Bikerus 15.05.2006 08:34 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Maja 2006 Tyle tylko,że ja wybrałem dom tzw.systemowy,zrealizowano ich już kilkadziesiąt, Mavo : Bedzie ci budowało "ESC" z Piły ??? Bierzesz pod klucz czy cos zmieniasz ? pzdr Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
anpi 15.05.2006 10:51 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Maja 2006 Robinf, to zależy jaka powierzchnia domy, jaki projekt, materiały i wyposażenie. Może się udać, a może też zabraknąć drugie tyle. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mavo 19.05.2006 09:02 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Maja 2006 bikerus:tak esc z Piły,ich partner na Śląsku wg ich systemu,dodaję rolety,zmieniam kibelki na wiszące i kabinę prysznicową,reszta mi wystarczy,na marmury mnie nie stać /jeszcze ,he,he/ pozdrawiam ogół Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Aida77 19.05.2006 09:07 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Maja 2006 Mavo witaj, tez mnie zaciekawił artykuł i ta firma z piły ale uznałam, ze sa za daleko, jak napisałeś o partnerze ze śląska to nabrałam nadziei..Mozesz mi napisac cos więce? Mozna ich znaleść w internecie>> tych ze śląska?Nie wiesz czy jest możliwość postawienia samego stanu surowego? Pozdrawiam Aida Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mavo 19.05.2006 16:54 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Maja 2006 są na stronie http://www.esc.pila.pl pod kontakt-region śląski,wiem ,że nie budują samych stanów surowych,tylko wszystko na gotowo,tak jak esc,ale z tego co się orientuję to są to ceny dużo odbiegajace od tych księżycowo "rynkowych",mam gwarancję cenową,co do grosza wiem ile będzie kosztowała chata w momencie podpisania umowy,okazuje się ,że możnapozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Aida77 19.05.2006 17:18 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Maja 2006 Dzieki mavo, kurcze szkoda ze tylko pod klucz bo ja wolalabym sobei sama wykonczyc, uwielbiam ten dreszczyk emocji przy wybieranieu, projektowaniu itd A w jakiej odległosci mieszkasz od tego odziału? Nie wiesz do ilu km budują ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
FILIP30 19.05.2006 21:25 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Maja 2006 Witam, Mavo czy mógłbyś podać nazwę wybranego projektu oraz koszty wykonania przedstawine przez firmę? Czy budują także według projektów innych niż swoje? Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
świercz1719500624 20.05.2006 16:41 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Maja 2006 wątki się troche tu pozmieniały ale wciąż o kosztach wiec zapytam też zaraz zaczne budowe domu z14 z pracowni Z500.pl podwariant 1 powierzchnia netto 145m kw + garaż 22m kw. dom bedzie budował moj ojciec. generalnie wsztstko bedzie robił on oprócz dachu, przyłączy i instalacji. na pewno cała wykończeniówka to dla mnie tylko koszty materiałów , ale do rzeczy. czy 240 kpln wystarczy? ludzi których pytałem odpowiadają, zresztą sam ojciec też, że bez szaleństw ale da się zrobić. ale wiecie co mnie martwi? biore 100% na kredyt (wycena bedzie po mojej myśli - rozumiecie...), ale czy bank nie wyskoczy mi z textem " Prosze pana za takie pieniądze nie postawi pan takiego domu...." i kredyt zostanie odrzucony.... co Wy na to? orintujecie się w temacie? pozdro for all świercz Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
anpi 21.05.2006 07:14 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Maja 2006 Świercz, na moje oko powinno wystarczyć. Projekt wygląda ta tani w realizacji. Skoro będzie robił Twój tata, to jesteś do przodu kilkadziesiąt tysięcy, które byś wydał na robociznę. Ja też wziąłem kredyt i wyszedł mi kosztorys na ok. 220 tysięcy, z tym że ok. 50 tysięcy władowałem przed wzięciem kredytu, zrobiłem za tą kasę fundament, parter i strop. Teraz weszła ekipa i skończyła mi stan surowy otwarty. Kosztował mniej niż 100 tys. Z kredytu zostało mi 120 tysięcy na wykończenie. Musi wystarczyć Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
delor 21.05.2006 13:22 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Maja 2006 Poszukaj takiego banku, który nie będzie robił problemów. Są takie banki na szczęście pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
świercz1719500624 21.05.2006 15:28 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Maja 2006 Poszukaj takiego banku, który nie będzie robił problemów. Są takie banki na szczęście pozdrawiam no własnie... działkę braliśmy w bphu - raczej nie było żadnych problemów, choć nie wszystko było standardem tzn. kupowałem działke letniskową całoroczą (za pół roku bedą przeinwestowane na buduwlane, ale to jeszcze...) ale nie wiem jak bedzie z domem bo to większa kasa i znów w dokumentach widnieje dom letniskowy całoroczy z możliwością zameldowania, ale i to mnie nie martwi raczej to co pisałem wcześniej. wiec pomyślałem że złoże dokumenty do 2-3 banków - nie wiem czy wszyscy bedą chcieli oryginały dokumentów- z tym może być może problem.... zobacze. pozdrawiam i dzieki! świercz[/img] Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
sylvia1 21.05.2006 16:18 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Maja 2006 swierszcz nie wymagaja oryginałów oryginały do wzglądu a oddajesz kserokopiekopie. jedyny oryginał to zaświadczenie o zarobkach musi być na oryginalnych druku banku. mu tez brlaismy na działke w BPH, a teraz GE lub mBank. kompletujemy dokumenty i zoabczymy co bedzie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
świercz1719500624 21.05.2006 16:23 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Maja 2006 a dlaczego teraz nie w bphu? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
sylvia1 21.05.2006 16:25 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Maja 2006 bo nie wiadomo co bedzie z bph poza tym maja wysokie oprocentowanie najnizsze jakie mi zaproponowano to libor 6 m+ 1,25 marzy Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Nefer 21.05.2006 16:25 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Maja 2006 a dlaczego teraz nie w bphu? mnie niestety ta fuzja nieokoi. Też ich braam pod uwagę, ale jakoś nie bardzo ufam... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
świercz1719500624 21.05.2006 16:48 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Maja 2006 no własnie to może odrazu dac sobie z nimi spokój i udać sie gdzie indziej.... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Nefer 21.05.2006 16:50 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Maja 2006 no własnie to może odrazu dac sobie z nimi spokój i udać sie gdzie indziej.... Na szczęście inny bank przebił ich ofertę TO mi łatwiej odpuścić. Teraz to już mają takie promocje , że aż żal, ale nie chciałabym oberwać po "procentach" za 2-3 lata...a nic nie wiadomo...Trochę mi szkoda tego banku, bo to co się wokół niego dzieje jest niesprawiedliwe.. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
świercz1719500624 21.05.2006 16:52 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Maja 2006 no własnie to może odrazu dac sobie z nimi spokój i udać sie gdzie indziej.... Na szczęście inny bank przebił ich ofertę TO mi łatwiej odpuścić. Teraz to już mają takie promocje , że aż żal, ale nie chciałabym oberwać po "procentach" za 2-3 lata...a nic nie wiadomo...Trochę mi szkoda tego banku, bo to co się wokół niego dzieje jest niesprawiedliwe.. a no masz racje, ale chyba sami tego chcieli... rok, dwa i wyjda na prostą z klientami. a jakiz to bank cię tak zaoferował??? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Nefer 21.05.2006 16:54 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Maja 2006 no własnie to może odrazu dac sobie z nimi spokój i udać sie gdzie indziej.... Na szczęście inny bank przebił ich ofertę TO mi łatwiej odpuścić. Teraz to już mają takie promocje , że aż żal, ale nie chciałabym oberwać po "procentach" za 2-3 lata...a nic nie wiadomo...Trochę mi szkoda tego banku, bo to co się wokół niego dzieje jest niesprawiedliwe.. a no masz racje, ale chyba sami tego chcieli... rok, dwa i wyjda na prostą z klientami. a jakiz to bank cię tak zaoferował??? Kredyt Bank 2,15 % w szwajcarach. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
delor 21.05.2006 18:16 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Maja 2006 To naprawdę świetne warunki!!!!Jak to Nefer zrobiłaś? Chyba masz strasznie duży wkład własny. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts