mmmad 27.10.2005 16:14 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Października 2005 Mam w projekcie malutka spizarke (ok. 2 m2) tuz obok kuchni. Kuchnia ma miec podlogowke. Calosc jest nad piwnica. I po glowie chodzi mi takie pytanie: jak zrobic wylewke pod ta spizarke, tzn. czy dac tam styropian tak jak w calej kuchni, czy nie i zrobic wylewke bezposrednio na stropie.Spizarka z zasady ma byc chlodniejsza (ma dodatkowo kanal "ZET" do wentylacji) i stad moj problem. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
AVID 27.10.2005 23:59 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Października 2005 Też sie nad tym zastanawiałem ale nic nie wymysliłem może ktoś nam pomoże Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mmmad 28.10.2005 09:14 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Października 2005 Mial/ma ktos jeszcze taka zagwozdke? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mzawadzk 28.10.2005 09:24 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Października 2005 Abstrahując od podłogówki nie widzę problemu, żeby w dowolnej części pomieszczenia nie dać styropianu - mam tak u siebie z różnych powodów. Oczywiście izolacja typu folia powinna być.BTW: wylewka bez styropianu jest mocniejsza niż z. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Tomasz M. 28.10.2005 09:28 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Października 2005 Ja miałem trochę mniejszą, bo nie mam piwnicy. Reszta bardzo podobnie jak u Ciebie. Pod wylewkę w spiżarni nie dałem styropianu. Wiosną faktycznie było zauważalnie chłodniej. Żadnych negatywów nie stwierdziłem. Jak jest piwnica, efekt chłodzący będzie pewnie mniejszy, jeśli w ogóle. Chyba żeby w tej piwnicy urządzic małą lodownię A właściwie te rzeczy, które lubią niższą temperaturę możesz trzymać w piwnicy, czy nie? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
janzar 28.10.2005 16:04 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Października 2005 Mam w projekcie malutka spizarke (ok. 2 m2) tuz obok kuchni. Kuchnia ma miec podlogowke. Calosc jest nad piwnica. I po glowie chodzi mi takie pytanie: jak zrobic wylewke pod ta spizarke, tzn. czy dac tam styropian tak jak w calej kuchni, czy nie i zrobic wylewke bezposrednio na stropie. Spizarka z zasady ma byc chlodniejsza (ma dodatkowo kanal "ZET" do wentylacji) i stad moj problem. witam prześledziłem uwagi innych co do tego tematu moja rada jest banalnie prosta , należy zastosować styropian lecz nie montować grzejnika lub innego żródła ciepła w tym pomieszczeniu ot i wszystko pozdrawiam janzar Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
pmg 28.10.2005 19:50 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Października 2005 dokladnie: brak zródla ciepla (w tym tez brak okna) = chlodno Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Piotr J. 30.10.2005 06:41 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Października 2005 NIe dając grzejnika, a dając styropian to w lecie nie będzie róznicy. Ja nie dałem ani styropianu , ani grzejnika, tylko izolacje i jest OK. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mmmad 31.10.2005 08:08 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 31 Października 2005 Mam piwnice, ale zonka sie uparla na spizarke przy kuchni, "bo nie bedzie biegac codziennie po dwa ziemniaki do piwnicy". Jasne, ze grzejnika nie bedzie w samej spizarce, ale stojaca obok kuchnia z aneksem salonowym (albo odwrotnie ) i tak bedzie spizarke ogrzewac. Folie na pewno poloze. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Lawy 31.10.2005 08:37 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 31 Października 2005 mam spiżarkę - obniżyłem ją o dwa stopnie w dół (nie mam piwnicy) i nie dałem styropiany, jedynie papa, folia i wylewka. Jak będzie to dopiero zobaczę. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
elczak 31.10.2005 13:07 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 31 Października 2005 Mamy spiżarnię zaraz obok kuchni od północy, nie mamy styropianu jest tam zimno i o to chodzia, a w kuchni jest podłógówka. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts