Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Jak ukryć pralkę w łazience

EWA-S

Recommended Posts

W 12m łazience rodzinnej musze wstawić pralkę /nie mam pralni / jak ukryć ją .Usytuawanie jej jest też fatalne bo na ścianie na wprost drzwi wejściowych jest wannna ,umywalka,miejsce na szafke i pralka.Nie mam pomysłu co zrobić.Może macie pomysł albo już w swoich łazienkach to przerabialiscie,może jakieś zdjęcia?Będę bardzo,bardzo wdzięczna

• Odpowiedzi 69
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

To jest zdjęcie łazienki Dopusera ( :lol: ):

http://foto.onet.pl/upload/27/19/_547113_n.jpg

z komentarzem:

"Za kominem stoi pralka (dlatego jej nie widać ), a półka na której stoi kwiatek zawiera pod spodem schowek na kosz na brudne rzeczy... komoda pod umywalkami stanowi schowek na proszki, ręczniki, etc... "

Bardzo mi sie podoba. gdybym nie miała pralni, tez bym tak robiła.

To ma być tylko inspiracja!

Zamiast komina mozna zrobić samą ściankę, która przedziela łazienkę. Jak na zdjęciu, kórego nie wkleiłam :lol:

Coś się dzieje z moim albumem na onecie - nie mam dostępu do zdjęć i nie wkleja mi, nie wiem jescze czemuż...

ja mam ścianki :) zapytałam przewrotnie ;)

Mnie takie ścianki bardzo sie podobają. Jescze nie wiem czy u siebie zmieszczę, ale bardzo chciałabym tez podzilić soja na poddaszu na pół.

Łazienka Dopusera to dla mnie jedna z najładniejszych na forum. Oczywiście nie birąc pod uwagę tych cudownych salonów Tubądzina Mimi i innych wielkopowierzchniowych cudów...

DZIEKI ZA POMOC MOZE JESZCZE KTOS COŚ WYMYŚLI ŁAZIENKA JEST 4.40NA 2.60 I NA TEJ SZEROKIEJ ŚCIANIE NA WPROST MUSI STANĄĆ PRALKA TAK GŁUPIO WYMYSLIŁAM WIĘC WYSOKI MUREK TO TAK NIEBARDZO MI PASUJE ALE PODPOWIEDZ DAŁA MI DO MYSLENIA ŻE MOGE JA OBUDOWAĆ TA JAKBY POD BLAT REZYGNUJĄC Z WYSOKICH SZAFEK A BAZUJAC NA NISKICH JESZCZE RAZ DZIEKI ZA POMOC

Ewa-s, ja bede miala pralke w szafce, chociaz szafka to za duzo powiedziane. Bedzie to raczej konstrukcja stojaca, gora, boki i dwoje drzwi z przodu. Pralka bedzie stala na podkladce anty poslizgowej.

Szafka bedzie miala metr dlugosci, w wiekszej czesci bedzie stala pralka, z normalnie otwieranymi drzwiami, pozniej bedzie scianka oddzielajaca i w miejszej czesci bedzie metalowy kosz na brudy, przymocowany do drugich mniejszych drzwiczek uczylnych od gory.

Ewa-s, ja bede miala pralke w szafce, chociaz szafka to za duzo powiedziane. Bedzie to raczej konstrukcja stojaca, gora, boki i dwoje drzwi z przodu. Pralka bedzie stala na podkladce anty poslizgowej.

Szafka bedzie miala metr dlugosci, w wiekszej czesci bedzie stala pralka, z normalnie otwieranymi drzwiami, pozniej bedzie scianka oddzielajaca i w miejszej czesci bedzie metalowy kosz na brudy, przymocowany do drugich mniejszych drzwiczek uczylnych od gory.

:D Calkiem ciekawa koncepcja :)

Proponuję zrobić z dwóch stron scianki na stelazu np z płyty osb i tam wsadzić pralkę. Z przodu mozna załozyc albo roletę podobna jak na oknach, ale widziałem tez żaluzje.

Np taka: http://www.akces-iwonicz.com.pl/pl/produkty/roleta398x2106.jpg

Nad pralką bedzie mozna zrobić półki.

Ja tak bede miał. No podobnie :D

Jeśli umywalka jest w jednym ciągu z szafką i pralką to możesz zbudowć komodę - z jednym blatem przykrywającym wszystkie trzy szafki : na umywalkę (wpuszczaną w blat lub nablatową - wtedy w tej szafce możesz trzymać ścierki i detergenty), szafkę obok na brudną bieliznę i szafkę, w której ukryta jest pralka.

Tu jest rozwiązanie z pralką i szafką na brudną bieliznę (trochę ją ucięło - ta z prawej) ukryte w komodzie.

http://img289.imageshack.us/img289/6603/dscn201126ug.th.jpg

http://img289.imageshack.us/img289/1111/dscn20120lv.th.jpg