Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Klub Czarnego Kota, czyli KCK :)

ewak39

Recommended Posts

jesli kocurek jest kastratem, to rybe mozna podawac tylko raz w miesiacu albo rzadziej, inaczej mozna zaszkodzic nerkom, a koty nie kastrowane moga jesc rybke raz w tygodniu-z tego samego powodu :wink:

sa karmy dla kastratow z rybka, ale to sa rybki po duuuuzej przerobce, wiec nie powinny szkodzic-chociaz moja wet jest przeciwna podawaniu karm z ryba, jako posilek glowny-jak daje moim tunczyka z puszki w sosie wlasnym, ale taka rybka tez jest juz przetworzona

jogurcik mniam, poza tym dobrze dziala na uklad pokarmowy :)

podroby raz w tygodniu, ale moje i tak jesc nie moga (tzn. Mamba)

moja Kicia tez zje wszystko i nie marudzi :lol: (nie moze tylko wolowinki, bo zaraz wszystko zwraca :( ) tylko Mamba grymasila, grymasi i bedzie grymasic 8)

dobrze, ze juz walki ustaja-tak trzymac :D ale obserwuj caly czas katem oka, potem az sie zdziwisz jak beda sie kochac (mam nadzieje :lol: )

stukpuk-moja tez do hebanowo-czarnych nie nalezy, bvo ma biale lapki, waski i kolnierz, ale charakter czarny jak najbardziej :lol:

pokaz swojego kocia :D

• Odpowiedzi 332
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

smartcat :D

mamba luna :D Witajcie!

Niedługo będę robił Gwidonowi nową sesje zdjęciową więc wlepie jego nową gębę a jego "pasję-kleptomanię" opisałem w " pokażcie zdjęcia swoich zwierzaków" gorąco zapraszam do lektury i komentarzy :D Jak go wyleczyć :wink: :D

Ile powinien dostać za kradzież długopisów? :wink:

A to sie u mnie narobiło.Kocica przybłeda leje mojego Łatusia.Był mój weterynarz u mnie w domu.Opatrzył rany mojego Łatusia(wydrapany bok i ubytki skórne w obrebie nosa).Teraz kotka napada na kota.Dostała zestaw uspokajajacy.Jak podziałanie wiem ale to jest trudne dla mnie i domowników.Okaleczony cierpiący przyjaciel nasz Łatuś a kotka? - może z czase sie przyzwyczaji.Agresja wśród rozpieszczonych zwierząt?

A tak rozpisywałam sie o napaściach mojego kocurka na skrzywdzoną przez ludzi koteczkę?

/?

smartcat :D

Ile powinien dostać za kradzież długopisów? :wink:

no ja mysle, ze najwiekszego buziaka :lol: :lol:

speek-to masz niewesolo :roll:

moje sie ganialy i ganiaja do tej pory, ale nigdy nie bylo zadnych podrapan, niegyd nie wzywalam weta do domu, nie bylo problemu-tylko syczenie, warczenie-to wszystko...biedne kociny i Ty tez...

moze ktorys czuje jakis zapach inny, albo moze jakas ulomnosc drugiego??? nie potrafie odpowiedziec, raczej kocim psychologiem nie jestem, niezaglebialam sie az tak, bo nie bylo takiej potrzeby w moim przypadku, ale pamietam, jak mamba byla swiezo po kastracjm, to Kicia ja przganiala jakby byla intruzem-moze czula rane i dlatego???

a moe u Was to hormony??? jeden ma drugi nie??? sama nie wiem...

ale pisz co i jak-trzymam kciuki za zgode :D

Oj , napiszę.

Kocica bardzo szybko nabiera ciała.Jej sierść staje się jadwabista w dotyku.Boi sie wyciagnietej ręki do głaskania.Nie ucieka ale kuli sie i głowke chowa.Ludzie musieli pastwić się nad nią bo te odruchy nie są normalne.Zajmuje wszystkie miejsca gdzie kot się wylegiwał.Ulubionym miejscem kocurka była poduszeczka w oknie ale ona też ją zajmuje jak tylko kot tam zamierza się udać.Teraz sa dwie i nie mogą się zgodzić.

Kot jest u nas od 5 tygodnia jego życia.Do tej pory pieszczoch przybiegający na każde wołanie tak jak moje psiaki.Właśnie z nimi się wychował i reakcje i zachowania po części przyjał od nich.A taraz jest smutny ,mało kontaktowy i chyba ma nam za złe ,ze kocicę przyjęliśmy do domu.Na razie opatrujemy rany.Brzydko to wygląda.Kocica ma skrócone pazurki a i tak cztuje jakby kota dopaść.Oczy nam z orbit wychodzą i jak tu nie izolować choćby czasowo kotów.Najgorsze w tym ,że ta sytuacja nie może tak dlugo trwać.Jeżeli się nie zmieni będę musiała poszukać odpowiedzialnego domu dla koteczki.Ale ciągle mam nadzieję,że to się zmieni.

Witam wszystkich! Mamy dwójeczkę czarnych kotów: Mefik i Lucek ;) Mieszkamy pod 13 więc jak mogę mieć inne koty a niżeli czarne :)

Czekamy na zdjecia twoich futrzaczków! :D

no niestety :( aparat mój poszedł na emeryturę :( A teraz to wszystko etap wykończeniowy pochłania, a więc proszę włączyć wyobraźnię ! :)

Witam wszystkich! Mamy dwójeczkę czarnych kotów: Mefik i Lucek ;) Mieszkamy pod 13 więc jak mogę mieć inne koty a niżeli czarne :)

Czekamy na zdjecia twoich futrzaczków! :D

no niestety :( aparat mój poszedł na emeryturę :( A teraz to wszystko etap wykończeniowy pochłania, a więc proszę włączyć wyobraźnię ! :)

A więc włączam wyobraźnie i .........czarno to widzę :D :D :D :wink:

• 2 weeks później...

Witam, u nas w poniedziałek zamieszka kotka, także zapisuję się do klubu :)

Kicia ma ok. 2 lat, adoptujemy ją z fundacji zajmującej się kotami. Ja jestem jeszcze kompletną dyletantką - do tej pory miałam psy, kota jeszcze nie. Także będę się uczyc i czytać co podleci ;)

Mam pytanie: jak koty "współpracują" z płytą ceramiczną w kuchni? Jak kota nauczyć, że jest ona niebezpieczna?

Witam, u nas w poniedziałek zamieszka kotka, także zapisuję się do klubu :)

Kicia ma ok. 2 lat, adoptujemy ją z fundacji zajmującej się kotami. Ja jestem jeszcze kompletną dyletantką - do tej pory miałam psy, kota jeszcze nie. Także będę się uczyc i czytać co podleci ;)

Mam pytanie: jak koty "współpracują" z płytą ceramiczną w kuchni? Jak kota nauczyć, że jest ona niebezpieczna?

He, dobre pytanie! :)

Mojego kocura kiedys karmilismy tylko gotowanymi rybami w przekonaniu, ze jest najlepsza i robimy mu duza frajde... :( Moze to sie i przyczynilo do jego wczesniejszego zejscia. Kot siadywal przy gotujacej sie w garnku rybie i jak nikt nie patrzyl usilowal ja wylowic z wody za wystajacy ogon! :) Ewidentne goraco od plomienia zniechecalo go do blizszych kontaktow z kuchenka gazowa, ale co do ceramicznej przyznam, ze nie mam jakos pomyslow... :roll:

Hej, jak sie ciesze ze nam sie klub fajnie rozrasta!!! :D Zaczelo sie od kotow czarnych, ale mysle, ze tak naprawde wszystkie bardzo mile widziane! :D

Płyta ceramiczna to dla kotka duze zagrożenie.Ja nie mogłam nauczyc kotow zeby w kuchni chodziły tylko w parterze.I stało się.Oczywiście wpadł na jeszce ciepłą płyte i poparzył opuszki łapek a tym samym dostał nauczkę i ciąg w którym jest płyta omija.

Gorszym przyzwyczajeniem jest chowanie się w pralce.

Mam pytanie do KOCIARZY, co robicie aby wasze koty nie uciekały np. poza ogrodzenie?

Chciałabym wziąść kota na wiosnę, ale jak go utrzymać w domu z ogrodem?

A jak wybiegnie na drogę?

Nasza rodzina pożegnała już jedną najukochańszą kociczkę (chyba ktoś ja ukradł) i nie wiem jak przeżylibysmy gdyby coś wydarzyło się następnej.

Tak bardzo tęsknimy za tamtą,że może inna przyniesie ukojenie i dni bez rozpamiętywania. Proszę o radę i pomysły. Myślę, że będzie to kot dachowiec, więc instynkty trochę dzikie - jak go chronić i "zabezpieczyć"?

pozdrawiam i dziękuje za propozycje.

Płyta ceramiczna to dla kotka duze zagrożenie.Ja nie mogłam nauczyc kotow zeby w kuchni chodziły tylko w parterze.I stało się.Oczywiście wpadł na jeszce ciepłą płyte i poparzył opuszki łapek a tym samym dostał nauczkę i ciąg w którym jest płyta omija.

Bardzo lubię koty, ale nie jestem w stanie wyobrazić sobie kuchni w której kot chodzi po blatach na których przygotowuję jedzenie. Moje musiały się na uczyć. Dla własnego ale i mojego dobra.