Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Klub Czarnego Kota, czyli KCK :)

ewak39

Recommended Posts

• Odpowiedzi 332
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

mój kocurek to kochany wredol - żona mówi, że to uciekinier z Białorusi bo kocha i gryzie :D

śpi i bawi się - ale na szczęście nie gryzie kabli i poza swoimi zabawkami jeszcze nic nie zdemolował

PS - też masz fajny znaczek :wink:

Wredol - fajnie! - i to jeszcze Białoruski - wow!

Taki maluszek musi być przeuroczy.

Sluchajcie, kotki moga byc plodne o tej - i o kazdej - porze roku, jak sie dowiedzialam :D , ale dlaczego mojemu kotu "pci meskiej" rzucilo sie na mozg? Czy tez jakos o tej porze roku "preza miesnie", zeby zaimponowac czy co? :o

Moj kocur zaczal atakowac psa. Zawsze byl miedzy nimi zbrojny rozejm, tzn. jak Bella (owczarek niemiecki) przechodzi za blisko, moze dostac po pysku. Pies z respektem kota omija duzym lukiem, ale jak w ferworze zabawy jej sie zdarzy nie zauwazyc, kot startuje jak lokomotywa skrzyzowana z Freddy Krugerem - pluje jak szatan i wali pazurami. Ale normalnie jest wzglednie spokojnie.

A otoz wczoraj Tim wystartowal bez prowokacji. Pies duzo zniesie, ale sie w koncu zdenerwowal i wystartowal z groznym bulgotem - jeszcze nie agresywnie, ale zdecydowanie ostrzegajaco. Szybko zamknelam obydwa zwierze w oddzielnych pomieszczeniach - po chwili jak wpuscilam na nowo pies przeszedl kolo kota, ktory nawet sie nie ruszyl, tylko patrzyl ostroznie...

No i co to bylo? Moze komus przyjdzie do glowy wyjasnienie... koty mamy 11 lat, psice 6 - od poczatku wychowywala sie z kotami... :(

Dokladam zdjecia najmniejszej kociczki, rowniez czarnej jedynie z charakteru.Oto Fiołka

http://www.fuw.edu.pl/~siwiec/pupile/fiolka_001.jpg

http://www.fuw.edu.pl/~siwiec/pupile/fiolka_003.jpg

Fiołka mieszka u mnie, ale mam nadzieje, ze znajde dla niej odpowiedni dom. Moze ktos jest chetny do adopcji ?

Przecudna Fiołka!!! Zawsze chciałam takiego pręgowca, ale mąż przyniósł czarnucha. Teraz bym się nie zamieniła, ale i tak patrzę z zachwytem!

Ewak - ja się na kotach niestety mało znam - moja ma dopiero rok. Ale z tego co słyczałam, rózne dziwne rzeczy tym stworzeniom do łepetyny strzlają i nikt nie wie dlaczego :lol:

Może coś w polu magnetycznym ziemi błysło, albo zew na zlot czarownic usłyszał? :wink: W każdym razie mnie musi to chyba oznaczać początku małej wojny domowej, nie?

Słuchajcie! mam problem! Od dwóch dni mój pies przesiaduje wraz z kotem na parapecie - oczywiście jak mnie nie ma! Nie byłoby może problemu, gdyby nie fakt, że pies jest większy od spaniela!!!

Nie chcę opisywać jak wyglądają szyby i "wyposażenie" po takiej wizycie... No, tego się nie spodziewałam. I co teraz?

A moja psica po raz pierwszy w zyciu wlazla na sofe i sie na niej ostentacyjnie ulozyla!!! :o

Nigdy nie bylo psu wolno wlazic na meble i nigdy nie probowala! Nigdy tez nie bralam jej do znajomych, gdzie moglaby to podejrzec...

Jedyne, co mi przychodzi do glowy to chec dorownania kotom, ktorym wolno... :roll: Ale tak po szesciu latach? :o

Sluchajcie, moze to jakies plamy na sloncu? :-? :roll: Kot nadal atakuje bez prowokacji... nie wiem, co sie dzieje!

Dlaczego nikt mnie nie ostrzegł? Aaaabsoluuutnie nie zgodzę się na psa na kanapie!!! (?) Majka! Ty mnie nie przerażaj!

Ty sie Monika nie przerażaj, wystarczy że kupisz sobie Owczarka Kaukaskiego to on nawet w budzie nie będzie chciał byc, ani w domu, a co dopiero na kanapie i to nawet w najwieksze mrozy. A tak to wszyskie inne psy wolą kanapę i to najbardziej ze wszystkich legowiesk! :-)