Alanta 23.01.2002 09:32 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Stycznia 2002 Droga Redakcjo, jak to jest z prawami autorskimi, czy można na łamach forum cytować cudze dzieła, oczywiście z podaniem źródła, ale bez zgody autora (raczej ciężko ją byłoby uzyskać )? Wiem, że dzienniki ustaw nie są objęte prawami autorskimi, więc można je dowolnie cytować, ale jak to jest z książkami i artykułami? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Gość 24.01.2002 14:05 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Stycznia 2002 Przepraszam Alanta, że Ciebie kiedyś zacytowałem w pewnym towarzystwie. Możliwe, że naruszyłem twoje prawa autorskie. Dlatego nie jestem ekshibicjonistą i nie będę się odkrywał. Ale pytanie, które zadałaś popieram. Musimy wiedzieć co nam grozi. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Gość 24.01.2002 14:07 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Stycznia 2002 Cytat zaczerpnąłęm z twoich wypowiedzi. Jeszce raz przepraszam, nawet bardzo. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Agnicha 24.01.2002 14:46 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Stycznia 2002 Alanta - słoneczko, nie wiem co odpowie Ci redakcja, ale ja wtrącę kilka zdań w tym temacie, które łyknęłam na studiach. Otóż z tego co wiem cytować i powoływac się na cudze wypowiedzi można pod warunkiem, że nie podaje się ich jako własne - to oznacza, że w nawiasie lub przypisie należy podać autora i źródło Na pewno nie można czerpać korzyści finansowych z cudzych dzieł czy przemyśleń bez zgody autora, ale jeśli cytujesz powołując się na kogoś, np. jako autorytet w dziedzinie to droga wolna. (trzeba jednak uważać żeby nie zmienić kontekstu zdania) pozdrowionka Agnicha Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Alanta 25.01.2002 12:51 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Stycznia 2002 Anonimowy, zgadzam się na cytowanie moich wypowiedzi pod warunkiem, że nie będziesz ich przytaczał jako własnych i nie zmienisz kontekstu . Agnicha dzięki, jesteś skarbem na forum. [ Ta Wiadomość była edytowana przez: Alanta dnia 2002-01-25 13:53 ] Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Agnicha 25.01.2002 13:17 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Stycznia 2002 Alanta dziękuję, ale ostrożnie zkomplementami bo obrosnę w piórka i co wtedy Uściski Agnicha Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts