Roose 31.12.2002 12:59 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 31 Grudnia 2002 - w olejowych wymienia się dysze, - w gazowych atmosferycznych palniki to takie rury z kalibrowanymi otworami, reduktorem się ustawia ciśnienie gazu, czyli ich wydajność,- ilością członów można regulować powierzchnię grzewczą czyli moc,- zasada jest taka że cała powierzchnia grzewcza musi być ogrzewana przez palnik, czyli musi być on na całej powierzchni,nie może byc tak, że zdemontujecie jakąś dyszę i część kotła będzie nieogrzewana, w żeliwnym powstające naprężenia spowodują pęknięcie członu. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Gość JerryCool 31.12.2002 13:38 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 31 Grudnia 2002 Czyli o ile dobrze rozumiem, jestem "skazany" na taką moc pieca jaką kupiłem ? odpada zaślepianie dysz, czy wyjmowanie członów ? A pieniędzy mi nie szkoda na ten piec bo i tak kupiłem w cenie przeciętnego wieszaka z zasobnikiem. Martwię sie tylko o różnice w kosztach eksploatacji Wszystkiego najlepszego w Nowym Roku !!! PS Jak bedziecie wracali z Sylwestra to uważajcie na palce (u rąk) żeby wam ludzie nie nadeptali na nie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts