aziel 05.02.2003 07:57 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Lutego 2003 Z tego wszystkiego wyłania się dość bezpieczna koncepcja: Zawrzeć z teściem umowę na użyczenie mieszkania, w którym mieszkałem i pogrupować rachunki budowa - mieszkanie. Stare mieszkanie przynajmniej odmaluję Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Wowka 05.02.2003 08:01 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Lutego 2003 Misiu Uszatku. Niestety, ale prawo tego zabrania. Tzw. ulgi mieszkaniowe służą zaspakajaniu potrzeb mieszkaniowych PODATNIKA a nie jego krewnych i przyjaciół. Cieszę się, że mogłeś "wywalić" kwity sprzed pięciu lat i mam nadzieję że w styczniu przyszłego roku będziesz mógł zrobić to samo Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
ankats 07.02.2003 09:58 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Lutego 2003 On 2003-01-07 10:00, pitbull wrote: Zeby mozna bylo korzystac z ulgi remontowej potrzebne jest prawo wlasnosci, uzytkowania itp. Budynek nowo wbudowany bez odbioru nie istnieje, w zwiazku z tym nie mozna remontowac czegos czego nie ma. Wracam do tego zagadnienia, bo żywo mnie niepokoi. Kto wie, jakie konkretnie papiery (poza fakturami) trzeba mieć, by korzystać z ulgi remontowej? Użyczenie, jasne (małżonkowie chyba nic sobie nie użyczają, bo mają współwłasność i jedną ulgę). Ale te nowe budynki. Mam fakturę za całe mieszkanie, mój zeszłoroczny odbiór, ale budynek jako całość nie ma jeszcze odbioru. Wpisu w hipotece też w związku z tym nie mam (no i mogę mieć dopiero jak poprawią błąd legislacyjny). Mieszkanie już wykończone i chyba niezbyt legalnie tam mieszkam (reszta mieszkań pusta lub wykańczana). Myślicie,że dla US tego budynku nie ma? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Alanta 10.02.2003 10:03 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Lutego 2003 UWAGApodobno zmieniły się przepisy, US ma prawo sprawdzać prawdziwość umowy użyczenia i tego, czy faktycznie to co na fakturze jest w mieszkaniu podatnika. Nie znam szczegółów, może Wy coś wiecie ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts