kropi 01.04.2006 14:35 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 1 Kwietnia 2006 [...]No i sobie uswiadomiłam, że brakuje tylko jednego pokoju na dole i po co mi poddasze... No a wersja 2 pokoje plus salon i reszta na potem jest chyba zdecydowanie droższa niz parterówka po kwadracie z lekkim stropem do 100m2? Jak sądzicie? Przy takiej powierzchni, mozna chyba jakos sensownie i centralnie ulokować kominek. A nie mówiłem? BTW dziś w czasie spaceru wokół działki widziałem 2 fajne parteróweczki, jedna tak na oko ze 100 metrów miała, druga może ze 120 - to taka wielkość w sam raz, a stawia się to w mig. Niestety, w żadnym z tych domklów nikogo nie było, żeby zagadnąć o szczegóły (i poznać sąsiadów przy okzji). Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
zygmor 01.04.2006 16:09 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 1 Kwietnia 2006 Aida77,Może te dwie firmy Cię zainspirują Agrobisp - budujemy ich WB-3388 Archistudio - podobał się nam właśnie AR-153. Pozdrawiamy Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
areq 01.04.2006 17:23 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 1 Kwietnia 2006 :aida jak widze masz duże rozbieżnosci pomiędzy opisywanymi przez Ciebie możliwościami ,czy raczej założeniami finansowymi,a potrzebami mieszkaniowymi:) proponuje się oprzeć na jednym konkretnym typie budynku /albo parterówka ca. 90-100m2 użytkowej albo mały domek z poddaszem użytkowym/ Z tym że ,by uzyskać 100m2 użytkowej w budynku z poddaszem musi on mieć po podłogach ze 140-150m2..a to wszystko się liczy w ogólnym finansowym rozrachunku.:zygmor ten budynek z Archistudio,mimo zapewnień biura "o tanim w budowie", tanim w budowie wcale nie jest.Choć urzeka maksymalnie wykorzystanym poddaszem /duża pow. użytkowa/,stopień skomplikowania ścian,dachu powoduje ,że ponizej 250tys. do niego nie podchodź...Natomiast ten z Agrobispu-rewelacja,może i pokoje nieco za małe ,natomiast jest duża szansa,by wybudować go "na gotowo" za mniej niż 200tys Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
marcin_u 01.04.2006 17:36 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 1 Kwietnia 2006 jak myslicie ile moze kosztowac wybudowanie takiego domu http://www.domfort.pl/projekt.php?opcja=opis&id=152&nazwa_projektu=ISKIERKA do stanu pod klucz?Ile moze kosztowc budowa tego domu bez balkonu , chce zostawic tylko 2 okna połaciowe i bez drzwi zew w kotlowni...i calkowicie bez wykonczania poddasza( bez scianek,instalacji itp.. calkowicie puste poddasze..do wykoczenia okolo 2lata pozniej).dach z dachowka.jle moze mnie to kosztowac zeby zamieszkac na parterze? ...a za okolo 2 lata wykocze gore( bo mi narazie nie potrzebne i kasy nie za wiele..a buduje bez kredytu) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
_Beti_ 01.04.2006 18:33 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 1 Kwietnia 2006 moim zdaniem 100tyśale zalęży wiele od robocizny i zastosowanych materiałów Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
marcin_u 01.04.2006 18:53 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 1 Kwietnia 2006 moim zdaniem 100tyś ale zalęży wiele od robocizny i zastosowanych materiałów dom chce budowac z betonu komorkowego 24 + styropian.okna raczej plastyki. instalacje bede robil sam wiec koszt tylko materialow. myslicie ze spokojnie powinienem zmiescic sie w 100tys wykanczajac w duzej mierze sam? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Beaty 01.04.2006 19:08 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 1 Kwietnia 2006 Buduję D06- 77 m kw. Nie da rady za 100 tyś. pomimo pracy własnej, chyba, że z trocin i słomy na dachu Wiem, trochę ostro, ale też tak myślałam- 100 tyś. i mieszkam. Wydałam już te 100 tyś., a mam stan surowy zamknięty, instalacje, studnię, prąd, sufity,zakupione materiały na ocieplenie i wylewki- a gdzie reszta? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Tomek23 02.04.2006 07:30 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Kwietnia 2006 jak myslicie ile moze kosztowac wybudowanie takiego domu http://www.domfort.pl/projekt.php?opcja=opis&id=152&nazwa_projektu=ISKIERKA do stanu pod klucz? Ile moze kosztowc budowa tego domu bez balkonu , chce zostawic tylko 2 okna połaciowe i bez drzwi zew w kotlowni...i calkowicie bez wykonczania poddasza( bez scianek,instalacji itp.. calkowicie puste poddasze..do wykoczenia okolo 2lata pozniej).dach z dachowka. jle moze mnie to kosztowac zeby zamieszkac na parterze? ...a za okolo 2 lata wykocze gore( bo mi narazie nie potrzebne i kasy nie za wiele..a buduje bez kredytu) Ja również przymierzam się do wybudowania domu Iskierka z tym, że jestem trochę dalej – jutro mam odebrać pozwolenie U mnie wypadł balkon (drzwi balkonowe zamieniłem na duże okna), dwa okna połaciowe, wyrównany został strop nad garażem i poszerzyłem dom o 1m od strony kuchni i salonu (w projekcie kuchnia jest stanowczo za mała przy swojej „nieustawności”). W tej chwili liczę, że stan surowy otwarty wyjdzie przy dobrych wiatrach 85 – 90 kpln z dachem ceramicznym, ściany z ceramiki tradycyjnej i przy bardzo dobrych warunkach ziemnych mojej działki (piasek i zero wody gruntowej do 3m). Mogę wysłać Ci kosztorysy jakie dostałem przy zakupie projektu (mam też zwymiarowane rzuty i przekrój który dostałem e-mailem z pracowni przed zakupem). Jeśli jesteś zainteresowany podeślij e-maila. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
marcin_u 02.04.2006 08:05 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Kwietnia 2006 jak myslicie ile moze kosztowac wybudowanie takiego domu http://www.domfort.pl/projekt.php?opcja=opis&id=152&nazwa_projektu=ISKIERKA do stanu pod klucz? Ile moze kosztowc budowa tego domu bez balkonu , chce zostawic tylko 2 okna połaciowe i bez drzwi zew w kotlowni...i calkowicie bez wykonczania poddasza( bez scianek,instalacji itp.. calkowicie puste poddasze..do wykoczenia okolo 2lata pozniej).dach z dachowka. jle moze mnie to kosztowac zeby zamieszkac na parterze? ...a za okolo 2 lata wykocze gore( bo mi narazie nie potrzebne i kasy nie za wiele..a buduje bez kredytu) Ja również przymierzam się do wybudowania domu Iskierka z tym, że jestem trochę dalej – jutro mam odebrać pozwolenie U mnie wypadł balkon (drzwi balkonowe zamieniłem na duże okna), dwa okna połaciowe, wyrównany został strop nad garażem i poszerzyłem dom o 1m od strony kuchni i salonu (w projekcie kuchnia jest stanowczo za mała przy swojej „nieustawności”). W tej chwili liczę, że stan surowy otwarty wyjdzie przy dobrych wiatrach 85 – 90 kpln z dachem ceramicznym, ściany z ceramiki tradycyjnej i przy bardzo dobrych warunkach ziemnych mojej działki (piasek i zero wody gruntowej do 3m). Mogę wysłać Ci kosztorysy jakie dostałem przy zakupie projektu (mam też zwymiarowane rzuty i przekrój który dostałem e-mailem z pracowni przed zakupem). Jeśli jesteś zainteresowany podeślij e-maila. bardzo bede wdzieczny za przeslanie twoich materialow na maila [email protected] z gory dzieki ps.czy ta mala scianke miedzy kuchnia a salonem bedzie mozna usunac (ta mala przylegajaca do sciany zew.) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Tomek23 02.04.2006 09:12 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Kwietnia 2006 jak myslicie ile moze kosztowac wybudowanie takiego domu http://www.domfort.pl/projekt.php?opcja=opis&id=152&nazwa_projektu=ISKIERKA do stanu pod klucz? Ile moze kosztowc budowa tego domu bez balkonu , chce zostawic tylko 2 okna połaciowe i bez drzwi zew w kotlowni...i calkowicie bez wykonczania poddasza( bez scianek,instalacji itp.. calkowicie puste poddasze..do wykoczenia okolo 2lata pozniej).dach z dachowka. jle moze mnie to kosztowac zeby zamieszkac na parterze? ...a za okolo 2 lata wykocze gore( bo mi narazie nie potrzebne i kasy nie za wiele..a buduje bez kredytu) Ja również przymierzam się do wybudowania domu Iskierka z tym, że jestem trochę dalej – jutro mam odebrać pozwolenie U mnie wypadł balkon (drzwi balkonowe zamieniłem na duże okna), dwa okna połaciowe, wyrównany został strop nad garażem i poszerzyłem dom o 1m od strony kuchni i salonu (w projekcie kuchnia jest stanowczo za mała przy swojej „nieustawności”). W tej chwili liczę, że stan surowy otwarty wyjdzie przy dobrych wiatrach 85 – 90 kpln z dachem ceramicznym, ściany z ceramiki tradycyjnej i przy bardzo dobrych warunkach ziemnych mojej działki (piasek i zero wody gruntowej do 3m). Mogę wysłać Ci kosztorysy jakie dostałem przy zakupie projektu (mam też zwymiarowane rzuty i przekrój który dostałem e-mailem z pracowni przed zakupem). Jeśli jesteś zainteresowany podeślij e-maila. bardzo bede wdzieczny za przeslanie twoich materialow na maila [email protected] z gory dzieki ps.czy ta mala scianke miedzy kuchnia a salonem bedzie mozna usunac (ta mala przylegajaca do sciany zew.) Materiały już poszły. Co do ściany nie jestem pewien, ale może być problem ponieważ jest to element ściany nośnej, więc musi się wypowiedzieć specjalista od konstrukcji (w projekcie stropu są na niej podparte belki systemu Teriva). U mnie, ponieważ nie jesteśmy zwolennikami kuchni otwartych, przejście z kuchni do pokoju zostało całkowicie zlikwidowane. Powiększyliśmy natomiast główne wejście do pokoju do 1,5m. Przyjrzyj się natomiast kuchni (dostałeś zwymiarowane rzuty). Jest dość wąska (jak postawisz zabudowę ciężko się będzie ruszyć). Jest też dość „nieustawna” z powodu okien na dwóch ścianach, przejścia do pokoju na trzeciej oraz wejścia na czwartej. W powyższych powodów zdecydowaliśmy się na poszerzenie o 1m. Teraz oprócz tego, że zrobi się luźniej to dodatkowo zmieści się nam mały stolik i nie będziemy musieli biegać z każdym posiłkiem do pokoju. Nasza rodzina to 2+1, a w planach 2+2 więc powinniśmy się zmieścić Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Tomek23 02.04.2006 09:30 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Kwietnia 2006 jak myslicie ile moze kosztowac wybudowanie takiego domu http://www.domfort.pl/projekt.php?opcja=opis&id=152&nazwa_projektu=ISKIERKA do stanu pod klucz? Ile moze kosztowc budowa tego domu bez balkonu , chce zostawic tylko 2 okna połaciowe i bez drzwi zew w kotlowni...i calkowicie bez wykonczania poddasza( bez scianek,instalacji itp.. calkowicie puste poddasze..do wykoczenia okolo 2lata pozniej).dach z dachowka. jle moze mnie to kosztowac zeby zamieszkac na parterze? ...a za okolo 2 lata wykocze gore( bo mi narazie nie potrzebne i kasy nie za wiele..a buduje bez kredytu) Bezpośredni adres pracowni to: http://www.domna5.pl Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
stiff 02.04.2006 15:44 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Kwietnia 2006 Buduję D06- 77 m kw. Nie da rady za 100 tyś. pomimo pracy własnej, chyba, że z trocin i słomy na dachu Wiem, trochę ostro, ale też tak myślałam- 100 tyś. i mieszkam. Wydałam już te 100 tyś., a mam stan surowy zamknięty, instalacje, studnię, prąd, sufity,zakupione materiały na ocieplenie i wylewki- a gdzie reszta? Napisz jeszcze proszę jaki jest u Ciebie stosunek robocizny do materiałów? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
tomeczek 02.04.2006 15:57 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Kwietnia 2006 Jeżeli już tak wyceniacie wszystkie domki po kolei to może ktoś pokusi się na wycenę tego domku. Działka już jest, media są - dachówka cementowa, ściany bk+styropian, strop drewniany, podłogi kafle i panele, stolarki pvc, drzwi klasy porta, http://www.domyrodzinne.pl/domek-opis.php?KatID=3990500&ProjID=1 Pozdrawiam, jeśli znajdzie się ktoś kto już wybudował ten domek, chętnie obejrzę zdjęcia. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
andre59 02.04.2006 17:06 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Kwietnia 2006 Buduję D06- 77 m kw. Nie da rady za 100 tyś. pomimo pracy własnej, chyba, że z trocin i słomy na dachu Wiem, trochę ostro, ale też tak myślałam- 100 tyś. i mieszkam. Wydałam już te 100 tyś., a mam stan surowy zamknięty, instalacje, studnię, prąd, sufity,zakupione materiały na ocieplenie i wylewki- a gdzie reszta? No i prawda wychodzi na jaw, a niektórzy optymiści uważają, że 100 tysięcy spokojnie wystarczy na wybudowanie domu. Superoptymiści twierdzili, że za tą sumę wybudują dom o powierzchni nawet 100m2 (vide początki wątku). Beaty, jakoś dociągniesz do końca. Masę roboty i kosztów masz już za sobą. Pozdrawiam. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Beaty 02.04.2006 17:08 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Kwietnia 2006 Stiff, witam krajana! Jak chcesz to zaproszę Cię na moją budowę Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Nefer 02.04.2006 17:09 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Kwietnia 2006 mnie sie marzy stan surowy zamknięty za 200 k - niepoprawna optymistka . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Beaty 02.04.2006 17:16 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Kwietnia 2006 Andre 59- dzięki za wsparcie Już po woli , chyba jak każdy na tym etapie świruję Dobrze, że zapał nie schodzi, bo to chyba w budowaniu jest najważniejsze Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
andre59 02.04.2006 17:17 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Kwietnia 2006 mnie sie marzy stan surowy zamknięty za 200 k - niepoprawna optymistka . Hmmm...to zależy jak dużą masz wyobraźnię Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
aga124 02.04.2006 18:11 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Kwietnia 2006 a co sądzicie o `wnękowo`?http://www.gazetadomprojekt.pl/strona.php?ajd=180 mnie b. się podoba - uroczy ganek i zamknięta kuchnia.czy taki domek będzie tani i FUNKCJONALNY?? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Bikerus 03.04.2006 09:25 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Kwietnia 2006 a co sądzicie o `wnękowo`? http://www.gazetadomprojekt.pl/strona.php?ajd=180 czy taki domek będzie tani i FUNKCJONALNY?? Ciekawy projekt. Taka mała willa miejska, na małą działkę w mieście w gestej zabudowie. Funkcjonalny chyba by był co do "taniości" to juz nie bardzo. pzdr Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts