Do_rota 08.11.2007 18:11 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Listopada 2007 "Jak ukryć pralkę w łazience?" przysypać praniem! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Do_rota 08.11.2007 18:16 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Listopada 2007 A tak poważnie to bardzo mi się podobają pomysły na tym forum. Świetne są pralki zakamuflowane w skosach i szafkach.Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Guska1719505912 20.12.2009 17:07 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Grudnia 2009 taki mały OT jak można zakamuflować takie pralki? http://www.gadget4girls.com/images/direct_washing_machine.jpg cudne są. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Firiel7 03.03.2010 22:55 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Marca 2010 A ja wymysliłam tak: http://i45.tinypic.com/300v668.jpg Pralka będzie ukryta pod blatem z g-k obłożonym płytkami - zamykana na drzwiczki meblowe. Płytki mają wchodzić do środka tylko na kilka cm. I teraz pytanie: czy mam bać się tego, że pralka podczas wirowania będzie się przesuwać i wytwarzać wibracje, i "coś zrobi" tej konstrukcji? Pytanie drugie: jak zamontować drzwiczki? Zawias przywiercić do płyty w środku, czy do płytek (w środku)? Pytanie trzecie: bardziej podobałoby mi się, gdyby drzwiczki były z jednej płyty - ale czy nie będą za ciężkie (czy zawiasy nie będą za bardzo obciążone)?Może lepiej zrobić dwuskrzydłowe? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Firiel7 04.03.2010 19:32 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Marca 2010 Nikt się nie wypowie? Mam też inne pytanie: jak się robi taki cokół pod pralkę, żeby pralka była wyżej, a pod spodem wchodził kosz na bieliznę? Szukałam na forum, ale nic nie znalazłam (jeśli było, podajcie linka ). Tylko czy jeśli bym podniosła ten blat "nadpralkowy", to czy całość nie byłaby zbyt przytłaczająca? (dodam, że do łazienki wchodzi się od lewej strony zdjęcia - inaczej mówiąc po wejściu do łazienki ma się pralke po lewej stronie). Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
lady in red 05.03.2010 10:05 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Marca 2010 Witam!Mieszkam w bloku (jeszcze) i tez mam małą łazienkę.Stolarz zrobił mi taką dużą szafkę na pralkę.Podobną trochę do szafki kuchennej tylko głębszą.A z przodu są drzwiczki na zamówienie -2 skrzydła po 35 cm. Wygląda to naprawdę fajnie.Ale do tej szafki musi być pralka z bębnem z przodu-odpada ładowana od góry.Na szafce mam poustawiane koszyki z kosmetykami,świece i wygląda to naprawdę fajnie.Polecam! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Synthia 25.10.2010 12:29 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Października 2010 odświeżam wątek oczywiście większość budujących ma swoje pralnie ale ... http://www.dobrzemieszkaj.pl/a/2534,Miejsce_na_pralke,,lazienki http://images35.fotosik.pl/193/4a5d1577669edd8emed.jpg Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Synthia 25.10.2010 12:34 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Października 2010 http://images39.fotosik.pl/353/8096ee888238f816.jpg http://images35.fotosik.pl/193/55768cd65331928f.jpg Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Synthia 25.10.2010 12:34 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Października 2010 (edytowane) http://images41.fotosik.pl/353/355d88a308aaaad5.jpg Edytowane 25 Października 2010 przez Synthia Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
alladyn71 25.10.2010 12:38 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Października 2010 Ogólnie bardzo podoba mi się chowanie pralek w szafkach, zwłaszcza jak widzę jakąś na siłę wciśnięta do małej/tyciej łazienki, kiedy tuż obok stoi piękna duża kuchnia i aż sie prosi o wkomponowanie w nią tej nieporęcznej pralki. Niestety w Polsce wciąż króluje przekonanie, że miejsce pralki jest w łazience (nawet tej 2mx2m) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Synthia 25.10.2010 12:51 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Października 2010 Dlaczego pralka nie może stać w łazience? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Margoth1719503976 25.10.2010 12:53 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Października 2010 Dlaczego pralka nie może stać w łazience? Właśnie, dlaczego? Pralka nie może nie stać w łazience. No chyba że się ma pralnię, ale koniecznie przy łazience. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Synthia 25.10.2010 12:56 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Października 2010 Jakbym miała latać z brudnymi ubraniami do kuchni, gotując słuchać wirującej pralki to wolę mieć ją schowaną jednak w łazience... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
alladyn71 25.10.2010 13:15 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Października 2010 Przecież nie trzeba prać i gotowac w tym samym momencie. A to czy to kuchnia czy łazienka to co za róznica. I tu i tam musi być czysto. Wkładasz pranie zamykasz drzwiczki od szafki i masz czysto. Wyciągasz pranie zamykasz drzwiczki i nikt nie widzi, że masz pralke w kuchni, a w łazience która powinna być miejscem relaksu masz więcej miejsca. Oczywiście cały czas mówimy o zabudowanej pralce. Jakoś nikt nie mówi- co to za przyjemność kąpać się i słuchać wirowania, ale od razu wychodzi argument gotowania i słuchania wirującej pralki Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
gunter 25.10.2010 15:36 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Października 2010 Właśnie nie do końca rozumiem czemu chcecie chować pralkę... Niektóre z tych pomysłów podobały mi się, ale niektóre moim zdaniem są mocno wymuszone. Jakieś takie chowanie pralek do szafek, mnie się to nie podoba. Natomiast jeśli chodzi o miejsce pralki, to jak dla mnie zdecydowanie powinna być w łazience. Jakoś nie pasuje mi do końca pralka w kuchni, czemu niby w kuchni? Wiem, że sporo osób ma pralkę w łazience, ale ja od dziecka miałem w domach pralkę w łazience i chyba po prostu się przyzwyczaiłem. Jeśli jest mało miejsca i nie ma szans zmieścić pralki, to niech będzie w kuchni, ale jak ktoś dobrze zauważył, jakbym miał latać z brudnymi ubraniami non stop do kuchni, gdzie załóżmy żona akurat gotuje obiad, to pewnie już zaczęłaby się na mnie wkurzać Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
alladyn71 25.10.2010 18:14 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Października 2010 .... jakbym miał latać z brudnymi ubraniami non stop do kuchni, gdzie załóżmy żona akurat gotuje obiad, to pewnie już zaczęłaby się na mnie wkurzać Chyba jesteś jedynym facetem jakiego znam, który sam lata z brudnymi ubraniami i wkłada je do pralki Brawo! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
basbur 28.10.2010 11:52 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Października 2010 Ja swiadomie na etapie projektu nie wydzielilam sobie pralni. Wszystkie sypialnie mam na gorze i logicznym dla mnie jest, ze pralka powinna byc tam gdzie brudne rzeczy się generują Czyli bedzie w łazience. Na dodatek niezbyt dużej. Po lewej stronie będzie wanna, po prawej umywalka i wc a pod scianą naprzeciw wejscia będzie blat na calej szerokosci lazienki, pod nim kolejno: 2 brudowniki (na biale i reszte kolorow), pralka, suszarka i półki na proszki itp., do tego jakies gustowne fronty i juz;) mysle o zaluzjowo-drewnianych, co z tego wyjdzie - zobaczymy;) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
monikaa13 28.10.2010 17:41 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Października 2010 Obecnie mieszkamy w mieszkaniu. Z sypialni 16m2 zrobiliśmy kuchnię ale ponieważ w całym mieszkaniu nie było żadnego schowka, zrobiliśmy go w kuchni. Schowek ma wielkość 3m2 i tam właśnie mamy pralkę. Rewelacja. W łazience przestrzeń i elegancja, a pralka sobie pierze kiedy chce w ciszy. Przy okazji mamy tam brudne ciuchy, których nie zniosłabym w łazience. Stoją tam też proszki, wszelkie płyny i detergenty Łazienka nasza ma 5m2 i nie mam pojęcia gdzie bym to upchnęła. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
pepejeans 02.11.2010 08:27 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Listopada 2010 Przy okazji mamy tam brudne ciuchy, których nie zniosłabym w łazience. . w tym schowku kuchennym ?? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
IZA30 20.01.2012 13:10 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Stycznia 2012 Ja się właśnie zastanawiam gdzie będę suszyć ubrania,nie chcę tych tradycyjnych sufitowych łazienkowych suszarek,bo wiadomo psują design (choć po prawdzie są jednak mega wygodne,teraz w bloku tak mam: z pralki ciach na suszarkę i gotowe)ale w domu jakoś mi się to nie widzi;) Z drugiej strony każdorazowe rozkładanie suszarki stojącej...też mi się nie uśmiecha;)Niestety nie mam w moim domu pralni i choć jeszcze nie mieszkam to już żałuję:/ Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts