TomiVW 09.09.2009 15:25 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Września 2009 mam takie pytanko. mam możliwość kupienia gazobetonu w dobrej cenie ale bez faktury, czy potrzebna jest mi ona? jeśli tak to będziemy musieli zapłacić ok1zł za każdego pustaka. A tak przy okazji może ma ktoś namiary na tanie materiały budowlane....? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
seba74p 09.09.2009 19:51 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Września 2009 mam takie pytanko. mam możliwość kupienia gazobetonu w dobrej cenie ale bez faktury, czy potrzebna jest mi ona? jeśli tak to będziemy musieli zapłacić ok1zł za każdego pustaka. A tak przy okazji może ma ktoś namiary na tanie materiały budowlane....? Witam. Nie wiem skąd jesteś ale jeżeli mieszkasz niedaleko zachodniej granicy to informuję Cię, że właśnie zaczęły się jesienne wyprzedaże materiałów budowlanych w Niemczech. Ceny bloczków gazobetonowych, klei czy dachówki są o wiele, wiele tańsze niż u nas. O jakości nie wspomnę. Kilka kilometrów za Guben w stronę Frankfurtu jest duża hurtownia, obsługa w języku polskim i transport na dogodnych warunkach. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
birk09 15.09.2009 17:10 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Września 2009 Seba mógłbyś podać gdzie dokładnie znajduje się ta hurtownia Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
melanrz 27.09.2009 14:35 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Września 2009 Teraz moje pytanie. Region Łódzki, dokładniej okolice Łodzi. Dysponuję kwotą max 140 tys. i gruntem (co prawda nie moim ale rodzice powiedzieli, ze jak mam sprzedac dzialke swoja(stad te 140 tysiecy) i szukac domu do remontu gdzies na wsiach to wola zebym na ich dzialce sie pobudowal). Kwestie wykonczenia domu robilbym sam wraz z wujkiem, czyli glazury, gładzie, tynki itd... Instalacje CO zrobilby mi drugi wujek:) Sprawy geodezyjne zalatwilby mi ojciec(geodeta), jak i rowniez jego znajomy projektant, czy tez kierownictwo budowy. Kwestie elektryczne rowniez zrobilby wujek (z tym ze mojej drugiej polowki:P)... Moje pytanie brzmi, czy z takimi pieniedzmi jestem w stanie wybudowac dom? Oczywiscie mowie tu o domu, w ktorym moglbym zamieszkac.... Domek nie duzy na dwie, osoby(ew. + dziecko), najlepiej z poddaszem uzytkowym, wiec moze byc to i ok 60m2. Moze byc to rowniez dom w technologii szkieletowej czy tez z bali... Nie wiem poprostu co tansze, jakie sa roznice i czy w ogole sie da... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Vafel 27.09.2009 18:34 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Września 2009 Według mnie się nie da. To znaczy da się, ale będzie to domek 60 m2 i baaaardzo pooszczędzany, czyli po prostu tandetny... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
edziol 27.09.2009 18:37 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Września 2009 Witam to teraz moje pytanie.Dysponuje gruntem w niedalekiej przyszłości chciał bym budowac dom, a mianowicie chodzi o domek parterowy do 100 m nie podpiwniczony z dachem dwspadowycm.Będe dysponował kwotą około 180 tyś materiały większośc będzie kupowana bez watu czy przy tych środkach jest możliwośc postawienia takiego domku??Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
melanrz 27.09.2009 19:16 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Września 2009 wydaje mi sie ze pytanie identyczne z moim... Da sie ale tandetnie... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kris7109 29.09.2009 11:18 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Września 2009 witam Czemu uważacie że się nie da postawić domu ok 100 m za 140-150 tyś.Chciałbym przypomnieć historię KODIEGO .Jemu też mówiono że się nie da.I co?Dało się Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Vafel 29.09.2009 12:36 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Września 2009 Może nie do końca precyzyjnie się wyraziłem... Pisząc, że moim zdaniem nie da się miałem na myśli to, że na 1000 osób, które spróbują może jedna lub dwie wybudują w tej cenie. I to będą te osoby, które same mnóstwo (prawie wszystko - jak Kodi) zrobią na budowie i dodatkowo będą miały jeszcze dostęp do tańszych materiałów... Czyli, jeżeli masz:- stryjka murarza- ojca dekarza- wujka elektryka- szwagra hydraulika- ciotkę właścicielkę hurtowni budowlanej- babkę szefową hurtowni instalacyjnej- pięciu kuzynów, którym się nudzi i baaardzo chcą Ci pomóc na budowie- sam masz mnóstwo czasu i zapału do pracy na budowie i dodatkowo: - wybierzesz prosty, mały i tani w budowie domek- masz korzystne warunki gruntowe na działce (nie żadne torfy, skarpy itp.)- masz blisko wszystkie media i drogę dojazdową to może Ci się udać. Im więcej z powyższych warunków spełniasz, tym większa szansa, że uda Ci się wybudować za 140 tys. zł. Pozdrawiam, Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
basia228 29.09.2009 12:41 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Września 2009 A dlaczego tandetnie? Postawiłam domek z porotermu plus dachówka ceramiczna - stan surowy bez okien 146 tys. łącznie z papierami. Edziol, spokojnie Ci wystarczy (mówimy oczywiście o stanie surowym). Mój domek ma 170 m - z użytkowym poddaszem. W cenie 180 tys. będę miała stan surowy zamknięty z wypasioną drewnianą stolarką. Pozdrawiam! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
basia228 29.09.2009 12:43 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Września 2009 Wszystko robiły u mnie 2 ekipy górali - jedni byli od murarki, drudzy od dachu. Sama jedynie zamawiałam materiały. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Vafel 29.09.2009 14:56 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Września 2009 Ja swój stan surowy zamknięty zrobiłem za 130 tys. zł. Ale w tym się nie da jeszcze mieszkać. Potrzeba jeszcze minimum 100 tys. zł. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
basia228 30.09.2009 11:14 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Września 2009 Oczywiście, cały czas miałam na myśli stan surowy. Nie wyobrażam sobie,żeby za tą sumę (180) można było się wprowadzic, no chyba, że wszystko robi się własnoręcznie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
piotrulex 30.09.2009 11:57 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Września 2009 Ja swój stan surowy zamknięty zrobiłem za 130 tys. zł. Ale w tym się nie da jeszcze mieszkać. Potrzeba jeszcze minimum 100 tys. zł. nasz do wprowadzenia kosztowal kolo 230 tysi - projekt w podpisie byl to zdecydowanie trudniejszy czas lecz calkowita murarka, ocieplanie, tynkowanie - robota praktycznie za friko Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
melanrz 30.09.2009 21:07 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Września 2009 sam juz nie wiem powiem wam... Czy pchac sie w budowe domu majac 140 tysiec i tak jak napisalem wczesniej garstke znajomosci i rodzinnych majstow, czy tez kupic dom na wsi za 80 tysiecy i pozostale 60 go wyremontowac (od razu mowie, ze wszyskie rzeczy jak plyty k/g, malowanie, gladzie, glazura, sufity itd itd, czyli remont w srodku zrobie sam...) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
ja14 01.10.2009 01:51 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 1 Października 2009 Nie radze pchac sie w remont. Taki stary dom na wsi to praktycznie stan surowy. Cala wykonczeniowka do wymiany.Dodatkowo duzo pracy przy demontazu i mozna tez nadziac sie na mine.A czy da sie wybudowac za 140 tys?Poczytaj moj dziennik - bedziesz mial jako taka orientacje;-) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
basia228 01.10.2009 05:53 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 1 Października 2009 Też miałam ten dylemat. W końcu wybrałam budowę i myślę, że dobrze. Co nowe to nowe, zrobisz sobie wszystko po swojemu. W starym ciągle coś będzie się sypać. A jeżeli taki majster z Ciebie, że wiele jesteś w stanie zrobić sam to już nie ma o czym mówić. Zaoszczędzisz na robociźnie kupę kasy. Poza tym nie musisz wszystkiego od razu na błysk wykończyć. Ja bym budowała! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
melanrz 01.10.2009 11:46 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 1 Października 2009 problem w tym, ze starsze domy maja ten klimat... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
basia228 02.10.2009 09:24 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Października 2009 Zależy o jaki klimacie mówisz. Ja mieszkam teraz w starym. Jeżeli klimatem mozna nazwać złą wentylację, pojawiającą się plesń i wilgoć to fakt, mam tego "klimatu" pod dostatkiem Nie moge się już doczekać nowego domu i nowoczesnych rozwiązań. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
toja-wawa 12.11.2009 18:44 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Listopada 2009 Ja mam nowy dom z klimatem Kominek, psy, zniszczony parkiet już po 2 latach.... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts