Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

projekt D83 POD LASEM

Recommended Posts

• 9 months później...

Cześć, Przymierzam się do modyfikacji projektu Pod Lasem.

http://projekty.muratordom.pl/projekt?IdProjektu=265

Zamierzam wysunąć z przodu garaż o parę metrów. Lekko przesunąć gabinet do przodu i wejście do domu będzie zaraz za gabinetem prostopadle do pierwotnie zaprojektowanego ?

Nad garażem planujemy stryszek. Taras będzie przesunięty na tył domu. Nad tarasem planujemy balkonik ? Jadalnia będzie za kuchnią.

Jak Wam się podobają modyfikacje i czy znaczącą wpłyną na koszt budowy domu ? Ile może kosztować taka budowa.

Dziękuję za wyrozumiałość, bo jestem tu nowy ;)

• 3 months później...

No to chyba jestem pierwsza :) Wybrałam z mężem ten projekt głównie ze względu na to iż pasuje on na wąką działkę. Nasza działa wprawdzie nie jest wąska, ale przecina ją linia średniego napięcia i było niemożliwe wybudowanie np. Wiery z Horyzontu, która bardzo przypadła mi do gustu. Ale cóż trzeba było szukać innego projektu, który spełniał pewne warunki, na których nam zależało. I tak np. chcieliśmy mieć pustke nad salonem - udało sie ją uzyskać likwidując sypialnie na piętrze, a mimo to zostały na poddaszu jeszcze 3 pokoje, a to był dugi warunek. Po dowiadczeniach z aneksem kuchennym zależało nam na tym aby kuchnia była całkowicie osobnym, ale przestronnym pomieszczeniem. I to tez sie udało w projekcie D83. Kuchnia powstała w miejscu pokoju, a w miejcu kuchi jadalnia połączona z salonem.

Ogólnie jesteśmy bardzo zadowoleni z projektu, a o jego funkcjonalności przekonamy się z czasem.

Dodam jeszcze że zrezygnowałam z 2 okien na parterze w salonie na rzecz centralnie umieszczonego potrójnego okna balkonowego, co daje fajny efekt połączenia salonu z ogrodem, tym bardziej że na prostopadłej ścianie również jest okno balkonowe (podwójne). Jeden problem, o którnym nie pomyślałam wczesniej to 2 okna połaciowe nad salonem, ktore są na wysokości ok 5 metrów- więc przyjdzie mi chyba trenować alpinistykę żeby je umyc :)

• 4 weeks później...
  • 1 year później...
  • 3 weeks później...

ktos buduje lub budowal dom projekt z muratora D83*pod lasem* interesuje mnie jakie zmiany dokonal w projekcie i jezeli jest mozliwosc wyslania zdjec z placu budowy

Bardzo spodobal mi sie ten projekt na waska dzialke i jestem ciekaw

BARDZO prosze zeby ktos sie odezwal

bogdan

• 11 months później...
ktos buduje lub budowal dom projekt z muratora D83*pod lasem* interesuje mnie jakie zmiany dokonal w projekcie i jezeli jest mozliwosc wyslania zdjec z placu budowy Bardzo spodobal mi sie ten projekt na waska dzialke i jestem ciekaw BARDZO prosze zeby ktos sie odezwal bogdan