Monik75 30.10.2005 13:50 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Października 2005 Czy ktoś zbudował dom z keramzytu?Jakieś doświadczenia? Jak się mieszka?Jaka firma budowała? Itp. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
marcin_budowniczy 30.10.2005 20:07 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Października 2005 Ostatnio robiłem adaptację projektu i Pani Architekt (nie głupia babka) bardzo mnie do tego zachęcała. Twierdziała, że na początek to drożej o jakies 20 %, ale pózniej koszty wracają się przy wykończeniu. U nas mało popularne. Niestety ja jestem za silką i zabardzo jej nie słuchałem. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
bruner 01.11.2005 07:16 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 1 Listopada 2005 Ja budowałem z bloczków keramzytowych jeszcze nie mieszkamale technologia prosta w budowie ściany nie chłoną wody jak np.silka czy beton komórkowy Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Wciornastek 02.11.2005 13:35 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Listopada 2005 Wiosną zaczynam stawiać ściany z keramzytobetonu, w rachubę wchodzą poniższe firmyhttp://www.mucha.com.pl/ http://www.czamaninek.pl/Dom w technologii jednowarstwowej. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
moniss 24.01.2006 19:01 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Stycznia 2006 To nikt jeszcze nie zdążył pomieszkać w domu z keramzytu?? Interesują mnie zwłaszcza osoby, które mają dom z prefabrykowanych płyt keramzytowych. Wiem już jak wygląda taki domek, bo takowy jesienią oglądałam i dotykałam gdy był budowany, ale kto mi powie jak w takim domku się mieszka?? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
AnetaS 24.01.2006 19:24 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Stycznia 2006 Witam, a ja mieszkam od miesiąca w domku wybudowanym z bloczków keramzytobetonowych. Przy murowaniu nie było problemów. Wszystko ładnie i sprawnie szło. Jedynie tynki nie chciały bardzo schnąć (tynk tradycyjny). Tak jak już było napisane keramzyt nie wchłania wody.Mam ściany 2 warstwowe - keramzyt i ocieplenie wełna 12 cm. Jak się mieszka?Mi bardzo dobrze.Kiedyś straszyli mnie że na ścianach z keramzytu trudno cokolwiek powiesić. Ale to nie prawda, mam w kuchni szafki wiszące. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Gość 24.01.2006 20:47 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Stycznia 2006 ... Kiedyś straszyli mnie że na ścianach z keramzytu trudno cokolwiek powiesić. Ale to nie prawda, mam w kuchni szafki wiszące. nie tyle powiesic ... co wbic gwoździa w sciane ... pozdrówka ... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
moniss 24.01.2006 20:58 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Stycznia 2006 czyli tylko wiertarka z udarem wchodzi w tę ścianę?? A jak przedstawiają się koszty wybudowania domu z bloczków keramzytobetonowych w porównaniu z innymi materiałami? Aneta S, na pewno wcześniej kalkulowałaś co bardziej będzie się opłacało. Pamiętasz jeszcze jak kształtowały się różnice cenowe. I ostatnie pytanie: co wpłynęło na decyzję o wyborze bloczków keramzytobetonowych? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
AnetaS 25.01.2006 07:41 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Stycznia 2006 Szczerze mówiąc nie robiłam porównań cenowych pomiędzy różnymi bloczkami. Tak wyszło.To była decyzja w jednej chwili. No może nie chwili ale jednego dnia.Kolega musiał szybko sprzedać a ja kupiłał 1900 bloczków Termo Optiroc 24 za 9500 brutto. (2003 r). Czy była to okazja nie wnikam. A później już nawet nie sprawdzałam innych materiałów. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Ewa G 25.01.2006 08:53 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Stycznia 2006 My wybudowaliśmy dom z bloczków Keramix 24 Optiroca, wprowadzimy się na wiosnę lub latem. Murowanie szło sprawnie. Bloczki sa lekkie, równe, dają się docinać, odpadów nie ma. Gwoździe można wbijać bez problemów. Natomiast są różnego typu bloczki keramzytowe. I te produkowane przez betoniarnie mają keramzyt drobniejszy, dużo betonu, zatem są twarde,ciężkie i zimniejsze, ale sporo tańsze.Nie braliśmy pod uwagę budowy z prefabrykowanych płyt i nie mam porównania. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts