Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Recommended Posts

Wojtku, co jest polozone na tej scianie przy umywalce ? czy to jest czesc szafki ? tylko jestem ciekawa jak ktos sobie bedzie myl zeby nad umywalka walac lokciem w ta szafke, no chyba ze jest leworeczny :wink:

Umywalka jest wstawiona pomiedzy dwie nisze - szafki i scianki sa z obu stron . Zdjecie mocno przeklamuje , robione zbyt "waskim" obiektywem. a lokcia sobie nie rozbijesz, nie ma takiej mozliwosc. Szerokosc umywalki to az 98cm glebokosc 48 a glebokosc szafki zaledwie 28, wiec zeby uszkodzic sobie reke musiala bys byc strasznym krotkowidzem i myc zeby z lokciem przy lustrze na co i tak nie pozwala umywalka :lol: :lol: W sytuacji istnienia szafek po obu stronach, nie wazne czy jest ktos prawo czy leworeczny :lol: rozwalil by oba lokcie. Nawet przyciskajac sie.. tym..eeee, no... o frontem biodra do umywalki, lokiec jest spoko oddalony od krawedzi scianki bocznej o ok 40cm :lol: :lol: Testowane na czlowiekach.

Inna sprawa , ze w tym pomiszczeniu raczej sie zebow tak czesto nie myje :p , to lazienka przy saunie.

Na sciankach szafek przy umywalce jak i w calej lazience polozony jest woskowany trawertyn.

Tu bedzie troche lepiej widac, chociaz perspektywa i tak przeklamuje proporcje a i fotograf bez doswiadczenia :wink: robil zdjecie robocze dla siebie wylacznie, nie do pokazywania, stad i swiatlo i kadrowanie do d....

https://forum.murator.pl/topic/42899-ceramika/page/14/#findComment-965376

• Odpowiedzi 317
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

Mohag no coś ty nie chciałam straszyć, a zresztą ta moja koleżanka to taka troche nawiedzona jest :-? ( co do porządków oczywiście)

Ale co do pękających ścian to kurcze spory problem- bo jak Luc napisał, fakt, że płytek zawsze jest więcej- ale tutaj raczej chodzi o to, że ileż można dłubać się z tymi płytkami i znowu rozwalać częśc ściany- brrr.. już niech sobie lepiej ta rysa jest. Zresztą fachowcy są tacy super, że zamiast dwóch płytek rozwalą pół ściany- bo przecież inaczej się nie da. Tak jak u mnie na ganku- zamiast jednego stopnia wymienili "niechcący" cztery-bo tak mocno się trzymały- no i parę stówek w plecy :evil:

U mnie po roku mieszkania nareszcie wykończyliśmy górę- myślałam, ze mnie szlag trafi- tyle sprzątania to chyba nigdy nie miałam- kurz wieszał się na rzęsach. Tragedia. No ale już mamy fajniutko, czyściutko i piękniutko :lol:

https://forum.murator.pl/topic/42899-ceramika/page/14/#findComment-965410

A to zdjecie juz calkiem inaczej wyglada 8) teraz to juz nawet oko mozna sobie zrobic po zazyciu dobrodziejstw saunowych ... ja jednak przy mojej slepocie musiala bym przycisnac mocno lono czy jak to tam sie nazywa :wink: do umywalki.

Wojtku, to jeszcze jedna sprawa... jak ten trawertyn zostal polozony na drzwiach szafkowych tz z czego te drzwi, czym przyklejone i co z kantami. Te kanty mnie bardzo interesuja.

A zdjecia sa super 8) co mi po "katalogowych" zdjeciach pieknej kuchni, jak zdjecie jest robione w pomieszczeniu o dwoch scianach albo metrazu 50m2, doswietlone tysiacami watow... a moja kuchnia ma 16m2 i jest do tego naprzyklad na parterze, gdzie wiadomo ze sufit jest zawsze ciemny :wink:

gorgu77 to moze ta kolezanke mozna by bylo skaptowac do robienia porzadkow po budowlanych 8) :wink:

U mnie jeszcze droga daleka do fajniutko, czysciutko i piekniutko :roll: Moze do poznej wiosny skoncze, ale u mnie nie ma pospiechu i czy to bedzie wiosna, czy lato, czy nastepne swieta to mi jest rybka 8)

https://forum.murator.pl/topic/42899-ceramika/page/14/#findComment-965551

Wojtku, to jeszcze jedna sprawa... jak ten trawertyn zostal polozony na drzwiach szafkowych tz z czego te drzwi, czym przyklejone i co z kantami. Te kanty mnie bardzo interesuja.

:o :o

Ale fajnie pozartowalismy sobie :p :p

Kanty najlepiej wyprowadza sie szpachelka :wink: Powaznie.

:lol: :lol:

https://forum.murator.pl/topic/42899-ceramika/page/14/#findComment-965622

ha niby tak, obrazy tez sie szpachelka "maluje" 8) :wink:

w mojej mniejszej lazience jest cos takiego jak na tej fotce, tylko ze zamiast pieknych szafek sa kominy :lol: umywalka bedzie w tym samym miejscu, tylko ja ta wneke zabuduje.... wysune umywalke i tam zrobi mi stolarz szafke tz nad umywalka az do samego sufitu. Na drzwiach chce przykleic lustro, stad moje pytanie o kanty.

zarty zawsze umilaja rozmowy :wink:

https://forum.murator.pl/topic/42899-ceramika/page/14/#findComment-965741