KAS01 11.02.2007 16:11 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Lutego 2007 Ten Fred to ma prawie 230 m2 pow. netto. Do zeszlego roku mozna bylo przyjac, ze da sie postawic w pelni ukonczony dom w srednim standardzie do 2000 zl za m2 powierzchni netto. Mysle, ze dla kogos kto dopiero ma zaczac budowe ta stawka jest juz nieaktualna. Czytalem juz opinie, ze teraz nalezaloby przyjmowac ok. 2500 zl za m2. Pomijam juz tu fakt, ze ten projekt nie nalezy do najtanszych W 200 tys sie nie zmiescisz, nawet do takiego etapu aby zamieszkac w niewykonczonym domu. Chyba, ze z tym garazem to na serio pozdrawiam Konrad Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Hal 12.02.2007 16:36 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Lutego 2007 Justyna zobacz tutaj:http://z500.pl/index.php?projekt=32&widoki=1&lustro=0swego czasu interesowałem sie tym projektem. Wyglada na tani w budowie. Jego mankament to wg mnie drewniany strop. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
justyna2606 12.02.2007 19:35 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Lutego 2007 Witam Was wszystkich!!! Znalazlam znalazlam, mysle ,ze to jest to i wydaje mi sie ze tym rzem na te nieszczesne 200000 sie wprowadze, to niestety nie fred niestety nie karmen, ktora pasuje do mojej waskiej dzialki tylko Basia z Archipelagu!!! A wiec znawcy moi kochaniu , prosze o jakies oszacowanie sytuacji, bede miala dach nad glowa czy pod mostem spedze reszte zycia hihihi. Pozdrawiam wszystkich i czekam na opinie http://www.archipelag.pl/domek.php?KatID=3990500&ProjID=16 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Jola z Melisy 12.02.2007 20:32 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Lutego 2007 To ładny i prosty domek. moim zdaniem mniej pretensjonalny niż Fred. Jak się sprężysz i bez szaleństw powinnaś dać rade. Pozdrawiam i trzymam kciuki. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
justyna2606 12.02.2007 23:05 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Lutego 2007 dzieki ktos nareszcie mnie pocieszyl Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Olasa 13.02.2007 09:39 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Lutego 2007 Justyna naprawde ci się ten dom podoba Przy takim małym domku lepiej poszukaj czegoś prostszego w formie, bo ten domek, to ma mały metraż a z zewnątrz strasznie jest udziwniony, co zresztą nie dodaje mu wg mnie urody. Jest to tylko moja opinia, tobie może się podobać, bo o gustach..... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
boszczak 13.02.2007 09:54 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Lutego 2007 Witam Was wszystkich!!! Znalazlam znalazlam, mysle ,ze to jest to i wydaje mi sie ze tym rzem na te nieszczesne 200000 sie wprowadze, to niestety nie fred niestety nie karmen, ktora pasuje do mojej waskiej dzialki tylko Basia z Archipelagu!!! A wiec znawcy moi kochaniu , prosze o jakies oszacowanie sytuacji, bede miala dach nad glowa czy pod mostem spedze reszte zycia hihihi. Pozdrawiam wszystkich i czekam na opinie http://www.archipelag.pl/domek.php?KatID=3990500&ProjID=16 no to nie jesteś już sama ja zaczynam budowę wiosną właśnie ten domek, kosztorys zrobiłem sobie na 150 tys. zł. trzeba sobie przyjąć jakieś założenia i tego będę się trzymał, Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
justyna2606 13.02.2007 10:29 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Lutego 2007 Justyna naprawde ci się ten dom podoba Przy takim małym domku lepiej poszukaj czegoś prostszego w formie, bo ten domek, to ma mały metraż a z zewnątrz strasznie jest udziwniony, co zresztą nie dodaje mu wg mnie urody. Jest to tylko moja opinia, tobie może się podobać, bo o gustach..... hmmmm szczerze mowiac wlasnie dlatego bardzo mi sie podoba, jest maly w sam raz dlamnie i mojej pociechy, a to ze jest taki udziwniony jeszcze dodaje mu uroku, juz nie moge sie doczekac..... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Jola z Melisy 13.02.2007 17:35 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Lutego 2007 Z tym udziwniony to chyba przesada. Po prostu ma swój charakter. Będzie troszkę inny niż wszystkie dookoła. Czy to źle? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
terryb 13.02.2007 18:03 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Lutego 2007 witam wszystkich własnie zmierzam sie do budowy chałupy pozdrawaim Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
justyna2606 13.02.2007 19:47 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Lutego 2007 a CO BUDUJESZ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
el-ka 13.02.2007 21:46 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Lutego 2007 Według mnie Basia to znacznie lepszy wybór i pod względem urody i ekonomiczności. Widzę, że kręcą Cię domki "troszkę inne" , wyrózniające się oryginalnością. Ważne, żeby nie przegiąć, nie wszystko co rwie oko w wizualizacji komputerowej jest równie ładne w rzeczywistości. Fred mi się nie podoba, mam wrażenie, że w realu będzie kiczem, szczególnie, jeśli te schody i elewacja trochę nie wyjdą lub braknie kasy na ekstra wykończenie. Ale Basia jest bardzo fajna, chociaż też kasy może troszkę braknąć - dość drogie elewacje. Ktoś z Forumowiczów już budował ten dom, poszukaj w wyszukiwarce. Z tego co pamiętam, to powiekszyli dlugość Basi chyba o metr i bardzo pięknie wykonali wnętrze i elewację. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
boszczak 14.02.2007 10:46 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Lutego 2007 może ktoś jeszcze się wypowie na temat budowy tego domkuhttp://www.archipelag.pl/domek.php?KatID=3990500&ProjID=16jak i na czym najlepiej zaoszczędzić, budowany będzie z BK 24 + 12 styro, w zasadzie nie można chyba tu nic wiele zmienić, najważniejsze by wybrać dobrą i tanią technologię budowy, na dachu będzie grafitowa dachówka ceramiczna udało mi się kupić jeszcze po zeszłorocznych cenach z dużą promocją, zmniejsze ilość okien połaciowych, będą cztery nie pięć, coś jeszcze? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mariusz 78 14.02.2007 17:25 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Lutego 2007 Witam przymierzam się do budowy http://www.domnahoryzoncie.pl/pl/index.php?s=124&sid=5jeśli można to proszę o wasze opinie co do kosztów (na początek sam parter a poddasze w późniejszym terminie) i zmian jakie należało by wprowadzić. Działkę praktycznie już mam więc tylko kasa i zaczynać budowę Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
el-ka 14.02.2007 20:30 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Lutego 2007 Twój link nie chodzi.http://www.domnahoryzoncie.pl/pl/index.php?s=124&sid=5 SielankaProsty, przez to relatywnie tani dom (oczywiście w wersji dachu dwuspadowego. Przy wykończeniu poddasza nie będzie to jednak mały dom - całkowitej będzie się zbliżał do 200m! I koszt wtedy rośnie, nawet jesli odłożysz wykończenie na później. Jeśli potrzebujesz teraz lub w przyszłości dużego domu - to ok. Jeżeli to przestrzeń "na wszelki wypadek" - to lepiej wybrać albo typową parterówkę, albo mniejszy z poddaszem użytkowym. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Sally Cinnamon 14.02.2007 21:01 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Lutego 2007 WitamJestem nowy na forum, oraz nowy jesli chodzi o sekrety budowania. Zdecydowalismy sie juz (no,prawie) na domek - http://www.archipelag.pl/domek-opis.php?KatID=3990500&ProjID=459Jak myslicie, jaki koszt mozna by przyjac? Mamy juz dzialke. Proponuja nam budowac z Puro 25 + styropian. Dobre to rozwiazanie czy przerost?Z gory dziekuje za info. Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
AMP 14.02.2007 21:25 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Lutego 2007 Przerost? Czego przerost? Ściany czy styropianu? czytaj forum - dużo słów tu przelano, wiedzy też. domek fajny, ale dach troche drogi będzie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Jola z Melisy 14.02.2007 21:57 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Lutego 2007 Na pewno sporo tańszy będzie z dwuspadowym dachem. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Mroovka 15.02.2007 07:06 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Lutego 2007 Sally Cinnamon- dach Małgosi ma p[rawie 300 metrów i dośc skomplikowaną formę. Zezre to sporo kasy.Popros o wycene- wiele punktów sprzedaży pokryć dachowych robi takie wyceny gratis. Można wybrać domek o takim samym układzie wnętrz z prostszym dachem,poszperaj w internecie to z pewnością coś takiego znajdziesz. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Sally Cinnamon 15.02.2007 08:03 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Lutego 2007 Przerost? Czego przerost? Ściany czy styropianu? czytaj forum - dużo słów tu przelano, wiedzy też. domek fajny, ale dach troche drogi będzie Sciany. Styropian 15 na to by szedl wiec sie zastanawiam czy nie za duzo tego Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts