poznać, że auto na pewno jest bezwypadkowe? (odcienie lakieru???)

I czy przebieg nie jest zaniżony (np. zniszczona/poprzecierana kierownica świadczy o dużym przebiegu, tak samo jak "zyżyty"fotel kierowcy).

Macie swoje sposoby? Pomysły?

Bardzo proszę o rady.

https://forum.murator.pl/topic/42853-na-co-zwraca%C4%87-uwag%C4%99-kupuj%C4%85c-u%C5%BCywane-auto/

Jak już teraz masz rozterki to lepiej zainwestuj w rzeczoznawcę z PZMot'u

Albo kup nowy w salonie, zreszta i tam moze byc wadliwy ale przynajmniej daja gwarancje

Pozdrawiam

Nowy odpada.

A wątpliwości co do konkretnego auta nie mam.

Po prostu zaczynam poszukiwania i nie wiem, na co zwracać uwagę.

Nie mam doświadczenia z autami używanymi - jeździłam zawsze od nowości.

Nowy odpada.

A wątpliwości co do konkretnego auta nie mam.

Po prostu zaczynam poszukiwania i nie wiem, na co zwracać uwagę.

Nie mam doświadczenia z autami używanymi - jeździłam zawsze od nowości.

Warto pożyczyć taki mały przyrządzik, którym można zmierzyć grubość powłoki lakierowej, przykładająć go do powierzchni karoserii w wielu kolejnych miejscach.

Wykryjemy w ten sposób miejsca które były szpachlowane i malowane (po wgnieceniach i klepaniu).

Warto pożyczyć taki mały przyrządzik, którym można zmierzyć grubość powłoki lakierowej, przykładająć go do powierzchni karoserii w wielu kolejnych miejscach.

Wykryjemy w ten sposób miejsca które były szpachlowane i malowane (po wgnieceniach i klepaniu).

No i ?

trochę się znam na autach i wypadkowości/usterkowości - chętnie pomogę i doradzę (oczywiście za darmo); posiadam też interfejs diagnostyczny i mogę sprawdzić elektronicznie - niestety w ograniczonym zakresie (głównie Mitsubishi)

w grę wchodzi tylko 3miasto i okolice - to druga wada

generalnie - z doświadczenia - nie wierzę w przebiegi aut - nawet te z kompletem dokumentów mają przekręcone liczniki; oszukują prawie wszyscy - za granicą też

w razie czego - kontakt na PM lub mail