Monik75 30.10.2005 13:21 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Października 2005 Cz ktoś budował dom z keramzytu? Jak się w nim mieszka? Chcemy budować dom z tego materiału, raczej parterowy o powierzchni do 130 m2. Jeśli ktoś współpracował z jakąś firmą z olic Warszawy budującą w tym systemie proszę o kontakt. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Kwinto 30.10.2005 15:43 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Października 2005 Firm budujących w technologii PRAEFA (prefabrykowane elementy keramzytowe) jest w Polsce kilka. W Warszawie ma swoją siedzibę firma WIS (http://www.domwis.com.pl/main.html). Można zobaczyć ich dom modelowy na Białołęce. Wszystko wygląda super - ściany gładkie jak pupa niemowlaka i taki dom szybko powstaje. Jednak cena wybudowania takiego domu jest wyższa niż domu budowanego tradycyjnie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Monik75 30.10.2005 19:24 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Października 2005 Dzięki za jakieś podpowiedzi...Akuratej tej firmy jeszcze dotychczas nie znałam. Na razie w porządku wydawała mi sie firma DOMSYSTEM, która ma swój oddział w Warszawie strona http://www.domsystem.strefa.pl. Na swojej stronie podają cenę za developerski stan wykończenia budynku 1 550,00 za m2. Wydawało mi się, że nie jest to bardzo wygórowana cena. Jest to na pewno drożej niż w systemie gospodarczym ale chyba nie aż tak strasznie drożej biorąc pod uwagę oszczędność na czasie...Oczywiście ta cena jest pewnie bardzo uśredniona i pewnie idąc ze swoim własnym projektem okaże się, że będzie wyższa... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
borowko 13.11.2005 07:37 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Listopada 2005 zbudowałem z Optiroca.Wybrałem go ponieważ liczyłem na pełny system .Było to ważne bo budowałem zupełnie sam(dosłownie)nie mając doświadczenia.Niestety w opisach system był w trakcie budowy już nie było poradziłem sobie.Optiroc jest z pod Warszawy.Do wyboru miałem Termat z wrocławskie ochę żałuję,że mu się nie przyjrzałem mimo że hurtownie były bliżej.O keramzycie trzeba trochę wiedzieć przed budowa Nie jestem wielkim znawcą ale co ważne nie jestem producentem więc nie chwale swego... i jesli mogę siepodzielić i potrzebna moja wiedza to proszę600 331 677 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts