mavo 05.05.2006 11:31 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Maja 2006 po przeczytaniu w ostatnim muratorze artykułu o systemie firmy z Piły,obejrzałem stronę internetową,byłem w firmie na śląsku ,nie szukam dalej ,określą wam ile dokładnie bedzie kosztował,załatwia wszystkie papiery i dają w standardzie to za co normalnie płaci się krocie np.okna z drewna,no i ceny,na końcu dostajesz klucze i przywozisz meble,zbudowali już 50 domów ,jak pisze dziennikarz w muratorze,czyli nie "chała".pozdrawiam wszystkich budujących "się" Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Aida77 05.05.2006 12:08 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Maja 2006 mavo w majowym? Jaka strona jakie kwoty mniej wiecej? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
alison 05.05.2006 12:37 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Maja 2006 po przeczytaniu w ostatnim muratorze artykułu o systemie firmy z Piły,obejrzałem stronę internetową,byłem w firmie na śląsku ,nie szukam dalej ,określą wam ile dokładnie bedzie kosztował,załatwia wszystkie papiery i dają w standardzie to za co normalnie płaci się krocie np.okna z drewna,no i ceny,na końcu dostajesz klucze i przywozisz meble,zbudowali już 50 domów ,jak pisze dziennikarz w muratorze,czyli nie "chała". pozdrawiam wszystkich budujących "się" mavo, dawaj ich www albo telefony Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
_Beti_ 05.05.2006 18:47 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Maja 2006 Aida77 Dzięki Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
premiumpremium 05.05.2006 19:39 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Maja 2006 witaj my z mężem także będziemy budować dom własnymi siłami bez kredytów z małą pomocą fachmanów, wiele rzeczy zrobimy sami8 i z pomocą rodziny, ( zaglądnij do dziennika ) ale za Chiny Ludowej nie zmieścimy się chyba w 120 tys Beti ja jak ogladalam Twoje wyliczenia itd, ze dotychczas tak malo to bylam prekonana ze kto jak kto, ale Ty to się napewno zmiescisz... Pozdrawiam szczegolnie tych czyniacych rzeczy "niemozliwe" albo zamierzających tak czynic Aida, ja zamierzam czynić rzeczy niemożliwe ZACZYNAM BUDOWAĆ DOM! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Bikerus 05.05.2006 20:29 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Maja 2006 Wydaje mi sie ze chodzi o firmę ESC.http://www.esc.pila.pl/ Ogladałem ich domki postawione w Pile i sa ok. Proste i tanie.Był juz o nich kiedys wątek na forum.pzdr Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Aida77 05.05.2006 21:28 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Maja 2006 Jaki watek?nie moge nic znalesc;) Murator "wypluwa" mi jakies bzdury o klawiszu Esc Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Bikerus 06.05.2006 07:33 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Maja 2006 Jaki watek?nie moge nic znalesc;) Aida : Twoje zyczenie jest dla mnie rozkazem http://forum.muratordom.pl/viewtopic.php?t=60809&highlight= pzdr Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
iga9 06.05.2006 18:07 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Maja 2006 Beti - ty z takim udzilem pracy rodzinki i takimi cenami za materialy jakie masz - jak ty sie nie zmiescisz w 120 to ja w ogole nie wybuduje domu! Co do domkow ESC to uwazam, ze firma wykonuje swietna robote. I powinno byc tego wiecej. Nie dosc, ze tanio- to funkcjonalnie i estetycznie. A takie osiedle wyglada znacznie lepiej niz zlepek 20 roznych domow - kazdy o inne elewacji. uzo takich paskudztw sie widuje pod Poznaniem... Ja w kadym razie popieram ich inicjatywe. jabym miala kase i odpowiednie doswiadczenie to bym sama taka firme zalozyla Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
duende 06.05.2006 19:08 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Maja 2006 Ja w kadym razie popieram ich inicjatywe. jabym miala kase i odpowiednie doswiadczenie to bym sama taka firme zalozyla iga9 zacznij działać a kasa sama się znajdzie. Pomysł świetny. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Aida77 06.05.2006 20:11 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Maja 2006 Jaki watek?nie moge nic znalesc;) Aida : Twoje zyczenie jest dla mnie rozkazem http://forum.muratordom.pl/viewtopic.php?t=60809&highlight= pzdr POczytałam...nie wiem czemu się nie wyszukiwał hmnm, czyli jednak cos pod 200 000...tak sadziłam, ehh szkoda że nie jakies 170 000 i nie blizej Ale ogólnie spox:) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
_Beti_ 06.05.2006 20:12 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Maja 2006 iga nie pochlebiaj mi mam nadzieje że dom będzie tani a solidny ale to dość trudne bo w miarę jedzenia apetyt rośnie niestety zobaczymy na jakiej kwocie zaczynam sie w tym roku bo ma do rozdysponowania około 60 tyś Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
iga9 07.05.2006 11:25 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Maja 2006 Beti - tym rosnacym apetytem to prawda. Ale nie wiedze powodu, dla ktorego mialoby sie wam nie udac - po tym, co opisujesz w swoim dzienniku Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mavo 09.05.2006 12:59 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Maja 2006 poczytałem trochę,nie mam jednak czasu na "studiowanie " budownictwa,nie mam zdrowia na stresy : ukradł cos wykonawca czy nie?,dlaczego 40 kg kleju a nie 30?musze zarabiać pieniądze na dom i to jest dla mnie jedyne wyjscie - budowa nagotowo,panele,kafle,kolory,armatura.Wiem juz ile zapłacę na konću i nikt mi nie powie :szefie trzeba jeszcze dołożyć 20 tys. bo coś tam.pozdrawiam wszystkich Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
adam_mk 09.05.2006 14:43 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Maja 2006 Witaj mavo! Widać, że wcale nie odrobiłeś zadania domowego Przyjmujesz postawę: umawialiśmy się - więc ma być! Można. Każdy wykonawca, który napotka problemik po poprzedniej ekipie, lub własny drobny błąd poprzedniego etapu zamaskuje go szybciutko "klejąc w gównie". Powód? BO NA DZIESIĄTEGO MA BYĆ! Inwestor to takie zwierzę, które będąc np. stomatologiem czy filatelistą natychmiast wychwytuje WSZELKIE błądy wykonawcy i zmusza go do ich usunięcia. I to pomimo konieczności zarabiania na potrzeby inwestycji! Odrób lekcje. Poczytaj to forum. Zobacz gdzie i kiedy MUSISZ być, żeby pooglądać istotne punkty wykonawstwa. Albo zgódź się na bylejakość, długi etap rozruchu połączony z kosztownym usuwaniem usterek, potoczny "fajans" zamiast porcelany w najlepszym, opłaconym gatunku. Pozdrawiam Adam M. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mavo 09.05.2006 15:52 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Maja 2006 zakładam,że jesteś budowlańcem,w przeciwnym razie znasz się jak każdy Polak na wszystkim,polityka,zdrowie itd. i nie chcę Cie absolutnie obrazić.Oddaję samochód do mechanika,pralkę naprawia mi serwisant od pralki,dom zaś ma budować firma budowlana.Ja nie znam sie na tym,jestem handlowcem, mimo,że już jeden dom "wybudowałem",trwało to 7 lat i nie zapomnę tego.Wybudowanie domu jest trudniejsze od wyrwania zęba,czy wycięcia wyrostka robaczkowego,czemu zatem nie ma poradnika pt. "sam wyrwij ząb", są jednak dziesiatki poradników "sam wybuduj". odrobiłem lekcje i to dużo wczesniej niż Ci się wydajepozdrawiam wszystkich Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
adam_mk 09.05.2006 18:14 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Maja 2006 Oby tak było. Ja naprawdę (jak chyba wszyscy w tym miejscu) życzę Ci dobrze. Przysłowia są mądrością narodów, a ja tylko o tym, że naprawdę "oko pańskie konia tuczy" Znajomość kilku fachów to grzech? Nie mam wyrzutów sumienia! Pozdrawiam Adam M. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
duende 10.05.2006 19:46 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Maja 2006 Przysłowia są mądrością narodów, a ja tylko o tym, że naprawdę "oko pańskie konia tuczy" potwierdzam w 100%. Fachowiec zakładał nam podłogówkę niedawno i zrobił to bardzo dobrze, ale nie wiedział, że papa izolacyjna jaka jest u nas 'gryzie' się ze styropianem i nie dał pomiędzy folii. My przypadkiem zapytaliśmy czy nie będzie się styropian utleniał czy topił i posprawdzali, popytali, i zmienili. Gdybyśmy się nie pojawili na budowie w odpowiednim czasie, najprawdopodobniej po kilku latach musielibyśmy poprawiać podłogi... Warto dopilnować własnej budowy, nawet, jeśli nie jest się budowlańcem i nie zna się na rzeczy. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
robinfr 12.05.2006 08:17 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Maja 2006 WitamA ja mam zamiar wybudować za 120 tys zł i sie wprowadzić i mam nadzieje ze mi sie to uda bo wkoncu wychodzi 1667 zł za m2 powierzchni netto. Takze nie jsest zle. Oczywiscie pomijam koszty przyłaczy wody, pradu i kanalizacji, działke mam 1920m2tylko sam dom no i garaz z tyłu A wy co o tym sadzicie? Uda mi sie? PozdrawiamRobert Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mavo 15.05.2006 07:35 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Maja 2006 adam,oczywiście masz rację.Tyle tylko,że ja wybrałem dom tzw.systemowy,zrealizowano ich już kilkadziesiąt,zatem technologie są sprawdzone,rozmawiałem też z mieszkańcami tych domów,nie jest to projekt indywidualny,firma realizuje mi dom w/g standardowego projektu,w/g sprawdzonych technologii,ot i tyle.Budowanie samemu kosztowało by mnie zbyt dużo czasu,nerwów i .....chyba /z doświadczenia wiem/ pieniędzy.a Wam "niech się mury pną do góry" pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts