plusultra 06.09.2012 19:45 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Września 2012 Najlepszy sposób na oszczędności to dobry architekt, który ma za zadanie zaprojektować tani w budowie dom. Nie uświadczymy w nim 3 balkonów, wolich oczek czy wielospadowego dachu... a i garaż można zawsze dobudować. Projekt indywidualny moim zdaniem to pierwsza prawdziwa oszczędność. Później nie należy oszczędzać na materiałach do stanu surowego otwartego, bo to sama konstrukcja budynku czyli rzecz olbrzymiej wagi- wykończeniówka zawsze jest do poprawienia w rozsądnych pieniądzach, spartolona konstrukcja już niekoniecznie... No i lepiej zamiast drewna mieć panele, ale warto by dom stawiała ekipa solidna. Albo samodzielnie zabierzmy się do pracy. Nam w końcu najlepiej zależy na efekcie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Kwiatki2 03.02.2013 14:41 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Lutego 2013 przez jakieś 5 ostatnich stron była kłótnia o podatki lekka przesada ja szukam kogoś kto buduje projekt z259 lub tuluza V wydaje mi się, że te projekty będą tanie w budowie . . . mam działke nie uzbrojoną, chcę odłożyć jakieś 15 tyś na pozwolenia i projekt. Myślę, że tyle dla banku wystarczy, żeby dostać 150 000 i systemem gospodarczym zamieszkać w jednym z tych projektów. Zagląda tu jeszcze ktoś, kto pomoże mi wybrać ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
an-bud 03.02.2013 16:30 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Lutego 2013 Przeczytaj to i pomyśl:yes:http://forum.muratordom.pl/showthread.php?179981-Ekstremalnie-tani-ciepły-dom Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Kwiatki2 03.02.2013 16:45 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Lutego 2013 a co to ma do mnie ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
motylek0503 05.02.2013 11:46 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Lutego 2013 Oba domy są małe więc i tanie w budowie tylko zetka to dom typowo nowoczesny a tuluza to tradycyjny. napewno elewację będziesz miał tańszą w tuluzie . Mi osobiście bardziej się podobają też tam rzuty. A co do kredytu to musisz wziąść tyle żeby mięć na wybudowanie całej powierzchni , ja miałm też z tym problem bo chciałam mniej kredytu a wyszło inaczej dobrze że chociaż mam pozytywną decyzję. Jak masz pytania to mów ja jestem po fundamentach i będe ruszać w górę Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Kwiatki2 05.02.2013 15:42 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Lutego 2013 motylek dzięki za opinie, narazie próbuje wejść w temat. w tym miesiącu chcemy polatać po bankach i dowidzieć się o zdolność kredytową Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
BT1719510413 01.08.2013 13:21 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 1 Sierpnia 2013 Najlepszy sposób na oszczędności to dobry architekt, który ma za zadanie zaprojektować tani w budowie dom. Nie uświadczymy w nim 3 balkonów, wolich oczek czy wielospadowego dachu... a i garaż można zawsze dobudować. Projekt indywidualny moim zdaniem to pierwsza prawdziwa oszczędność. Później nie należy oszczędzać na materiałach do stanu surowego otwartego, bo to sama konstrukcja budynku czyli rzecz olbrzymiej wagi- wykończeniówka zawsze jest do poprawienia w rozsądnych pieniądzach, spartolona konstrukcja już niekoniecznie... No i lepiej zamiast drewna mieć panele, ale warto by dom stawiała ekipa solidna. Albo samodzielnie zabierzmy się do pracy. Nam w końcu najlepiej zależy na efekcie. Swieta racja, ja jestem na etapie dachu i mam nadzieje ze za 3 tygodnie dom bedzie gotowy, na materialach konstrukcji domu nie ma sensu oszczedzac bo to pozorna oszczednosc, kupilem cegle pelna na obudowe komina systemowego a nie dziurawke zeby pozniej sie nie lalo, graniczylo to z cudem bo tylko sprzedaje sie dziurawke a pozniej ludzie narzekaja i placa za naprawy itd. W domu jeden balkon rzutem na tasme zaprojektowany, zadnych wykuszy daszkow zadaszen polokraglych scian itd. Podsumowujac im prostsza bryla budynku tym taniej. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
gaja2 14.10.2015 09:06 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Października 2015 (edytowane) ja też szukam taniego w budowie domu; rozważałam Z259, ale obejrzę jeszcze dokładnie Tuluzę V - dziękuję za podpowiedź Tylko że my na pewno nie będziemy potrzebować użytkowego poddasza, a tu jest przewidziane. Edytowane 14 Października 2015 przez gaja2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts