mamba luna 29.01.2007 19:26 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Stycznia 2007 jesli kocurek jest kastratem, to rybe mozna podawac tylko raz w miesiacu albo rzadziej, inaczej mozna zaszkodzic nerkom, a koty nie kastrowane moga jesc rybke raz w tygodniu-z tego samego powodu sa karmy dla kastratow z rybka, ale to sa rybki po duuuuzej przerobce, wiec nie powinny szkodzic-chociaz moja wet jest przeciwna podawaniu karm z ryba, jako posilek glowny-jak daje moim tunczyka z puszki w sosie wlasnym, ale taka rybka tez jest juz przetworzona jogurcik mniam, poza tym dobrze dziala na uklad pokarmowy podroby raz w tygodniu, ale moje i tak jesc nie moga (tzn. Mamba) moja Kicia tez zje wszystko i nie marudzi (nie moze tylko wolowinki, bo zaraz wszystko zwraca ) tylko Mamba grymasila, grymasi i bedzie grymasic dobrze, ze juz walki ustaja-tak trzymac ale obserwuj caly czas katem oka, potem az sie zdziwisz jak beda sie kochac (mam nadzieje ) stukpuk-moja tez do hebanowo-czarnych nie nalezy, bvo ma biale lapki, waski i kolnierz, ale charakter czarny jak najbardziej pokaz swojego kocia Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
smartcat 30.01.2007 14:12 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Stycznia 2007 witam wszystkich miłośników kotów Czy do klubu można też wstąpić z czarnobiałym kotem Gwidonem (kleptomanem)? Ważne że czarny a nawet czarno-biały i kleptoman!! Opisz te jego kleptomanię Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
stukpuk 31.01.2007 15:35 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 31 Stycznia 2007 smartcat mamba luna Witajcie! Niedługo będę robił Gwidonowi nową sesje zdjęciową więc wlepie jego nową gębę a jego "pasję-kleptomanię" opisałem w " pokażcie zdjęcia swoich zwierzaków" gorąco zapraszam do lektury i komentarzy Jak go wyleczyć Ile powinien dostać za kradzież długopisów? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
speek 31.01.2007 18:09 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 31 Stycznia 2007 A to sie u mnie narobiło.Kocica przybłeda leje mojego Łatusia.Był mój weterynarz u mnie w domu.Opatrzył rany mojego Łatusia(wydrapany bok i ubytki skórne w obrebie nosa).Teraz kotka napada na kota.Dostała zestaw uspokajajacy.Jak podziałanie wiem ale to jest trudne dla mnie i domowników.Okaleczony cierpiący przyjaciel nasz Łatuś a kotka? - może z czase sie przyzwyczaji.Agresja wśród rozpieszczonych zwierząt?A tak rozpisywałam sie o napaściach mojego kocurka na skrzywdzoną przez ludzi koteczkę? /? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mamba luna 31.01.2007 23:25 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 31 Stycznia 2007 smartcat Ile powinien dostać za kradzież długopisów? no ja mysle, ze najwiekszego buziaka speek-to masz niewesolo moje sie ganialy i ganiaja do tej pory, ale nigdy nie bylo zadnych podrapan, niegyd nie wzywalam weta do domu, nie bylo problemu-tylko syczenie, warczenie-to wszystko...biedne kociny i Ty tez... moze ktorys czuje jakis zapach inny, albo moze jakas ulomnosc drugiego??? nie potrafie odpowiedziec, raczej kocim psychologiem nie jestem, niezaglebialam sie az tak, bo nie bylo takiej potrzeby w moim przypadku, ale pamietam, jak mamba byla swiezo po kastracjm, to Kicia ja przganiala jakby byla intruzem-moze czula rane i dlatego??? a moe u Was to hormony??? jeden ma drugi nie??? sama nie wiem... ale pisz co i jak-trzymam kciuki za zgode Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
speek 01.02.2007 19:30 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 1 Lutego 2007 Oj , napiszę.Kocica bardzo szybko nabiera ciała.Jej sierść staje się jadwabista w dotyku.Boi sie wyciagnietej ręki do głaskania.Nie ucieka ale kuli sie i głowke chowa.Ludzie musieli pastwić się nad nią bo te odruchy nie są normalne.Zajmuje wszystkie miejsca gdzie kot się wylegiwał.Ulubionym miejscem kocurka była poduszeczka w oknie ale ona też ją zajmuje jak tylko kot tam zamierza się udać.Teraz sa dwie i nie mogą się zgodzić.Kot jest u nas od 5 tygodnia jego życia.Do tej pory pieszczoch przybiegający na każde wołanie tak jak moje psiaki.Właśnie z nimi się wychował i reakcje i zachowania po części przyjał od nich.A taraz jest smutny ,mało kontaktowy i chyba ma nam za złe ,ze kocicę przyjęliśmy do domu.Na razie opatrujemy rany.Brzydko to wygląda.Kocica ma skrócone pazurki a i tak cztuje jakby kota dopaść.Oczy nam z orbit wychodzą i jak tu nie izolować choćby czasowo kotów.Najgorsze w tym ,że ta sytuacja nie może tak dlugo trwać.Jeżeli się nie zmieni będę musiała poszukać odpowiedzialnego domu dla koteczki.Ale ciągle mam nadzieję,że to się zmieni. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Nadziejka 02.02.2007 09:16 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Lutego 2007 Witam wszystkich! Mamy dwójeczkę czarnych kotów: Mefik i Lucek Mieszkamy pod 13 więc jak mogę mieć inne koty a niżeli czarne Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
speek 02.02.2007 20:32 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Lutego 2007 Oj,zazdroszczę ja tez bym chciała miec dwa czarne ale mam jednego biało czarnego i koteczke biało buro szarą. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
stukpuk 03.02.2007 19:54 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Lutego 2007 Witam wszystkich! Mamy dwójeczkę czarnych kotów: Mefik i Lucek Mieszkamy pod 13 więc jak mogę mieć inne koty a niżeli czarne Czekamy na zdjecia twoich futrzaczków! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Nadziejka 04.02.2007 17:18 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Lutego 2007 Oj,zazdroszczę ja tez bym chciała miec dwa czarne ale mam jednego biało czarnego i koteczke biało buro szarą. wszystko przed Tobą Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Nadziejka 04.02.2007 17:21 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Lutego 2007 Witam wszystkich! Mamy dwójeczkę czarnych kotów: Mefik i Lucek Mieszkamy pod 13 więc jak mogę mieć inne koty a niżeli czarne Czekamy na zdjecia twoich futrzaczków! no niestety aparat mój poszedł na emeryturę A teraz to wszystko etap wykończeniowy pochłania, a więc proszę włączyć wyobraźnię ! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
speek 04.02.2007 21:43 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Lutego 2007 Wszystko może się zdarzć.Jeszcze nie panuje nad bójkami moich kotów i zastanawiam sie czy to sie zmieni.Kotu wolno goją się stare rany a już ma nowe tym razem na uszach. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
stukpuk 04.02.2007 22:02 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Lutego 2007 Witam wszystkich! Mamy dwójeczkę czarnych kotów: Mefik i Lucek Mieszkamy pod 13 więc jak mogę mieć inne koty a niżeli czarne Czekamy na zdjecia twoich futrzaczków! no niestety aparat mój poszedł na emeryturę A teraz to wszystko etap wykończeniowy pochłania, a więc proszę włączyć wyobraźnię ! A więc włączam wyobraźnie i .........czarno to widzę Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Gość 16.02.2007 16:02 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Lutego 2007 Witam, u nas w poniedziałek zamieszka kotka, także zapisuję się do klubu Kicia ma ok. 2 lat, adoptujemy ją z fundacji zajmującej się kotami. Ja jestem jeszcze kompletną dyletantką - do tej pory miałam psy, kota jeszcze nie. Także będę się uczyc i czytać co podleci Mam pytanie: jak koty "współpracują" z płytą ceramiczną w kuchni? Jak kota nauczyć, że jest ona niebezpieczna? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Katarina Ols 17.02.2007 13:25 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Lutego 2007 Dziś Międzynarodowy Dzień Kota - nie tylko czarnego czyli jakąś imprezę dla kociska trzeba przyszykować... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
ewak39 18.02.2007 21:01 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Lutego 2007 Witam, u nas w poniedziałek zamieszka kotka, także zapisuję się do klubu Kicia ma ok. 2 lat, adoptujemy ją z fundacji zajmującej się kotami. Ja jestem jeszcze kompletną dyletantką - do tej pory miałam psy, kota jeszcze nie. Także będę się uczyc i czytać co podleci Mam pytanie: jak koty "współpracują" z płytą ceramiczną w kuchni? Jak kota nauczyć, że jest ona niebezpieczna? He, dobre pytanie! Mojego kocura kiedys karmilismy tylko gotowanymi rybami w przekonaniu, ze jest najlepsza i robimy mu duza frajde... Moze to sie i przyczynilo do jego wczesniejszego zejscia. Kot siadywal przy gotujacej sie w garnku rybie i jak nikt nie patrzyl usilowal ja wylowic z wody za wystajacy ogon! Ewidentne goraco od plomienia zniechecalo go do blizszych kontaktow z kuchenka gazowa, ale co do ceramicznej przyznam, ze nie mam jakos pomyslow... Hej, jak sie ciesze ze nam sie klub fajnie rozrasta!!! Zaczelo sie od kotow czarnych, ale mysle, ze tak naprawde wszystkie bardzo mile widziane! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
speek 20.02.2007 18:58 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Lutego 2007 Płyta ceramiczna to dla kotka duze zagrożenie.Ja nie mogłam nauczyc kotow zeby w kuchni chodziły tylko w parterze.I stało się.Oczywiście wpadł na jeszce ciepłą płyte i poparzył opuszki łapek a tym samym dostał nauczkę i ciąg w którym jest płyta omija. Gorszym przyzwyczajeniem jest chowanie się w pralce. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Aszka 20.02.2007 19:30 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Lutego 2007 Mam pytanie do KOCIARZY, co robicie aby wasze koty nie uciekały np. poza ogrodzenie?Chciałabym wziąść kota na wiosnę, ale jak go utrzymać w domu z ogrodem?A jak wybiegnie na drogę?Nasza rodzina pożegnała już jedną najukochańszą kociczkę (chyba ktoś ja ukradł) i nie wiem jak przeżylibysmy gdyby coś wydarzyło się następnej.Tak bardzo tęsknimy za tamtą,że może inna przyniesie ukojenie i dni bez rozpamiętywania. Proszę o radę i pomysły. Myślę, że będzie to kot dachowiec, więc instynkty trochę dzikie - jak go chronić i "zabezpieczyć"?pozdrawiam i dziękuje za propozycje. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
JoShi 20.02.2007 19:48 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Lutego 2007 Płyta ceramiczna to dla kotka duze zagrożenie.Ja nie mogłam nauczyc kotow zeby w kuchni chodziły tylko w parterze.I stało się.Oczywiście wpadł na jeszce ciepłą płyte i poparzył opuszki łapek a tym samym dostał nauczkę i ciąg w którym jest płyta omija. Bardzo lubię koty, ale nie jestem w stanie wyobrazić sobie kuchni w której kot chodzi po blatach na których przygotowuję jedzenie. Moje musiały się na uczyć. Dla własnego ale i mojego dobra. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
JoShi 20.02.2007 19:49 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Lutego 2007 Mam pytanie do KOCIARZY, co robicie aby wasze koty nie uciekały np. poza ogrodzenie? Nic. Moim zdaniem można albo kota nie wypuszczać w ogóle (ewentyalnie spacer na smyczy), albo zaakceptować fakt, że kochaja wolność. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts