jabko 12.11.2005 15:22 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Listopada 2005 Super tani ... no moze wywalić jeszcze balkon i zmienił daszek nad garażem na taki bez tych dwóch boczków. Kupa pocietych dachówek mniej i do tego z 25 gąsiorków. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Gość M@riusz_Radom 12.11.2005 15:26 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Listopada 2005 Balkonu nie budują Ci, którzy chcą budować tanio. Widziałem ten projekt bez balkonu - wygląda super. My z Anetą jesteśmy w 95% zdecudowani na ten projekt. Tyle, że w lustrzanym odbiciu. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
jabko 12.11.2005 15:33 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Listopada 2005 Balkonu nie budują Ci, którzy chcą budować tanio... To też. Ale dla mnie balkon sam w sobie nie ma sensu gdy ma sie działke. A jak jeszcze przy parterze wylejesz taras to juzw ogóle bezsens. Po co wtedy ten balkon ?? Chcesz posiedziec to idzesz na taras a nawet na ogród (i tak całe dzienne życie toczy się na parterze czyli w tandemie salon-kuchnia to jak tu iść na góre na balkon ??) Raz - taniej Dwa - sensowniej Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Gość M@riusz_Radom 12.11.2005 15:37 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Listopada 2005 Mamy identyczne poglądy na kwestię balkonów i tarasów Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
jabko 12.11.2005 15:39 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Listopada 2005 hehe no i dobrze. Pomyśl jeszcze na daszkiem garazowym.Przy prostej połaci odpadnie ci z dwa metry pocietej dachówki i ponad dwadzieścia gąsiorów, mocowania gąsiorów i taśmy kalenicowe.Niby nic a tysiączek w kieszeni. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
karusia6 12.11.2005 16:24 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Listopada 2005 No ale chyba 230 000 na 12mkw to już starczy - bo ja tak planuję, licze stan syrowy zamknięty na 150 tys Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
jabko 12.11.2005 16:29 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Listopada 2005 Mi by wystarczyło Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Hijo_dePuta 12.11.2005 17:02 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Listopada 2005 Chcecie tani projekt ?? To macie :Jak widze tani projekt z balkonem, to rece i nogi mi opadaja. Po co balkon w domku? Jeszcze takie nie wiadomo co? Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Gość M@riusz_Radom 13.11.2005 08:52 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Listopada 2005 Hijo Przeczytaj wiadomości które są niżej. Napisaliśmy, że balkon out, taras out i na ewentualnym garażu dach o prostej konstrukcji. Dom bez zbędnych udziwnień, powinien być dość tani w budowie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
anpi 13.11.2005 10:17 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Listopada 2005 Co do balkonu, to się z Wami nie zgodzę. Moi teściowie mają balkon w domu i ilekroć u nich jestem, lubię sobie wyjść na ten balkon i popatrzeć na świat z innej perspektywy. Zresztą - nie tylko ja. U mnie jest balkon, mimo że z założenia buduję tanio. Na balkon wychodzi się z dwóch sypialni na poddaszu. Wiecie, jak fajnie jest wyjść w lecie rano na świeże powietrze zaraz po przebudzeniu? Polecam. I jeszcze jedno - w moim projekcie balkon dodaje wiele uroku frontowi domu. A co do kosztów - sama konstrukcja balkonu nie jest droga - jakieś 1000 zł za stal i beton. Wykończenie balkonu - może ze 2000 zł. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Hijo_dePuta 13.11.2005 10:18 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Listopada 2005 Hijo Przeczytaj wiadomości które są niżej. Napisaliśmy, że balkon out, taras out i na ewentualnym garażu dach o prostej konstrukcji.Nie wiem o co chodzi, ale moj post byl pierwszy po tym z linkiem do projektu, byl na 6 stronie, teraz jest na 7 i na dodatek jeszcze po drodze wciely sie wasze posty?!? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Gość M@riusz_Radom 13.11.2005 10:35 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Listopada 2005 Proszę : M@riusz_Radom - Balkonu nie budują Ci, którzy chcą budować tanio. jabko - Ale dla mnie balkon sam w sobie nie ma sensu gdy ma sie działke. A jak jeszcze przy parterze wylejesz taras to juzw ogóle bezsens.Po co wtedy ten balkon ?? Chcesz posiedziec to idzesz na taras a nawet na ogród (i tak całe dzienne życie toczy się na parterze czyli w tandemie salon-kuchnia to jak tu iść na góre na balkon ??)Raz - taniejDwa - sensowniej M@riusz_Radom - Mamy identyczne poglądy na kwestię balkonów i tarasów Większość na tej stroniem bez kłopotu odszukasz c(_) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Hijo_dePuta 13.11.2005 11:22 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Listopada 2005 Większość na tej stroniem bez kłopotu odszukaszJesli to do mnie, to czytaj ze zrozumieniem. phpBB jakos dziwnie zadzialalo i nie widzialem Waszych postow. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
malchu 13.11.2005 18:34 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Listopada 2005 Witam i przyłączam się do dyskusji. Zastanawiam się, za ile pieniążków wybudujemy swój domek. Budujemy D33 . Niestety dużo zapłaciliśmy za działkę (150 zł/m), ale jest to poznań, i takie są u nas ceny. Na dzień dzisiejszy mamy 50tys, chcemy ruszyś wiosną, więc dojdzie nam jeszcze ok 10 tys. Przed nami jeszcze papierologia i przyłącza, media są w ulicy. Będziemy budować albo z u220, albo z porothermu, okna drewniane, dachówka ceramiczna. Chcemy wziąć 100 tys zł. kredytu. Wierzę, że za rok będziemy szykować się do przeprowadzki!!! Jesteśmy młodym małżeństwem, mamy po 31 lat i 3letnie dziecko i tak jak ktoś napisał wcześniej-ten dom jest nam potrzebny teraz , jak mamy małe dziecko, a następne w planach. Za jakieś 10 lat, nie byłby nam potrzebny. I jeszcze jedno. 3-4 pokojowe mieszkanie w Poznaniu to koszt ok 250 tys, taki sam kredyt i comiesięczny czynsz ok 600-700 zł. Taką będziemy mieć ratę kredytu. dla nas wybór był prosty. Będziemy budować DOM. Pozdrawiam! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Xena z Xsary 13.11.2005 18:48 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Listopada 2005 czesc malchu! a projekt już macie?jesli nie, to powaznie przemyślcie metraz domu. powodzonka! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
zezo 13.11.2005 19:41 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Listopada 2005 malchu naoisał Niestety dużo zapłaciliśmy za działkę (150 zł/m), ale jest to poznań, i takie są u nas ceny I jeszcze jedno. 3-4 pokojowe mieszkanie w Poznaniu to koszt ok 250 tys /quote] kurde, ale ceny, szok totalny. dzisiaj rozmawiałem z kumplem co zamierza kupić działkę, ale sprzedający chce 60 zł/m2, mnie sie wydawało drogo ale 150 zł/m2 malchu musisz się budować w centrum Poznania, nie lepiej kupić coś tańszego za miastem Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
jabko 13.11.2005 20:06 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Listopada 2005 No właśnie.Myślałem ze jednym z powodów "budowania się" jest przyroda, pies, cisza itp.A w centrum miasta na osiedlu domków jednorodzinnych jakoś tak "połowicznie" się to ma do tego wszystkiego. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Gość M@riusz_Radom 13.11.2005 20:16 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Listopada 2005 Jesli to do mnie, to czytaj ze zrozumieniem. phpBB jakos dziwnie zadzialalo i nie widzialem Waszych postow. No popatrz, a jak ja zacząłem pisać odpowiedź to jeszcze nie było twojego posta z wytłumaczeniem. Zanim wysłałem odpowiedź to sobie kawkę strzeliłem Nie bede nawoływał do zrozumienia Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
malchu 13.11.2005 20:35 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Listopada 2005 150zł /m to absolutnie nie jest żadne centrum Poznania, to są obrzeża miasta.Celowo wybraliśmy obręb miasta, bo jest dobra komunikacja miejska, większa swoboda. Mamy jeden samochód i ja dojeżdżam do pracy MPK, poza tym nie będzie trzeba wszędzie wozić dzieci autem, tylko będą mogły jeździć samodzielnie autobusem.Jest tam cisza i spokój, czyli to o co chodzi we własnym domku, a jednocześnie nie jest to "koniec świata" .Fakt, że ponieważ jest to miasto to działki są nieduże i domy są położone blisko siebie, ale co kto lubi. I tak za 600m działkę zpłaciliśmy 90 tys. Do tej pory mieszkam w bloku i nie czułabym się raczej zbyt pewnie mieszkając w lesie.... Domek będzie mały- 118m, bez garażu, ok80m2 na dole ( 3 pokoje), i 38m pow użytkowej na poddaszu ( 2 pokoje i łazienka) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Xena z Xsary 13.11.2005 20:44 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Listopada 2005 no u nas tez działki pod wrockiem nietanie.niedaleko mnie faceciki krzyczą 200zł/m2... i wiecie co? ludzie kupują.... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts