Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Co robią faceci na budowie... :P

Adela

Recommended Posts

To jest dosyć ciekawe pytanie.Na przykład jest sobie wielu robotników i 3 przycina dachówkę.Stojąc sobie na rusztowaniu przycinając dachówkę rzucają szczątki z dachówek nie patrząc się

gdzie...Na naszej budowie o mało nie dostałam w głowę!Inny rodzaj

facetów siedział popijając browarkiem , a co robią kobiety na budowie:

1)podają kawę "skonanym"facetom zmęczonymi przeniesieniem 1 worka cementu...

2)pomagają w urządzaniu wnętrz

JEDNYM SŁOWEM POWIEM KOBIETY GÓRĄ!!!

Nie ma w Polsce nakazu wynajęcia konkretnej ekipy.

Mamy wolny rynek i konkurencję.

Pamiętaj, że na miejsce każdej ekipy czeka następna chętna do pracy.

Jak Tobie pasuje ekipa pijąca browar zamiast wody czy herbaty, nieprzestrzegająca BHP to jest Twój problem.

Ja jak zobaczyłem puste puszki po piwie to po pierwsze kazałem to sprzątnąć i zapowiedziałem, że jak zobaczę to drugi raz to wywalę całą ekipę. POSKUTKOWAŁO.

Potem poszedłem za ciosem i powiedziałem, że nie ma rzucania petów naokoło i pod siebie, bo to już jest dom. Zmusiłem ich tym samym do trzymania porządku na budowie.

• 4 years później...
  • 3 weeks później...
najbardziej mnie rozbawił tekst o czekających na pracę ekipach i możliwości łatwej zmiany :o :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: ]

Nie jest aż tak źle, trochę już się polepszyło - może dlatego, że mamy końcówkę okresu budowlanego :roll: - ja w każdym razie (fakt, że dzięki Forumowiczom), nie miałam problemów ze zmianą ekipy 8)

Ożywiając wątek, pozdrawiam