Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Klub Czarnego Kota, czyli KCK :)

ewak39

Recommended Posts

Boski!!!!

Szkoda, że zaraz wyrośnie.

A moja Łapa - nie wiem, czy dożyje wiosny. Dziś małżowinek poszedł do pracy o 4-tej, bo nie dała spać.

Już nie wiem co robić. Czy można ją zamknąć na noc w łazience? Pewnie zamiauczy nas na śmierć.

Zaczynam już żałować, że nie poczekałam z kotem do przeprowadzki. :evil:

• Odpowiedzi 332
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

• 2 weeks później...
Nasz Gizmo - to ten śmieszny - wczoraj przeszedł zabieg kastracji, powoli wraca do siebie, nie bardzo pasuje mu jedzenie które mu kupiliśmy, dla kastratów, ale nie ma wyjścia. Szkoda trochę zwierzaka bo ciężko to przechodzi zwłaszcza jak się wybudza, ale wolimy żeby trzymał się bliżej domu, czka go jeszcze jeden duży stres : przeprowadzka do owego domu. Mam nadzieję że niedługo. :wink:

• 2 weeks później...
Zapisuję do KCK Kiczorkę.

http://img486.imageshack.us/img486/5535/kotwkoszyku0gl.jpg

Pięknotka czarnotka w wiklinowym koszyczku pięknie się prezentuje :) Witamy w KCK

witajcie

poproszę o obiektywne opinie - bo weterynarze zawsze mówią jak książki piszą bądź jak sponsor od karmy poprze :wink:

jak w końcu jest z karmieniem kastratów? czy wciąż wyłacznie specjalna karma czy bez uszczerbku na zdrowie kocurka można też coś innego?

Kocurka mozna karmic "normalna" karma - ale dobrej jakosci - nie whiskasy i kitykaty a tzw "karma bytowa" do kupienia w sklepach zoologicznych i u wterynarzy (wcale nie wychodzi drozej bo jest b wydajna) a pozatym kot nie pies i mozna mieszac i karme kupna (sucha) i jedzenie domowe (oczywiscie nie pzreginajac zeby nie wychodowac czegos takiego ;)

http://bi.gazeta.pl/o/a/forum/48/4/48498.jpg

dopiero jak sie pojawia objawy tzw "zespolu urologicznego" niestety dosc czesty u kotow 0- to nalezy przejsc na karme specjalistyczna (juz do kupieni tylko u weta) i wtedy nie ma odstepstw musi jesc tylko taka

melduję się jako niewolnica czarnego rocznego kocura Pana Koksika,

ale jaka miła ta niewola , wolno mu wszystko :lol:

No i gdzie ten Koksik, gdzie :( W Klubie Czarnego Kota, każdy kot musi się wylegitymować czarnościa swoją, choćby był nawet czarny niedoskonale :) Czekamy na foto pana kota :)

Mam czarnego kocura. Strasznego łakomczucha. Wyjada i ze swojej i z psiej miski (chyba, że się pies pospieszy, bo jest głodny).

Suchego psiego mu nie rozdrabniam - sam gryzie. Pies nie lubi bo za twarde - woli kocie.

Wciąga też całe kości z kurczaka :o

Kot a z charakteru pies :)

Jak byłam mała miałam kotkę, też czarną. Jadła tylko co lepsze przysmaki i długo wąchała zanim wzięła do pyska.

Nie lubiła głaskania. A ten, na kolanach to nawet łbem do dołu można go trzymać i "brumczy" ze szczęścia.

Sebastiano - zdrowy kotek moze jak najbardziej jesc mieszane - i kupne (suche /mokre) jak i domowe - tyle tylko ze jest jakis rodzaj miesa ktorego nie powinien dostawac surowego - powiem szczerze ze juz nie pamietam jaki (wydaje mi sie ze surowego schabu nie ) i juz nie pamietam dlaczego :oops: ale dowiem sie i napisze

mleko - tez ostroznie bo moze miec klopoty zaladkowe (choc nie musi)

za to twrozki, kefiry jak najbardziej , dobrze kotu wysiac taka "kocia trawke" do kupienia w sklepie zoologicznym -zwykle bardzo chetnie to obgryzjaja (moj np zawsze zżera cala rzezuche wysiewana na swieta wielkanocne :wink: )

ale glownie mieso (zadko kiedy namowi sie kota do jedzenia klusek czy kaszy tak jak psa - koty to typowi mesozercy - z tego co wiem konina jest b dobrym miesem dla kotow) a! i jeszcze kot w przeciwienstwe do psa zwykle je male porcje ale czesto (wiec warto zeby np. troche suchej karmy zawsze mial w miseczce (koniecznie z woda!) a ze 3 x dziennie glowne posilki - mokre czy domowe) juz on tam sobie dobierze ile i w jakich porach bedzie "pzregryzał"

przepraszam ze sie tak jedzeniowo rozpisalam

a zeby bylo w temacie KCK to....

http://bi.gazeta.pl/o/a/forum/315/9/315917.jpg

nie rozpisałaś się - bardzo fajnie, że opisujesz swoje doświadczenia ponieważ czasem się szuka a i tak nigdzie nie można znaleźć.

generalnie u mnie wszystko się sprawdza co napisałaś. Mleka nie daję - już się na to wyczuliłem zanim miałem kocura - woda, woda, woda.

oczywiście jogurt naturalny kremowy bo go uwielbia i wariuje :D , mięsko nigdy surowe.

trawkę mu raz kupiliśmy ale jedyne zainteresowanie objawiło się wyrwaniem paru kłosków i to tyle...

bardziej go interesuje nasz jedyny kwiat do którego ma póki co za wysoko :D . Ale co będzie jak się przeprowadzimy i zwieziemy swoje kwiaty to kto wie... :lol:

nie rozpisałaś się - bardzo fajnie, że opisujesz swoje doświadczenia ponieważ czasem się szuka a i tak nigdzie nie można znaleźć.

generalnie u mnie wszystko się sprawdza co napisałaś. Mleka nie daję - już się na to wyczuliłem zanim miałem kocura - woda, woda, woda.

oczywiście jogurt naturalny kremowy bo go uwielbia i wariuje :D , mięsko nigdy surowe.

trawkę mu raz kupiliśmy ale jedyne zainteresowanie objawiło się wyrwaniem paru kłosków i to tyle...

bardziej go interesuje nasz jedyny kwiat do którego ma póki co za wysoko :D . Ale co będzie jak się przeprowadzimy i zwieziemy swoje kwiaty to kto wie... :lol:

Jak sie przeprowadzicie to pewnie bedzie trawke z ogrodka wcinał ;)