Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Wylewka i temperatura w spizarce

mmmad

Recommended Posts

Mam w projekcie malutka spizarke (ok. 2 m2) tuz obok kuchni. Kuchnia ma miec podlogowke. Calosc jest nad piwnica. I po glowie chodzi mi takie pytanie: jak zrobic wylewke pod ta spizarke, tzn. czy dac tam styropian tak jak w calej kuchni, czy nie i zrobic wylewke bezposrednio na stropie.

Spizarka z zasady ma byc chlodniejsza (ma dodatkowo kanal "ZET" do wentylacji) i stad moj problem.

Ja miałem trochę mniejszą, bo nie mam piwnicy. Reszta bardzo podobnie jak u Ciebie. Pod wylewkę w spiżarni nie dałem styropianu. Wiosną faktycznie było zauważalnie chłodniej. Żadnych negatywów nie stwierdziłem. Jak jest piwnica, efekt chłodzący będzie pewnie mniejszy, jeśli w ogóle. Chyba żeby w tej piwnicy urządzic małą lodownię :wink: A właściwie te rzeczy, które lubią niższą temperaturę możesz trzymać w piwnicy, czy nie?

Mam w projekcie malutka spizarke (ok. 2 m2) tuz obok kuchni. Kuchnia ma miec podlogowke. Calosc jest nad piwnica. I po glowie chodzi mi takie pytanie: jak zrobic wylewke pod ta spizarke, tzn. czy dac tam styropian tak jak w calej kuchni, czy nie i zrobic wylewke bezposrednio na stropie.

Spizarka z zasady ma byc chlodniejsza (ma dodatkowo kanal "ZET" do wentylacji) i stad moj problem.

witam prześledziłem uwagi innych co do tego tematu

moja rada jest banalnie prosta , należy zastosować styropian lecz nie montować grzejnika lub innego żródła ciepła w tym pomieszczeniu ot i wszystko

pozdrawiam janzar