Edybre 05.01.2007 19:11 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Stycznia 2007 Dach owszem kosztuje jakieś 35 tysięcy plus veluxy ok 8 tys. No ale pozostaje reszta domu za ponad 110 tys Czyli co tyle kosztowało? Cegły, beton, stal i robocizna? Mógłbyś podać więcej szczegółów? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
apo 05.01.2007 19:15 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Stycznia 2007 właśnie, napisz wiecej Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Agdula 05.01.2007 19:18 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Stycznia 2007 Do Zenek i Ania Aha, jeszcze jedno co do ceny za ten wasz dom...Zanim zaczęłam się budować oglądałm sporo domów na wsiach do remontu. I wieszcie mi do 100 można było coś wybrać, w róznym stanie oczywiście... Ale te wszyskie chaty były gddzieś na głębokich wsiach (zdala od miast) .. a Wy nie piszecie w jakim rejonie jest ten dom ( jeśli nie doczytałam to sorry) i jaka działka.... moze ta cena nie jest aż tak atrakcyjna... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
dode 05.01.2007 20:13 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Stycznia 2007 Do Zenek i Ania Aha, jeszcze jedno co do ceny za ten wasz dom...Zanim zaczęłam się budować oglądałm sporo domów na wsiach do remontu. I wieszcie mi do 100 można było coś wybrać, w róznym stanie oczywiście... Ale te wszyskie chaty były gddzieś na głębokich wsiach (zdala od miast) .. a Wy nie piszecie w jakim rejonie jest ten dom ( jeśli nie doczytałam to sorry) i jaka działka.... moze ta cena nie jest aż tak atrakcyjna... Jest postawiony na ślicznej działce na przedmieściu w sąsiedztwie mały lasek. jesli faktycznie nie ma tego "haka", to jest to atrakcyjna cena i to myslę, że bardzo! Śliczna działka, media, dom w stanie surowym. Przy poziomie cen, jakie osiągnęły teraz materiały budowlane i działki, to bardzo interesująca cena. D. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
RenatkaPetronek 05.01.2007 22:46 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Stycznia 2007 Dach owszem kosztuje jakieś 35 tysięcy plus veluxy ok 8 tys. No ale pozostaje reszta domu za ponad 110 tys Czyli co tyle kosztowało? Cegły, beton, stal i robocizna? Mógłbyś podać więcej szczegółów? Proszę bardzo: beton.................................15.500 stal......................................8.500 ściany(silka, ytong klinkier)....17.500 kleje i zaprawy do cegieł.........2.500 bloczek betonowy.................5.500 więźba.................................7.200 ziemia+piach+pospółka...........5.000 deski,kantówki,stemple..........5.000 robocizna............................30.000 trochę drobiazgów...........ok 10.000 pokrycie dachu w tym dekarze 45.000 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
RenatkaPetronek 05.01.2007 22:47 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Stycznia 2007 Dach owszem kosztuje jakieś 35 tysięcy plus veluxy ok 8 tys. No ale pozostaje reszta domu za ponad 110 tys Czyli co tyle kosztowało? Cegły, beton, stal i robocizna? Mógłbyś podać więcej szczegółów? Proszę bardzo: beton.................................15.500 stal......................................8.500 ściany(silka, ytong klinkier)....17.500 kleje i zaprawy do cegieł.........2.500 bloczek betonowy.................5.500 więźba.................................7.200 ziemia+piach+pospółka...........5.000 deski,kantówki,stemple..........5.000 robocizna............................30.000 trochę drobiazgów...........ok 10.000 pokrycie dachu w tym dekarze 45.000 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Edybre 06.01.2007 06:57 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Stycznia 2007 No tak, u mnie wycho dzi zdecydowanie inaczej: beton 8025 bloczki fundam. 2288 stal 2000 strop 2820 + beton i stal wliczone powyżej ściany 8327 (poroton i BK) działowe 1440 (BK12) więźba 8583 (bez vatu ) ciśla 4000 dach 12 500 (pokrycie + rynny) dekarz 6200 żwir 1300 cement 1320 schody 478 (stal i cement) cegły, klinkier 1500 + rozbiórkowa darmowa murarze 10 750 inne 3000 Razem 74556.89 (watrosci powyżej nieco zaokrąglnone a to dokładnie beton, bloczki i strop też bez vatu czyli trzeba doliczyć ok 2880 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
resu 06.01.2007 11:17 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Stycznia 2007 Witam, jestem u was pierwszy raz i pierwszy raz i do tego sama chce wybudowac domek z MURATORA pod nazwa Cichy zakątek. Projekt ten mnie zauroczyl super rozplanowaniem pomieszczen. Jest nawet miejsce na kotlownie, co prawie nie zdaza sie w zadnych projektach. Chce zrobic kotlownie na ekogroszek w czesci garazu. Jezeli ktos realizuje ten projekt, lub jest w trakcie budowy, to PROSZE o pomocne rady z czego i jak wmiare tanio mozna to zrealizowac. Acha, a pokoj srodkowy cgce zamienic na lazienke i garderobe do ktorych wejscie bedzie z sypialni. Pozdrawiam cieplutko-Renata Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
bzynio 06.01.2007 11:28 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Stycznia 2007 raczej w innym temacie musisz umiescic swoj post, moze w Projekty i architektura. pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
resu 06.01.2007 12:01 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Stycznia 2007 dzieki, no to poslucham ciebie, chociaz nie bardzo wiem jak to zrobic, ale coz, swiat nalezy do odwaznych. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
sofix 06.01.2007 12:28 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Stycznia 2007 Wszyscy tanio budujecie dom. Proszę o poradę: czy taniej jest zrobić strop wylewany około 70 m2 z gruchy, czy kłaść terive i np. łączyć bloczki swoim betonem. Po ile kupowaliście pustaki teriva u mnie trzeba około 500, 200 mam za 1,90 zł i może mi się to opłaci. Proszę o poradę. Czy jak robię terive, muszę jeszcze wydać kase na coś dodatkowego (oprócz tych długich belek)? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
apo 06.01.2007 15:16 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Stycznia 2007 heh no jakby nie patrzec jesli mi robocizna odpadnie to az tak duzo nie wyjdzie .... Byc moze po raz pierwszy raz w zyciu moj maz bedzie mial racje ( twierdzil ze za 200 tysiecy sie wprowadzimy ) Byc moze Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
_Beti_ 06.01.2007 16:19 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Stycznia 2007 w najnowszym muratorze jest dużo o stropachz tego co tam piszą to taniej wychodzi teriveale my zrobilismy strop monolityczny, moim zdaniem leprzy a z naszych wyliczeń tańszy ( sami robiliśmy szalunek i zbrojenie) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
apo 06.01.2007 18:11 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Stycznia 2007 boze jak ja Wam zazdroszcze ze Wy macie tak duzo za soba ........ chcialabym sie juz wprowadzac Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
bzynio 06.01.2007 18:57 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Stycznia 2007 boze jak ja Wam zazdroszcze ze Wy macie tak duzo za soba ........ chcialabym sie juz wprowadzac podpisuje sie pod tym postem, tez chce miec swoj domek Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
apo 07.01.2007 11:21 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Stycznia 2007 jak sobie pomysle ile przed nami to mi slabo Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Edybre 07.01.2007 12:49 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Stycznia 2007 Nie jest tak źle. Najgorzej zacząć, a potem ... to już pójdzie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
bzynio 07.01.2007 13:03 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Stycznia 2007 mam juz stan"0" ale jak pomysle ile jeszcze pracy mnie czeka poprostu ogarnia mnie czarna rozpacz, ale jakos bedzie pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Krzysztofik 07.01.2007 14:12 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Stycznia 2007 Nie jest tak źle. Najgorzej zacząć, a potem ... to już pójdzie Najprawdziwsza prawda. Najważniejsze by nie przerywać, bo to nie zdrowe . Pozdrawiam. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
dode 07.01.2007 15:21 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Stycznia 2007 apo, spokojnie, bez przesady. nikt przeciez nikogo do budowy nie zmusza! Z reguły budujemy ten nasz własyn wymarzony kąt, bo chcemy....I nie zapominajmy, że poza stresem, nerwami i finansowymi kłopotami mamy sama radość z tego, że powstaje nasz dom. Radośc z piwnic, fundamentów, ścian, rozprowadzania przyłączyi dalej, całej reszty. Rośnie dom, a w nas radość, że rośnie.jesli juz na samym poczatku, przed faktycznym rozpoczęciem podchodzi się do tego w ten sposób to może trzeba się zastanowic nad sensem budowy.pozdr.dorota Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts