agiszonek 27.10.2005 13:00 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Października 2005 dostałam kilkanaście róż i troche boje sie je sadzić na zimę, tym bardziej ze jeszcze do konca nie wiem gdzie chcialabym je miec. czy jest jakis sposób na przezimowanie krzewów? Z teg co czytałam zimująw kopczykach, więc nie potrzebują światła. Może nieogrzewana piwnica i skrzynka z ziemią byłyby rozwiązaniem ?pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Wciornastek 27.10.2005 17:03 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Października 2005 Mimo wszystko wsadziłabym je do gruntu, zawsze przesadzić można, i normalnie ochronić na zimę kopczykiem z torfu, gałazkami lub nawet ziemią. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Patsi 28.10.2005 07:25 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Października 2005 ja ma różę pnącą silnie rozgałęzioną, wysoką na jakieś 1,5 m i nie mam pojęcia, czy obcinać gałązki na zimę, czy pozwolić, by w razie potrzeby same odpadły A ten kopczyk to jaki wysoki zrobić?! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
agiszonek 28.10.2005 09:38 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Października 2005 no wlasnie, mam zakopac w ziemii cale róże ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
EWA-S 28.10.2005 10:28 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Października 2005 wkopać poniżej punktu szczepienia to takie zgrubienie powyżej korzeni i obsypać kopczykiek torfu liscmi powyżej tego zgrubienia aby miejsce szczepienia było ochronione przed przemarznieciem.Wiosną przekopać na własciwemiejsce w ogrodzie przez zimę bedzie czs na zastanowienie gdzie a latem cieszyć sie pieknym widokiem Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
agiszonek 28.10.2005 10:32 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Października 2005 a jak gęsto można posadzić takie krzaki na przezimowanie i kiedy na wiosnę rozsadzac na docelowe miejsca ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
EWA-S 28.10.2005 15:27 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Października 2005 GĘSTOŚĆ SADZENIA TERAZ NA PRZETRWANIE NIE MA CHYBA WIĘKSZEGO ZNACZENIA PEWNIE MOGŁYBYBYĆ NAWET W JEDNY DOŁKU DOBRZE OBSYPANE ZIEMIĄ ABY NIE BYŁO WOLNYCH PRZESTRZENI MIEDZY NIMI A NA WIOSNE SADZIC KONIEC KWIETNIA -MAJ ZANIM ROSLINY ROZPOCZNA WEGETACJE Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
hanka55 20.09.2006 20:49 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Września 2006 Moja Rosarium Untersen po 2 latach http://images3.fotosik.pl/171/50302c4340179dd9.jpg Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts