Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Tanio wybudowac dom

cosmita

Recommended Posts

• Odpowiedzi 2,4k
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

bikerus:tak esc z Piły,ich partner na Śląsku wg ich systemu,dodaję rolety,zmieniam kibelki na wiszące i kabinę prysznicową,reszta mi wystarczy,na marmury mnie nie stać /jeszcze ,he,he/

pozdrawiam ogół

Mavo witaj, tez mnie zaciekawił artykuł i ta firma z piły ale uznałam, ze sa za daleko, jak napisałeś o partnerze ze śląska to nabrałam nadziei..Mozesz mi napisac cos więce? Mozna ich znaleść w internecie>> tych ze śląska?Nie wiesz czy jest możliwość postawienia samego stanu surowego?

Pozdrawiam Aida

są na stronie http://www.esc.pila.pl pod kontakt-region śląski,wiem ,że nie budują samych stanów surowych,tylko wszystko na gotowo,tak jak esc,ale z tego co się orientuję to są to ceny dużo odbiegajace od tych księżycowo "rynkowych",mam gwarancję cenową,co do grosza wiem ile będzie kosztowała chata w momencie podpisania umowy,okazuje się ,że można

pozdrawiam

wątki się troche tu pozmieniały ale wciąż o kosztach wiec zapytam też :)

zaraz zaczne budowe domu z14 z pracowni Z500.pl podwariant 1 powierzchnia netto 145m kw + garaż 22m kw. dom bedzie budował moj ojciec. generalnie wsztstko bedzie robił on oprócz dachu, przyłączy i instalacji. na pewno cała wykończeniówka to dla mnie tylko koszty materiałów :), ale do rzeczy. czy 240 kpln wystarczy? ludzi których pytałem odpowiadają, zresztą sam ojciec też, że bez szaleństw ale da się zrobić. ale wiecie co mnie martwi? biore 100% na kredyt (wycena bedzie po mojej myśli ;) - rozumiecie...), ale czy bank nie wyskoczy mi z textem " Prosze pana za takie pieniądze nie postawi pan takiego domu...." i kredyt zostanie odrzucony.... co Wy na to? orintujecie się w temacie?

pozdro for all

świercz

Świercz, na moje oko powinno wystarczyć. Projekt wygląda ta tani w realizacji. Skoro będzie robił Twój tata, to jesteś do przodu kilkadziesiąt tysięcy, które byś wydał na robociznę.

Ja też wziąłem kredyt i wyszedł mi kosztorys na ok. 220 tysięcy, z tym że ok. 50 tysięcy władowałem przed wzięciem kredytu, zrobiłem za tą kasę fundament, parter i strop. Teraz weszła ekipa i skończyła mi stan surowy otwarty. Kosztował mniej niż 100 tys. Z kredytu zostało mi 120 tysięcy na wykończenie. Musi wystarczyć 8)

Poszukaj takiego banku, który nie będzie robił problemów. Są takie banki na szczęście :)

pozdrawiam

no własnie... działkę braliśmy w bphu - raczej nie było żadnych problemów, choć nie wszystko było standardem tzn. kupowałem działke letniskową całoroczą (za pół roku bedą przeinwestowane na buduwlane, ale to jeszcze...) ale nie wiem jak bedzie z domem bo to większa kasa i znów w dokumentach widnieje dom letniskowy całoroczy z możliwością zameldowania, ale i to mnie nie martwi raczej to co pisałem wcześniej. wiec pomyślałem że złoże dokumenty do 2-3 banków - nie wiem czy wszyscy bedą chcieli oryginały dokumentów- z tym może być może problem.... zobacze.

pozdrawiam i dzieki!

świercz[/img]

no własnie to może odrazu dac sobie z nimi spokój i udać sie gdzie indziej....

Na szczęście inny bank przebił ich ofertę :) TO mi łatwiej odpuścić. Teraz to już mają takie promocje , że aż żal, ale nie chciałabym oberwać po "procentach" za 2-3 lata...a nic nie wiadomo...Trochę mi szkoda tego banku, bo to co się wokół niego dzieje jest niesprawiedliwe..:(

Na szczęście inny bank przebił ich ofertę :) TO mi łatwiej odpuścić. Teraz to już mają takie promocje , że aż żal, ale nie chciałabym oberwać po "procentach" za 2-3 lata...a nic nie wiadomo...Trochę mi szkoda tego banku, bo to co się wokół niego dzieje jest niesprawiedliwe..:(

a no masz racje, ale chyba sami tego chcieli... rok, dwa i wyjda na prostą z klientami.

a jakiz to bank cię tak zaoferował???

a no masz racje, ale chyba sami tego chcieli... rok, dwa i wyjda na prostą z klientami.

a jakiz to bank cię tak zaoferował???

Kredyt Bank 2,15 % w szwajcarach.