_Beti_ 03.01.2007 18:28 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Stycznia 2007 cześć Cyla, ależ dawno Cię nie "widziałam" jak tam domek?przeglądałam zdjęcia, czy są aktualne czy też dom już stoi Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
apo 03.01.2007 18:34 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Stycznia 2007 mezowi sie marzy w bryle domu wlasnie garaz Beti czytalismy Twoj dziennik i jestesmy pod wrazeniem Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
apo 03.01.2007 18:38 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Stycznia 2007 Ładny ten Chaber Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
_Beti_ 03.01.2007 19:36 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Stycznia 2007 dzięki apo, jest mi okropnie miło gdy ktoś tak pisze Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
apo 03.01.2007 19:45 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Stycznia 2007 Moj maz czyta tylko gazety sportowe a Twoj dziennik przeczytal od dechy do dechy z wypiekami na twarzy W szoku bylam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
cyla 03.01.2007 19:49 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Stycznia 2007 apo nam zdecydowanie każdy odradzał takie rozwiązanie. My w Chaberku mamy bezposrednie przejście z garażu do domu ,dzieli go od domu metrowa śluza. Beti Witaj Domek już można powiedzieć stoi,czekamy jeszcze na "dachowca". Po niedzieli jeśli ostra zima nie zaatakuje powinien przykryć dom więźbą i potem dachówką.Więżba już czeka przygotowana tylko pan się rozchorował - mam nadzieje,że to tylko poświateczno -noworoczne przy%padłości Postaram się wkleić parę nowych zdjęć Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Edybre 03.01.2007 20:50 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Stycznia 2007 Projekt rzeczywiście piękny, zwłaszcza, że mój jest bardzo podobny . Na dole mam też 77 m tylko jakby odbicie lustrzane twojego i garaż mam doklejony do domu a zamiast niego w bryle mam dodatkowy pokój do pracy, troche większą łazienkę i pomieszczenie gospodarcze. Góra też identyczna tylko na miejscu łazienki mam garderobę a w pokoju 2 łazienkę - zaszaleliśmy i mamy taki dość spory pokój kąpielowy. A co! Tylko ja nie mam lukarn a te twoje są dość duże a to znacznie podniesie koszt dachu no i ten wykusz na dole też troszkę będzie kosztować. No i balkon. Ja mam po prostu duże okna w ścianach szczytowych i jest ok. Tak jak w dmuchawcach jest oczywięcie ładnie tylko drożej. Duże jest też okien, aż 18 z czego 3 to balkonowe - u mnie jest 10: 1 w pokoju do pracy, 1 w kuchni 3 w pokoju dziennym w tym 1 balkonowe, 1 w pomiesczeniu gospodarczym no i 4 na górze - po jednym w każdym pomieszczeniu oprócz garderoby. A okna to naprawdę spory koszt, gdzie raczej nie da się zaoszczędzić. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
_Beti_ 03.01.2007 21:02 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Stycznia 2007 apo a skąd te wypieki na twarzy, przecież żadnych zbereźnych zdjęć w dzienniku nie umieszczałam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
apo 04.01.2007 07:01 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Stycznia 2007 Beti z podniecenia budowlano - marzeniowego czy jak to sie tam zwie... Jest bardzo ciekawy bo wszystko od podstaw pokazane ,na dodatek sa ceny, Wasze zdjecia no i szybko sie wczuwa w ten klimat i ,,buduje w myslach razem z Wami" Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
apo 04.01.2007 07:04 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Stycznia 2007 apo nam zdecydowanie każdy odradzał takie rozwiązanie. My w Chaberku mamy bezposrednie przejście z garażu do domu ,dzieli go od domu metrowa śluza. Beti Witaj Domek już można powiedzieć stoi,czekamy jeszcze na "dachowca". Po niedzieli jeśli ostra zima nie zaatakuje powinien przykryć dom więźbą i potem dachówką.Więżba już czeka przygotowana tylko pan się rozchorował - mam nadzieje,że to tylko poświateczno -noworoczne przy%padłości Postaram się wkleić parę nowych zdjęć nie wiem naprawde, nie znam sie ,dopiero od kilku tygodni zglebiam temat Ale maz twierdzi z tesciem ze z kolei w bryle garaz lepiej, a tesc budowlaniec i by nam stawial wiec jego zdanie wazne A projektu jeszcze nie mamy ,ten mi sie strasznie podoba ale decyzja nie zapadla Dalej sie rozgladam Wczoraj dostalam katalog z horyzontu ale nie zdarzylam przejrzec porzadnie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
apo 04.01.2007 07:07 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Stycznia 2007 Projekt rzeczywiście piękny, zwłaszcza, że mój jest bardzo podobny . Na dole mam też 77 m tylko jakby odbicie lustrzane twojego i garaż mam doklejony do domu a zamiast niego w bryle mam dodatkowy pokój do pracy, troche większą łazienkę i pomieszczenie gospodarcze. Góra też identyczna tylko na miejscu łazienki mam garderobę a w pokoju 2 łazienkę - zaszaleliśmy i mamy taki dość spory pokój kąpielowy. A co! Tylko ja nie mam lukarn a te twoje są dość duże a to znacznie podniesie koszt dachu no i ten wykusz na dole też troszkę będzie kosztować. No i balkon. Ja mam po prostu duże okna w ścianach szczytowych i jest ok. Tak jak w dmuchawcach jest oczywięcie ładnie tylko drożej. Duże jest też okien, aż 18 z czego 3 to balkonowe - u mnie jest 10: 1 w pokoju do pracy, 1 w kuchni 3 w pokoju dziennym w tym 1 balkonowe, 1 w pomiesczeniu gospodarczym no i 4 na górze - po jednym w każdym pomieszczeniu oprócz garderoby. A okna to naprawdę spory koszt, gdzie raczej nie da się zaoszczędzić. 0 a co to za projekt ? mi by sie bardzo przydal pokoj do pracy bo pracuje w domu, mam wolny zawod Taki z gruuubymi drzwiami ,wygluszony gąbką i wogole... Teraz mamy trzy pokoje w bloku, blok i okolica cicha, ale w domu dwoje dzieci wiec warunki nie za ciekawe do myslenia Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Edybre 04.01.2007 16:42 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Stycznia 2007 Mam projekt indywidualny inspirowany Kopciuszkiem z archipelagu ale z wieloma zmianami: bryła domu wyrównana do regularnego prostokąta z małym podcieniem przy wejściu, na tej ścianie gdzie drzwi wejściowe za nimi jest doklejony garaż (czyli zlikwidowane okna z tej ściany) a dom z garażem to takie 2 prostokąty przesunięte względem siebie dzięki czemu powstała takie fajne zaciszne podwóreczko z podjazdem i wejściem. Na górze jest garderoba naprzeciwko schodów zrobiona kosztem części sypialni 3 i 4 dostępna z sypialni tej na lewo. I wymiary domu są inne: dom 12,5 na 8 a garaż 4 na 11,5. Sypialnie na górze są bardzo funkcjonalne, po podłogach mają 20 m, 14,66 i 15,54, łazienka 15,26, garderoba 6,7. Nie ma lukarny na dachu, żadnych połaciówek, inny kąt nachylenia dachu, wysokość kalenicy i ścianki kolankowej inna, zmienione wymiary i liczba okien. Tak właściwie to inny projekt ale punktem wyjścia był właśnie kopciuszek Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Nikola79 04.01.2007 19:46 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Stycznia 2007 Cyla nam piwnice wyszly 50 tys , strsznie zla jestem na to tylko ze u nas nie bylo wyjscia dzialka jest jakby na zboczu, a co do garazu w bryle to ja znowu jestem jak najbardziej za inne rozwiazanie jest dla mnie bez sensu Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
cyla 04.01.2007 20:03 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Stycznia 2007 A ja właśnie podliczyłam nasze wydatki do tej pory Wyszło mi 80582,76 z piwnicą A jeszcze została nam zapłata dla dachowca i murłaty do zapłaty I wiecie co denerwuje mnie jak ktoś mówi,że piwnica przedraża,ona po prostu kosztuje ileś tam jak się na nią decydujemy i już Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
bzynio 04.01.2007 20:31 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Stycznia 2007 A ja właśnie podliczyłam nasze wydatki do tej pory Wyszło mi 81943,26 z piwnicą A jeszcze została nam zapłata dla dachowca i murłaty do zapłaty I wiecie co denerwuje mnie jak ktoś mówi,że piwnica przedraża,ona po prostu kosztuje ileś tam jak się na nią decydujemy i już a mozesz jeszcze ile z tek kwoty to "robocizna"?piwnica kosztuje ale jest potrzebna Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
cyla 04.01.2007 20:34 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Stycznia 2007 bzyniu robocizna za piwnicę 6tys a za górę 9.500.Patrz ile straciłam na teściu kolejarzu Sorki teściu to fajny gość......ale budować nie umie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
bzynio 04.01.2007 20:42 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Stycznia 2007 bzyniu robocizna za piwnicę 6tys a za górę 9.500.Patrz ile straciłam na teściu kolejarzu Sorki teściu to fajny gość......ale budować nie umie 9,5tys za gore to malizna, piwnica 6 tys tez cienko, a ile goscio od dachu??15,5 tys to naprawde malo Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
cyla 04.01.2007 20:53 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Stycznia 2007 dachowiec 6.500 ale niby do dogadania jeszcze. Dociął nam więźbę położy ją i dachówkę też.........jak wyzdroweje .Do poniedziałku ma się zjawić.Pożyjemy zobaczymy Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Nikola79 04.01.2007 21:19 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Stycznia 2007 cyla czasami wiesz nie ma wyjscia i piwnice trzeba zrobic, ja sie ciesze ze ja mam , tylko ze te 50 tys wolala bym wlozyc w cos innego , ja mam dom 170 plus 20 garaz stan surowy z oknami wyszedl mnie 165 tys , gdzies o 35 tys wiecej niz mial wyjsc Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
bzynio 04.01.2007 21:49 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Stycznia 2007 cyla czasami wiesz nie ma wyjscia i piwnice trzeba zrobic, ja sie ciesze ze ja mam , tylko ze te 50 tys wolala bym wlozyc w cos innego , ja mam dom 170 plus 20 garaz stan surowy z oknami wyszedl mnie 165 tys , gdzies o 35 tys wiecej niz mial wyjsc bardzo duza kwota, buduje domek 106m2 i mam nadzieje ze 150tys styknie mi na gotowca.pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts